Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj maminky… ![]()
jen mě tak napadlo, jestli nemáte v malíku nějaké vynikající-levné recepty tak do 100,– myslím tim, nějaké hlavní jídlo, protože doba je čím dál tím krutější a peněz mín a mín - natož pro nás co jsme na RD …
pokud přispejete napište prosím pro kolik osob to je a orientační cena…
dekuji ![]()
Treska se zázvorem
Počet porcí
4
Orientační cena
70 Kč
Ingredience
500 g treska filé
z 1/2 citronu citronová šťáva
2 lžíce máslo
sůl a pepř podle chuti
trocha kmín
3 vejce
200 ml mléko
2 lžíce zázvor čerstvý strouhaný
150 g sýr strouhaný
1 lžíce petržel
Postup přípravy
Tresku nakrájíme na malé kousky, které pokapeme citronovou štávou.
Zapékací mísu vymažeme máslem a naskládáme do ní kousky ryby. Osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Pečeme asi 15 minut.
Mezitím rozšleháme vejce v mléce a vmícháme nastrouhaný zázvor. Po 15 minutách rybu zalijeme vejcem s mlékem a dopečeme ještě 5 minut. Potom posypeme strouhaným sýrem a krátce zapečeme dozlatova.
Hotovou tresku ozdobíme nasekanou petrželkou.
Mám ozkoušené…Výborné
Čínské nudle na mrkvi
Počet porcí
2
Orientační cena
70 Kč
Ingredience
150 g maso vepřové
1-2 mrkev
3 lžíce olej
2 lžíce omáčka sojová
1 lžíce kečup
1/2 balení koření grilovací
100 g sýr
150 g nudle čínské
Postup přípravy
Maso nakrájíme na nudličky. Vepřové nudličky naložíme do oleje s kořením‚ sójovou omáčkou a kečupem.Necháme 3 dny v ledničce.
Na rozpálené pánvi opečeme nudličky zprudka s nakrájenou syrovou mrkví a osmažíme dozlatova. Nakonec přidáme uvařené čínské nudle a prohřejeme.
Na talíři posypeme nastrouhaným sýrem.
Hotové behem 15 minut a výborné…
myslíš to 1.? … ano… treska 40,– v akci koupená okolo Vánoc… ted ji mají v Globusu za 109,– /Kg
Jó,tak v akci možná jo.Ale ještě mě tam vadí ten zázvor.Koupím kousek zázvoru,a stejnak ho pak vyhodím,protože už ho nikdy nepoužiju a dvě lžíce nikde nekoupím ![]()
Do 100kč si koupím kuře a mám dva obědy.
levmah28 píše:
Jó,tak v akci možná jo.Ale ještě mě tam vadí ten zázvor.Koupím kousek zázvoru,a stejnak ho pak vyhodím,protože už ho nikdy nepoužiju a dvě lžíce nikde nekoupím
OK… já ti ten recept nevnucuji byl to jen nápad… a já koupila strouhaný zázvor jako koření… ![]()
levná jídla do 100,– - flíčky, koprovka ta se dá udělat i na dva dny, kuře na paprice na dva dny, buřtguláš, vepřo-zelo-knedlo taky na dva dny, dušená mrkev, špenát s s bramborem a vajíčko, segedínský guláš, rajská s čufty, rizoto, francouzské brambory, palačinky, nudle s mákem, bramboráky se zelím, škubánky na sladko, nebo opečené se zelím, těstoviny s různými omáčkami, karbanátky s bramborem či kaší, pokud máte rádi soju, z té se dá uvařit jako z masa, hrachová kaše s uzeným, čočka na kyselo, vdolky, žemlovka, guláš s knedlíkem, nebo bramborem, vepřové maso na žampionech s rýží na dva dny.
bberunda píše:
myslíš to 1.? … ano… treska 40,– v akci koupená okolo Vánoc… ted ji mají v Globusu za 109,– /Kg
ja si myslim, ze by se to dalo nahradit treba pangasem, ten stoji 1 kg 100 a pro ctyri lidi je to na dvakrat k obedu ![]()
my měli včera a dneska:
jedno prso kuřecí na kostky osmahlé na cibulce, k tomu jsem přidala hříbky, podusila, zahustila s přidala smetanu a k tomu rýži. Máme to pro 3. My dva a malá a počítám, že to je tak 100kč na 2 dny
ivana-domca píše:bberunda píše:ja si myslim, ze by se to dalo nahradit treba pangasem, ten stoji 1 kg 100 a pro ctyri lidi je to na dvakrat k obedu
a na zítra máme: čínskou zeleninovou pánev (mražená zelenina z Lidlu 750g za 33kč) k tomu osmahnu na kousky kuřecí prso a přidám hrníček rýže.
levmah28 píše:
Jó,tak v akci možná jo.Ale ještě mě tam vadí ten zázvor.Koupím kousek zázvoru,a stejnak ho pak vyhodím,protože už ho nikdy nepoužiju a dvě lžíce nikde nekoupím
zbytek zázvoru si hoď do mrazáku a když jsi nachlazená, tak si ho strouhej (rovnou z mrazáku) do čaje ![]()
eshta píše:levmah28 píše:zbytek zázvoru si hoď do mrazáku a když jsi nachlazená, tak si ho strouhej (rovnou z mrazáku) do čaje
jj je výborný a hlavne strašně zdravý i když moc aromatický…