Prosím levné recepty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
tonj
30.10.12 07:44

A jo, beru takový normální, ne ty super obří hlávky.

• Citovat
  • Upravit
2238
30.10.12 07:44

@tonj
:lol: aha, diky, vyzkousim :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
30.10.12 07:45

Dneska budu dělat čínu, pak ti napíšu recept, je rychlý, snadný :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2238
30.10.12 07:47

Já teda treba kdyz delam slepici vyvar, tak obcas seberu po uvareni maso, nakrajim na kousicky, uvarim testoviny, pridam jogurt s troskou hellmansky, sul, pepr, cesnek, nejakou bylinku na barvu treba a mam vynikajici kureci salat na nekolik dni (ten je pro me) a vyvar (byt bez masa, ale s kupou vyvarene zeleniny) ma na nekolik dni manzel a jsme oba stastni za par kacek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
30.10.12 07:52

Ahoj, třeba francouzské brambory jsou levné, bramboráky (na večeři), žemlovka, sladká rýže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
30.10.12 07:53

Me taky pomaha sepsat jidelnicek dopredu na cely tyden. Taky mam na lednicce seznam, co je v mrazaku.
Treba kure:odriznu prsa a stehna, ty bud upecu nebo proste udelam neco, co mame radi, ze zbytku uvarim vyvar. Do vyvaru zavarim zeleninu a nudle. Uvarene maso oberu a udelam bud rizoto nebo pomazanku (rozmixuju s pomazankovym maslem, pridam nadrobni cibulku, nekdy i strouhanou zavarenou okurky, sul, pepr)
Ta dynova polevka, jak tu nekdo psal je fakt super a je ji hodne, ja jeste do ni udelam kolecka rohliky v troube nebo klasicke krutony a to je pak fakt vydatne jidlo.
Zapecene testoviny se zeleninou, zapecene brambory, delame i zapecene testoviny s kyselim zelim a parkem, zapecene brambory se zelim a fazolemi. Celkove vsechny lusteniny vychazeji docela levne a zasyti. Rada jeste delam pohanku (podusit do mekka) smicham s hodnw smazene cibulky a parkem a posypu susenym cesnekem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tonj
30.10.12 07:54

@Brittana Vyzkoušej, množství všeho si upravte podle vaší chuti ;)A moje máti to ještě nakonec trochu zapráší moukou, ale já to nedělám.

• Citovat
  • Upravit
2238
30.10.12 07:56

@tonj predpokladam, ze je asi jedno, jestli pouziju bile nebo cervene zeli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
30.10.12 08:09

Koukněte na tuhle diskusi, určitě tam něco najdete: http://www.cuketka.cz/forum/topic.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
30.10.12 08:12

Já se teď zbláznila a peču si chleba…Nemám pekárnu, ale manželův kamarád nám dal recept na chleba co se dělá v troubě, bez hnětení, je to jednoduché -já složité vaření/pečení odmítám :lol: Dle výpočtů toho kdo ten recept sepsal výjde jeden bochník vč. el. energie na 15Kč…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tonj
30.10.12 08:14

@Brittana Já teda používám jenom bílé…takže nevím..není červené sladší? Fakt nevím.

• Citovat
  • Upravit
3370
30.10.12 08:18

Guláš, rajská omáčka, květáková polévka, knedlíky s vajíčkem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
30.10.12 08:38

@Brokianaa
a recept by si měla? To by mě lákalo zkusit…zní to dobře málo peněz, málo práce :lol:…hodně muziky

• Citovat
  • Upravit
979
30.10.12 08:40

Kureci krky nebo kostra-varim z toho polevku z obraneho masa potom cinu, rizoto, kuskus, placicky…Jatra na mnoha zpusobu…Ja nevim, co je treba levny-da se sehnat levny maso v akci. Jako zapeceny testoviny nebo brambory s levnou uzeninou jsou fajn, ale ne porad, to samy spagety se syrem-5-ti lete dite a kojici matka potrebuji vyvazenou stravu…a to parky na spoustu zpusobu, jidla bez zeleniny a masa moc nejsou…
Pres tyden z levnych jidel delam sojovou cinu se zeleninou a ryzi, kureci kridla, tunak s testovinami, jatra na ruzne zpusoby, polivky, mlete maso na ruzny zpusoby, zapecene kysane zeli s trochou masa, buckova rolada (bucek je levne maso), omacky z predniho hoveziho (taky levne maso a zatracovany, da se z nej udelat i vyborny steak). Ryby-daji se mrazene levne koupit, nekdy i cerstve, kupuji cele ryby, delam z hlav atd i polivky. Treba polivky jsou fajn, pomuzou zasytit-druhy jidlo jsou pak mensi porce a je v tom zelenina…
Me nejvic usetrilo naucit se nakupovat. Vezmu letaky, kouknu kde maji co v akci tady ve meste. Maso se da u nas sehnat v reznictvi za dobrou cenu-kazdy tyden maji na neco akci a mam zaruku kvality. Kdyz maso v akci v hypermarketu, tak jen cesky nebo nemecky. Nej v pomeru kvalita a cena vychazi Lidl-zelenina levna a pekna, maso taky, nekoupila jsem tam spatnou uzeninu (krom jednech parlu maji vsechny vic jak 75% masa a to ty hodne levne. To, co v Lidlu nemaji, kupuji dle akci v jinych marketech. Co se mi nejvic libi-daji se tam koupit kvalitni ryby-sice mrazene, ale i blby file je dobry-kdyz ho zapecu, neplave ve vode a najdu ho v pekaci :-)
Jo a delat jidelnicek-super vec. Nakupovat jen to, co potrebuji…
A dnesni recept:
Zapecene kureci maso v jogurtu na kari
Steheni rizky v akci (500g za 45 kc )-orezala jsem je, zbytek pujde na jiny jidlo
1 velky kelimek bileho jogurtu Lidl 10 kc
3 strouzky cesneku
Sul, kari
Smichat jogurt s kari, cesnekem a soli-vylit do zapekaci misy, pridat tam maso, pekne to tam unamtat a dat do lednice-nejlip pres noc. Pak dat zapect do trouby. S ryzi je to nam. A jedna porce vyjde na par korun. A kdyz koupim pekne maso za levno, tak kupuju vic a jde na mrazak.

Jeste jeden tip na levne veprove maso-udelat si doma "zabijacku. Dohodnout se dve rodiny (ja to delam s nasima a s babi), koupime na jatkach pulku prasete a doma si ho zpracujeme. Cena je 45 kc/kg. Nikdo z nas neni reznik a zvladame to v pohode, delame sadlo, gulas, tlacenku, vinne klobasy, maso atd se naporcuje, kosti na polivku ci peceni…napechujeme mrazaky a maso vyjde na hubicku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
30.10.12 08:41

@stazinka09 Zkusím ho poslat do SZ - je to i s obrázkama :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat