Na kolik vás vyjdou Vánoce?
- Fotoalbum (15)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@lyrica píše:
@dada12 neber to jako rýpání, je pochopitelné, že když na to máte, tak utrácíte. Ale co kdyby jste na to neměli? Pak by jsi možná i za ten kredit do mobilu byla vděčná
Neumím si představit klesnout takhle na dno. Mám ruce nohy, tak proč bych na to neměla? A lempla, který nevydělá bych taky dobrovolně nechtěla. Rozhodně nejsme boháči. Ale nemít na Vánoce, nejsem z žádné lemplovské rodiny, takže i kdybych onemocněla, rodina mě podpoří. Žijeme normálně, ale tvrdit, že nemám, je pokrytectví a je třeba tomu čelit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@avm3 píše:
@dada12 Hele když na to máte. U nás bude jedou krabice lega za 2000 jeden dárek k tomu maličkost a to budou celé Vánoce pro jedno dítě.
Já beru, když se koupí lyže nebo tak něco. Ale 10000 v průměru na dárek jen pro jedno dítě jednou mít rozhodně nebudeme. To vím už teď.
No tak dát dítěti dva dárky, to je špatný. Jako malá bych asi brečela někde v koutku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dada12 lempovské rodiny? Takže například, když mamina zůstane s dítětem sama, má jen rodičák, tak je lempl?
No nic, už to raději nekomentuju.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dada12, tohle už je vážně síla. Nikomu nic špatného nepřeju, ale kdybys zažila, mlčíš!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, četla jsem teda celou diskusi a podle mého názoru můžou být krásné Vánoce za 5 tisíc i za 30 tisíc. Hold záleží na možnostech rodiny. I dárek za pár korunek zahřeje u srdíčka.
U nás teda za Vánoce je to pálka a to kupujeme dárky pro 9 lidí a 2 psi. Stromek máme umělý a baňky máme všech možných barev, takže za to neutrácíme. Cukroví si peču sama, ale jak já se rozpeču tak mám napečeno i pro mamku s bráchou a tchýni s manželem a jejich dceru
Pro 2 mamky, babičku, taťku, sestru od přítele a mého bráchu máme na každého 1000kč. A zbytek cca 25-30tisíc je pro přítele, mě a hlavně dcerku + psi. Jinak za pár stoveček koupíme ještě pro nej kamarádku a kamaráda. To je tak vše.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lyrica píše:
@dada12 lempovské rodiny? Takže například, když mamina zůstane s dítětem sama, má jen rodičák, tak je lempl?No nic, už to raději nekomentuju.
Myslíš si, že jsem takovej necita a takhle jsem to myslela? Necita je ten, kdo má ruce nohy, chlapa vedle sebe a přesto si za celý rok neutrhne od huby, aby děcku nezaplavil ten kouzelný prostor pod vánoční stromkem dárky.
Jasně, jen si tu překrucujte a dělejte ze slušnýho člověka nelidu. Předhánějte se, proč je fajn žít v bídě.
Těším se na naše Vánoce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dada12 my naštěstí nežijeme v bídě. Jen mě zarazilo, jak může být někdo takhle povrchní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Dada12, tohle už je vážně síla. Nikomu nic špatného nepřeju, ale kdybys zažila, mlčíš!!!
Anonymní, běž se anonymně zahrabat s těmi vykřičníky a přihlaš se když už tu vyhrožuješ ano? Co já jsem zažila? Docela dost a proto jsem se vypracovala tak, abych neobhajovala bídu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lyrica píše:
@dada12 my naštěstí nežijeme v bídě. Jen mě zarazilo, jak může být někdo takhle povrchní.
JÁ jsem povrchní? V čem?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dada12 že si myslíš, že krásný Vánoce může mít jen ten, kdo má peníze.
Přeju Ti, aby jsi dostala to auto, co po něm toužíš. S velkou nablýskanou mašlí.
Aby jsi měla Vánoce podle svých představ. My si dáme svařáka a cukroví a budem se dívat s malým na pohádky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Krávo prober se!
Někteří lidé nemají na takovéhle předražené dárky peníze, i kdyby tisickrát chtěli!
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nie je to o tom, že chce niekto vyrypovať. Otázka bola, koľko dáte za darčeky, výzdobu atď… Nechápem, ako to môžete hneď odsúdiť.
Veď predsa je jasné, že ak má dieťa rok alebo dva, nekúpim mu darček za 10 000 CZK. Ak má osemnásť a kupujem hore spomínanú snowboardovú výstroj, kupujem mobil alebo notebook, bicykel, tak tá cena je oveľa vyššia.
Každý podriaďuje veci podľa svojej finančnej situácie. Tiež som bola na materskej a mala financií len tak, tak, čiže to viem pochopiť.
Neznamená to, že ak niekto kupuje drahšie darčeky, kupuje automaticky nepotrebné veci. Ak prijmu moju dcéru na budúci rok na vysokú školu, dostane k vianociam určite vlastný notebook. Automaticky sa tak cena vyšplhá nad spomínaných 10 tis., avšak bude to vec, ktorú bude potrebovať. Tým som chcela opäť poukázať na to, že drahá vec neznamená automaticky aj zbytočná.
- Citovat
- Upravit