Prosím levné recepty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5502
18.6.13 07:20

@suricata Je to prakticky tady tento recept. Jen nedávám žitnou mouku, ale jen hladkou…Ale známí míchají různé mouky…já zatím žádnou doma neměla tak jsem pekla klasicky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
18.6.13 07:21
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
18.6.13 09:00

@Brokianaa vypadá to parádně, rozhodně zkusím, děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
gabrielagabri
10.10.13 20:38

@Mar__tanka1983 ahoj,ja jen chci napsat, ze ctu casto tvoje prispevky a jsi super :-)vzdy mas dobrou radu :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
31281
10.10.13 21:38

@gabrielagabri kdes vyštrachala tuhle diskusi? :mrgreen: sem se musela podívat, co jsem tu vlastně kdy psala…
ale díky za pochvalu, já ráda pomůžu, když můžu, dělá mi to upřímnou radost, i v osobním životě jsem takový kříženec vrby a infolinky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
gabrielagabri
10.10.13 21:45

@Mar__tanka1983 ja dnes hledala levne recepty a natrefila jsem na tebe :-).shodou okolnosti jsi rozumne psala i do tematu o te pani, jak se jako dyslektik uci ridit, ja tam psala taky-a mela jsi na rozdil od ruznych trubek rozumne nazory :-)rada te ctu, kdybys byla v praze, zvu na kafco. prima holek je malo :-)ahoooj :mavam:

• Citovat
  • Upravit
31281
10.10.13 21:53

@gabrielagabri hihi, do Prahy já se skoro nedostanu, i když to nemám daleko ;) Ale díky za pozvání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
gabrielagabri
10.10.13 21:55

@Mar__tanka1983 nevis,treba ti to nekdy vyjde :-)kdykoliv mi take muzes napsat soukromou zpraviou. ahooj!

• Citovat
  • Upravit
miselka666
10.10.13 22:03

Já se snažím vařit tak abychom opravdu peníze uštřili, takže se většinou vlezeme do 3tisíc (max. výjimečně 4tisíce) měsíčně pro 2 dospělé osoby a roční dítě.

Vařím na dva dny dosti často, a maso je u nás ne výjimečné, ale není denně.

Levné jsou omáčky-koprová, fazolková, rajská, falešná svíčková, znojemská, kmínová, sýrová apod. (dávám mléko, ne smetanu).

Potom luštěniny-čočka nakyselo+okurek+vejce+chléb, hrachová kaše+párek+okurek a chleba, fazole v tomatové omáčce+párek a chleba (zbytek luštěnin použiju na polévku).

Těstoviny na X způsobů-studený salát, teplé těstoviny(mix zeleniny, hřiby, klobása, vejce),zapečené šunkofleky, smetanové těstoviny)použivám mléko),rizoto, kuskusoto.

Brambory-zapečené podobně jako těstoviny, pečeňáky, na cibulce s vejcem, bramboráky, bramborové knedle plněné na sladko i slano (se zelím např.).

A pak dalších milion receptů ze zeleniny-dušená mrkev, lečo, špenát s vejcem a brambor, cuketové nebo kedlubnové zelí s bramborem a kouskem masa,…

Lasagne, uzené se zelím (špenátem) sa brambor, noky s vejci, halušky se zelím (bryndzou),tortelliny s omáčkou, špagety s bolonskou omáčkou, smažený květák a brambor, filé na másle a chléb či brambor, smažené filé v lupínkách či strouhance a příloha, karbanátky s bramborovou kaší, holandský řízek+příloha, sekaná+příloha,…

Ted si nevzpomenu na všechno co vařím, ale často se pár jídel točí dokolečka :D

• Citovat
  • Upravit
gabrielagabri
10.10.13 22:04
  • Citovat
  • Upravit
miselka666
10.10.13 22:34
@gabrielagabri píše:
@miselka666 :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk:
:palec:

Ještě mě napadlo-

játra na cibulce s rýží, žemlovka, pečené kuře s rýží (bramborem, bram. kaší, chlebem a okurkem),špíz se zeleninou a masem kuřecvím (klobásou, anglickou apod.),čínské nudle vaječné se zeleninou, rajská a plěné papriky(sekaná, masové kuličkx),sendvičový nářez se sýrem obalený jako řízek, junior obalený jako řízek,…

Třeba ještě na něco přijdu :lol:

• Citovat
  • Upravit
gabrielagabri
12.10.13 00:20

@miselka666 parada, dik, tebe bych na vareni potrebovala doma :) kde na to beres cas? jsi na rodicaku? ja jsdm rada, ze neco stihnu ohrat

• Citovat
  • Upravit
miselka666
12.10.13 14:37
@gabrielagabri píše:
@miselka666 parada, dik, tebe bych na vareni potrebovala doma :) kde na to beres cas? jsi na rodicaku? ja jsdm rada, ze neco stihnu ohrat

Jojo, jsem na tříletém, malá má rok :o) Vařila jsem i když jsme hcodila do práce před těhotenstvím. Vařím vždycky večer a přítel si dá teplou večeři neb chodí do práce v 7 a domů v 6,a vezme si to i na druihý den na oběd. A tak furt dokola :D

• Citovat
  • Upravit
1504
12.10.13 14:50

Fazolky po srbsku : zeleny fazole nakrajet, na oleji osmahnout par strouzku cesneku (nakrajenyho na maly platky), pak prihodit a osmahnout i ty fazole, zalit vodou a rajcatama z konzervy (muzete i normalni, cerstvy, asi 4, ale chut je nakonec podobna a) dusit. osolit, opeprit, cerstva bazalka, kdo ma, tam neni taky spatna.muze se tam prihodit treba i zbyla cukyna, na chut se to hodi

Falesny rizoto „z morskejch plodu“ Misto morskejch plodu nakrajet do rizota tycinky surimi (ja davam asi osm), pridat kukurici a nakrajenou 1 barevnou papriku.Kari, trochu cerveny papriky, sul. vyborny! a tu ryzi, samozrejme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1504
12.10.13 14:56

A jeste pro ty, kdo sbiraj houby - s kupovanejma by uz to tak levny nebylo. Krkonossky hubnik :houby bud suseny se namocej do vody, kdyz cerstvy tak se musi tzv. obdelat, do misy nakrajet tak 4-6 rohliku, velkou cibuli, hrnek mlika, 2 vejce, zamichat, nechat nasaknout ty rohliky, sul, pepr, majoranku plus ty houby k tomu, a celou tu slichtu zapyct ve vymazanym pekaci.taky moc dobry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat