Recept: Jablečné hraběnčiny řezy

Přidat recept
 
  • Počet porcí PRO 20 OSOB
  • Čas 60
Hodnotilo 0 lidí

Podzimní únava si žádá přísun cukrů, jablek se letos urodilo nadmíru, pojďme si upéct sladké jablečné potěšení, hraběnčiny řezy.

Postup

V míse utřete s cukrem změklé máslo a čtyři žloutky. Do mísy prosejte mouku s kypřícím práškem, přidejte mléko a zpracujte těsto. Třetinu těsta oddělte a dejte ztuhnout do ledničky nebo mrazáku. Zbylé dvě třetiny namačkáme do plechu. Na těsto nastrouháme nebo na plátky nakrájíme jablka, posypeme skořicovým cukrem, přidáme rozinky a ořechy.
Do sněhu ušleháme bílky s cukrem, pro lepší sníh můžeme přidat do bílků špetku soli. Sníh natřeme na jablka, navrch nastrouháme ztuhlý zbytek těsta a dáme péct. Pečeme na 180°dozlatova.

Pokud máte řezy pro návštěvy a ne pro děti, můžete rozinky předtím na hodinu namočit do rumu.

Autor: Redakce

Ingredience

Těsto

  • 200 g másla
  • 200 g moučkového cukru
  • 4 žloutky
  • 450 g polohrubá mouka
  • ½ sáčku kypřicího prášku do pečiva
  • 2 lžíce mléka

Náplň

  • 200 g cukr krystal
  • cca 50 g rozinek nebo podle chuti
  • 4 bílky
  • cca 100 g ořechů
  • 5-6 jablek
  • skořicový cukr
  • cukr moučka na posypání

Doporučená příloha

podáváme s kávičkou a pohodičkou

Chutnalo vám? Okomentujte recept Jablečné hraběnčiny řezy

Váš příspěvek