Prosím levné recepty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27897
2.5.16 19:58
@KackaDoup píše:
@ekira5 co je to prosim snizit naroky na stravu?
Že napr. zabudnem alebo výrazne obmedzím čerstvé ryby, sviečkovú a pod. začnem používať vnútornosti, mrazené ryby… Nemyslela som to zle ale ak musí ušetriť nadštandart je luxus, musia stačiť bežné sezónne potraviny
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
2.5.16 20:12

@ekira5 aha svickova me nenapadla, ikdyz s esnazimjsit super kvalitne, svickovou teda ne ;) aletu rybu si dat musim… ;)

• Citovat
  • Upravit
27897
2.5.16 20:30
@KackaDoup píše:
@ekira5 aha svickova me nenapadla, ikdyz s esnazimjsit super kvalitne, svickovou teda ne ;) aletu rybu si dat musim… ;)

Jasné že čerstvé ryby sú najlepšie, telacie tiež môžem a aj sviečkovú by som si dala ;) nuž ale keď nie je tak nie je :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
2.5.16 21:30

@ekira5 ano nie je…presne tak…ale kvalitni zadni hovezi staci, obcas, a ta 100ka za rubu prodva jednou tydne se taky da…taky pocitam, ale snazim se nic nesidit.

• Citovat
  • Upravit
27897
2.5.16 21:42
@KackaDoup píše:
@ekira5 ano nie je…presne tak…ale kvalitni zadni hovezi staci, obcas, a ta 100ka za rubu prodva jednou tydne se taky da…taky pocitam, ale snazim se nic nesidit.

Iste ale je rozdiel keď dám za hovädzie 7€ za kg, alebo bravčové pliecko za 2.5€ :nevim: minule som kúpila jeden steak z tuniaka, traja sme si ho rozdelili, chcela som ho ochutnať :oops: ale ti poviem i za ten jeden kus to bola pálka :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
2.5.16 21:56

@ekira5 vim kde nakupovat…jinak nechapu proc treba varit falesnou slepici vodovou polevku, kdyz uz si mohu koupit kureci na polevku tedy orez, ted jsem mela skoro kiloza 25 korun. :pankac:..mam kotel masa jeste na dalsi jidla. A litry vyvaru na daksi vareni i jidlo…takto se setri.

• Citovat
  • Upravit
27897
3.5.16 15:16
@KackaDoup píše:
@ekira5 vim kde nakupovat…jinak nechapu proc treba varit falesnou slepici vodovou polevku, kdyz uz si mohu koupit kureci na polevku tedy orez, ted jsem mela skoro kiloza 25 korun. :pankac:..mam kotel masa jeste na dalsi jidla. A litry vyvaru na daksi vareni i jidlo…takto se setri.
:nevim: neviem ja takú nevarím a keby áno nazvem ju zeleninová s vajíčkom :think: kurací orez je skelet?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
3.5.16 16:03

@ekira5 je spoustu druhu, kridla a hrbet, zadek…nebo cele i z krkem…jednomu druhu se rika treba netopyr :mrgreen: ;)

• Citovat
  • Upravit
Pandulka
3.5.16 16:07
@KackaDoup píše:
@ekira5 vim kde nakupovat…jinak nechapu proc treba varit falesnou slepici vodovou polevku, kdyz uz si mohu koupit kureci na polevku tedy orez, ted jsem mela skoro kiloza 25 korun. :pankac:..mam kotel masa jeste na dalsi jidla. A litry vyvaru na daksi vareni i jidlo…takto se setri.

U nás (Praha 4) prodávají kuřecí skelety za 10 Kč/kg. Bývají dost masité. Když jsem to ještě kupovala, tak za 2 kg skeletů jsem měla 7l hrnec výborného vývaru silného a 4 porce kuřete na paprice po obrání skeleteu

• Citovat
  • Upravit
Pandulka
3.5.16 16:15

Jinak další hodně levné jídlo je např. seitan- čistý lepek. Rostlinná bílkovina, která zasytí jako maso. Zadělám kilo mouky (kupuji v akci za 7 kč)s cca 250 ml vlažné vody, prohnětu a nechám odpočinout. Následně se z těsta pod kohoutkem vymyje z těsta škrob a zbyde taková žvýkačkoidní hmota- čistý lepek. Ten se hodí do hrnce s vodou a vaří cca 0,5 hodiny, čímž nabyde. Je primárně bez chuti, takže se dá ochutit dle libosti. Já většinou vařím s kmínem a pytlíkem kari. Za 14,5O kč (7kč mouky, 6kč kari a 1,5kč kmínu) mám 4 velké „falešné steaky“ masa, které používám do různých zeleninových směsí, ale jde s tím nahradit maso jako sojové- takže lze i segedín, obalit jako řízek apod. Je to lehce stravitelná bílkovina a výživná.

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
3.5.16 18:13
@Pandulka píše:
Jinak další hodně levné jídlo je např. seitan- čistý lepek. Rostlinná bílkovina, která zasytí jako maso. Zadělám kilo mouky (kupuji v akci za 7 kč)s cca 250 ml vlažné vody, prohnětu a nechám odpočinout. Následně se z těsta pod kohoutkem vymyje z těsta škrob a zbyde taková žvýkačkoidní hmota- čistý lepek. Ten se hodí do hrnce s vodou a vaří cca 0,5 hodiny, čímž nabyde. Je primárně bez chuti, takže se dá ochutit dle libosti. Já většinou vařím s kmínem a pytlíkem kari. Za 14,5O kč (7kč mouky, 6kč kari a 1,5kč kmínu) mám 4 velké „falešné steaky“ masa, které používám do různých zeleninových směsí, ale jde s tím nahradit maso jako sojové- takže lze i segedín, obalit jako řízek apod. Je to lehce stravitelná bílkovina a výživná.

8o lepek jelehce stravitelny a vyzivny? nedalabych to do ust.

• Citovat
  • Upravit
Pandulka
3.5.16 19:34
@KackaDoup píše:
8o lepek jelehce stravitelny a vyzivny? nedalabych to do ust.

Ano, je. Těžce stravitelný může být ve spojení se škrobem (např. v pečivu). Není vhodný samozřejmě pro někoho, kdo trpí alergií na lepek. Ale pokud mám alergii na jahody, tak je taky nejím.
Stačí si o seitanu něco přečíst např http://www.nazeleno.cz/…r-korun.aspx
Já bych zas (už) nedala do pusy kupované kuřecí maso :nevim:

• Citovat
  • Upravit
27897
3.5.16 19:39
@KackaDoup píše:
@ekira5 je spoustu druhu, kridla a hrbet, zadek…nebo cele i z krkem…jednomu druhu se rika treba netopyr :mrgreen: ;)

Keď mám čas a miesto v mrazaku :roll: varím si silný vývar a mrazím v malých krabičkách. Používam potom do varenia namiesto bujonu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
3.5.16 19:42
@ekira5 píše:
Keď mám čas a miesto v mrazaku :roll: varím si silný vývar a mrazím v malých krabičkách. Používam potom do varenia namiesto bujonu :palec:

ja take…mamstale vlednici bujon vlastni…delam ho silny ze je to rosol vzdy a ten vydrzi dlouho :kytka:

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
3.5.16 19:43

@Pandulka nenam zajem, mam rada sva streva…nechci si je odrovnat…tyhle veci bych nepozrela…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat