Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky,chtela bych se zeptat zda nekdo nevite jak tj s arovanim krevni plazmy,kdyz jsem v 35 tt tehotenstvi..Velmi me to zajima..je mozne ji v tehotenstvi darovat, ![]()
V těhu není možné darovat ani krev ani plazmu.Na krevním centru tě nevezmou.
Mě v těhotenství brali jen kontrolní odběry a potom jsem mohla až po porodu v mém případě 3 měsíce po ukončení kojení.
Ne. Těhotenství je kontraindikace pro dárcovství krve i plazmy. Leda pro autotransfúzi. Šetři síly.
BaraF píše:
Ne. Těhotenství je kontraindikace pro dárcovství krve i plazmy. Leda pro autotransfúzi. Šetři síly.
Kamarádce doktor řekl, že je jednodušší pro ni dovézt krev z Německa než autotrasfuze.Ptala se, protože má vzácnou kr.skupinu.
Ne, taky chodím darovat a byla jsem v nějakým 8tt z důvodu nouze, ale jinak se to nesmí.
O tom, že jdou dělat kontrolní odběry vůbec nevím, se zeptám..
Pak jde darovat 6 měsíců po porodu.
Granda píše:
Ne, taky chodím darovat a byla jsem v nějakým 8tt z důvodu nouze, ale jinak se to nesmí.
Oni berou kontrolní odběry u nováčků a mám pocit, že u darování krve pokaždé.A u plazmy jen jednou a pak se chodí co 14 dní darovat plazmu a já jsem zjistila, že jsem těhotná, tak jsem jim volala a oni, že tam mají mou krev, tak jsem jen šla na kontrolní odběr aby tu krev jakoby schválili.
A počítám, že teď po těhu mi zase budou kontrolní odběry brát než mi vezmou plazmu.
Mimochodem, chodíte někdo v Praze? A kde? Já chodila v Ostravě, ale přestěhovali jsme se.
na chodove v oc v hornim patre odebiraji krevni plazmu,naji tam odberove centrum ![]()
zichisek píše:
Mimochodem, chodíte někdo v Praze? A kde? Já chodila v Ostravě, ale přestěhovali jsme se.
Já chodila do Thomayerky v Krči a přítel chodí dosud, ani po přestěhování jsme to neměnili. Jsou tam moc hodné sestřičky, pěkné prostředí, dostaneš pěkně svačinku, páreček nebo sýr, kafíčko
, stravenku pak už nedávaj. Akorát v pátek tam nechoď, bývá nechutně narváno.
Pokud chceš darovat krev, musíš být minimálně rok po porodu a myslím 3 měsíce po ukončení kojení. Pokud kojíš, tak tě taky nevezmou.
Gina108 píše:zichisek píše:Já chodila do Thomayerky v Krči a přítel chodí dosud, ani po přestěhování jsme to neměnili. Jsou tam moc hodné sestřičky, pěkné prostředí, dostaneš pěkně svačinku, páreček nebo sýr, kafíčko
Mimochodem, chodíte někdo v Praze? A kde? Já chodila v Ostravě, ale přestěhovali jsme se., stravenku pak už nedávaj. Akorát v pátek tam nechoď, bývá nechutně narváno.
Pokud chceš darovat krev, musíš být minimálně rok po porodu a myslím 3 měsíce po ukončení kojení. Pokud kojíš, tak tě taky nevezmou.
zichisek píše:Granda píše:Oni berou kontrolní odběry u nováčků a mám pocit, že u darování krve pokaždé.A u plazmy jen jednou a pak se chodí co 14 dní darovat plazmu a já jsem zjistila, že jsem těhotná, tak jsem jim volala a oni, že tam mají mou krev, tak jsem jen šla na kontrolní odběr aby tu krev jakoby schválili.
A počítám, že teď po těhu mi zase budou kontrolní odběry brát než mi vezmou plazmu.
Ahoj,já v jednom takovém centru pracuju a kontrolní odběry se dělají při každém odběru,tzn. když chodíš každých 14dní,tak 1× za 14dní
joanee píše: , teda takove hodya fin. odmenu dostavate jakou? My nemame nic z vyse popsaneho,na plazme teda,na krvi suchy rohlik a caj…
Gina108 píše:zichisek píše:Já chodila do Thomayerky v Krči a přítel chodí dosud, ani po přestěhování jsme to neměnili. Jsou tam moc hodné sestřičky, pěkné prostředí, dostaneš pěkně svačinku, páreček nebo sýr, kafíčko
Mimochodem, chodíte někdo v Praze? A kde? Já chodila v Ostravě, ale přestěhovali jsme se., stravenku pak už nedávaj. Akorát v pátek tam nechoď, bývá nechutně narváno.
Já chodím do Vinohradské a taky spokojenost, taky svačinka dle vlastního výru, většinou zbude i na čokoládu ![]()
A jinak já chodím plazmu darovat, takže bez finanční odměny… pokud ti za to platí, tak je logické, že nedávají svačinky.
Simulka77 píše:zichisek píše:Ahoj,já v jednom takovém centru pracuju a kontrolní odběry se dělají při každém odběru,tzn. když chodíš každých 14dní,tak 1× za 14dníGranda píše:Oni berou kontrolní odběry u nováčků a mám pocit, že u darování krve pokaždé.A u plazmy jen jednou a pak se chodí co 14 dní darovat plazmu a já jsem zjistila, že jsem těhotná, tak jsem jim volala a oni, že tam mají mou krev, tak jsem jen šla na kontrolní odběr aby tu krev jakoby schválili.
Hm..nám je dělali jen na začátku toho cyklu.Jeden cyklus měl 8 odběrů ![]()