Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, které jméno se vám více líbí,nebo se hodí k přímení PTÁČEK? Máme prvorozeného Matěje a chtěla bych v podobném znění i jméno pro druhého syna.
Jakože bych nechtěla Matěje a např. Jana…, prostě aby ty jména byli trochu podobné. Kdyby Vás napadl jěště nějaký tip na jméno budu ráda. ![]()
Vojta je hezčí, proti Štěpánovi nic nemám, ale máme ho v rodině a kromě oslovení Štěpán a Štěpánek se hodně používá Štěpulo, Štepi, Štěpíku a podobně a to se mi moc nelíbí. Ale proti gustu…
Mě se líbí Vojtíšek ![]()
K příjmení si myslím, že jodu obě jména.
Tak já přemýšlím, že dám svému dítěti jméno Vojta, když to bude kluk, ale Štěpán mě nenapadl a líbí se mi taky. Díky za tip. ![]()
Myslím, že k tomu přijmení se hodí obě, líp mi zní asi Vojtěch, ale fakt to vyjde podle mě na stejno.
Mě se líbí tedy obě jména, i Matěj. Nejví Vojtíšek, pak Matěj a pak i Štěpánek, všechny 3 mám jako možná jména pro mimi ![]()
Barunka88 píše:
Mě se líbí tedy obě jména, i Matěj. Nejví Vojtíšek, pak Matěj a pak i Štěpánek, všechny 3 mám jako možná jména pro mimi
Děkuji, to potěší ![]()
Já u Vojtíška váhám jen z jednoho důvodu a to, že je Vojtíšků hodně aspoň tady v okolí a Štěpánka jsem jěště neslyšela. Ale říkám si, no co, nebudu hledět na lidi ![]()
Obě jména jsou pěkné a k příjmení hodí.
My máme Vojtíška a když další miminko bude kluk, tak by to měl být Matěj ![]()
Obě jména se mi líbí, k Ptáčkovi se mi víc hodí Vojtěch, ale můžou být obě.
taky chci Vojtíška, ale taťka je proti, podle mě je to krásné české jméno ![]()