Prosím levné recepty
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@KackaDoup píše:Že napr. zabudnem alebo výrazne obmedzím čerstvé ryby, sviečkovú a pod. začnem používať vnútornosti, mrazené ryby… Nemyslela som to zle ale ak musí ušetriť nadštandart je luxus, musia stačiť bežné sezónne potraviny
@ekira5 co je to prosim snizit naroky na stravu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ekira5 aha svickova me nenapadla, ikdyz s esnazimjsit super kvalitne, svickovou teda ne
aletu rybu si dat musim… ![]()
- Citovat
- Upravit
@KackaDoup píše:
@ekira5 aha svickova me nenapadla, ikdyz s esnazimjsit super kvalitne, svickovou teda nealetu rybu si dat musim…
Jasné že čerstvé ryby sú najlepšie, telacie tiež môžem a aj sviečkovú by som si dala
nuž ale keď nie je tak nie je ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ekira5 ano nie je…presne tak…ale kvalitni zadni hovezi staci, obcas, a ta 100ka za rubu prodva jednou tydne se taky da…taky pocitam, ale snazim se nic nesidit.
- Citovat
- Upravit
@KackaDoup píše:
@ekira5 ano nie je…presne tak…ale kvalitni zadni hovezi staci, obcas, a ta 100ka za rubu prodva jednou tydne se taky da…taky pocitam, ale snazim se nic nesidit.
Iste ale je rozdiel keď dám za hovädzie 7€ za kg, alebo bravčové pliecko za 2.5€
minule som kúpila jeden steak z tuniaka, traja sme si ho rozdelili, chcela som ho ochutnať
ale ti poviem i za ten jeden kus to bola pálka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ekira5 vim kde nakupovat…jinak nechapu proc treba varit falesnou slepici vodovou polevku, kdyz uz si mohu koupit kureci na polevku tedy orez, ted jsem mela skoro kiloza 25 korun.
..mam kotel masa jeste na dalsi jidla. A litry vyvaru na daksi vareni i jidlo…takto se setri.
- Citovat
- Upravit
@KackaDoup píše:
@ekira5 vim kde nakupovat…jinak nechapu proc treba varit falesnou slepici vodovou polevku, kdyz uz si mohu koupit kureci na polevku tedy orez, ted jsem mela skoro kiloza 25 korun...mam kotel masa jeste na dalsi jidla. A litry vyvaru na daksi vareni i jidlo…takto se setri.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ekira5 je spoustu druhu, kridla a hrbet, zadek…nebo cele i z krkem…jednomu druhu se rika treba netopyr
![]()
- Citovat
- Upravit
@KackaDoup píše:
@ekira5 vim kde nakupovat…jinak nechapu proc treba varit falesnou slepici vodovou polevku, kdyz uz si mohu koupit kureci na polevku tedy orez, ted jsem mela skoro kiloza 25 korun...mam kotel masa jeste na dalsi jidla. A litry vyvaru na daksi vareni i jidlo…takto se setri.
U nás (Praha 4) prodávají kuřecí skelety za 10 Kč/kg. Bývají dost masité. Když jsem to ještě kupovala, tak za 2 kg skeletů jsem měla 7l hrnec výborného vývaru silného a 4 porce kuřete na paprice po obrání skeleteu
- Citovat
- Upravit
Jinak další hodně levné jídlo je např. seitan- čistý lepek. Rostlinná bílkovina, která zasytí jako maso. Zadělám kilo mouky (kupuji v akci za 7 kč)s cca 250 ml vlažné vody, prohnětu a nechám odpočinout. Následně se z těsta pod kohoutkem vymyje z těsta škrob a zbyde taková žvýkačkoidní hmota- čistý lepek. Ten se hodí do hrnce s vodou a vaří cca 0,5 hodiny, čímž nabyde. Je primárně bez chuti, takže se dá ochutit dle libosti. Já většinou vařím s kmínem a pytlíkem kari. Za 14,5O kč (7kč mouky, 6kč kari a 1,5kč kmínu) mám 4 velké „falešné steaky“ masa, které používám do různých zeleninových směsí, ale jde s tím nahradit maso jako sojové- takže lze i segedín, obalit jako řízek apod. Je to lehce stravitelná bílkovina a výživná.
- Citovat
- Upravit
@Pandulka píše:
Jinak další hodně levné jídlo je např. seitan- čistý lepek. Rostlinná bílkovina, která zasytí jako maso. Zadělám kilo mouky (kupuji v akci za 7 kč)s cca 250 ml vlažné vody, prohnětu a nechám odpočinout. Následně se z těsta pod kohoutkem vymyje z těsta škrob a zbyde taková žvýkačkoidní hmota- čistý lepek. Ten se hodí do hrnce s vodou a vaří cca 0,5 hodiny, čímž nabyde. Je primárně bez chuti, takže se dá ochutit dle libosti. Já většinou vařím s kmínem a pytlíkem kari. Za 14,5O kč (7kč mouky, 6kč kari a 1,5kč kmínu) mám 4 velké „falešné steaky“ masa, které používám do různých zeleninových směsí, ale jde s tím nahradit maso jako sojové- takže lze i segedín, obalit jako řízek apod. Je to lehce stravitelná bílkovina a výživná.
lepek jelehce stravitelny a vyzivny? nedalabych to do ust.
- Citovat
- Upravit
@KackaDoup píše:
lepek jelehce stravitelny a vyzivny? nedalabych to do ust.
Ano, je. Těžce stravitelný může být ve spojení se škrobem (např. v pečivu). Není vhodný samozřejmě pro někoho, kdo trpí alergií na lepek. Ale pokud mám alergii na jahody, tak je taky nejím.
Stačí si o seitanu něco přečíst např http://www.nazeleno.cz/…r-korun.aspx
Já bych zas (už) nedala do pusy kupované kuřecí maso ![]()
- Citovat
- Upravit
@KackaDoup píše:
@ekira5 je spoustu druhu, kridla a hrbet, zadek…nebo cele i z krkem…jednomu druhu se rika treba netopyr![]()
Keď mám čas a miesto v mrazaku
varím si silný vývar a mrazím v malých krabičkách. Používam potom do varenia namiesto bujonu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ekira5 píše:
Keď mám čas a miesto v mrazakuvarím si silný vývar a mrazím v malých krabičkách. Používam potom do varenia namiesto bujonu
ja take…mamstale vlednici bujon vlastni…delam ho silny ze je to rosol vzdy a ten vydrzi dlouho ![]()
- Citovat
- Upravit
@Pandulka nenam zajem, mam rada sva streva…nechci si je odrovnat…tyhle veci bych nepozrela…
- Citovat
- Upravit