Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
AstraG píše:LenMi píše:jedno prso nestačí ani manžovi, natož pro tři na dva dnyJanuliiik píše:Vy jste měli jedno kuřecí prso pro tři lidi na dva dny?
my měli včera a dneska:
jedno prso kuřecí na kostky osmahlé na cibulce, k tomu jsem přidala hříbky, podusila, zahustila s přidala smetanu a k tomu rýži. Máme to pro 3. My dva a malá a počítám, že to je tak 100kč na 2 dnyNebo jsem to blbě pochopila.
Nějaké levné recepty bych potřebovala. Přijde mi, že za jídlo utratíme majlant!!!když dělam nějakou směs, padne na to balíček z 0,5kg masa a máme to teda jen na jeden den
nevim no, nežijem si teda na vysoký noze, ale jíst se musí
Souhlasím. Na jedno prso bychom koukali jak hladový psi. ![]()
lucenka píše:
dávám jí většinou rovnou zmrzlou, nějak jí zapomínám vyndat dřív z mrazákua nějak jsem si nevšimla rozdílu v chuti.Tak snad ti bude chutnat a nebudeš mě proklínat co jsem sem dala za recept
Dik ![]()
tak když tu rybku vyndáš a opatrne opláchneš po horkou vodou…tak je behem pár minutek hned rozmrzlá… já to tak delám…
![]()
bberunda píše:Sany píše:těstoviny s tvarohem??? to si nedokáži moc představit… ale vše mám v lednici tak zkusím…
Balík těstovin, 2× tvaroh a za zbytek do 100,– anglickou slaninu. Těstoviny uvařit, angllickou osmahnout, vše spolu smíchat a dobrota. 4 porce a ještě zbyde.Hlavně pro děti. Uvařit bramboty a promíchat se sýrem Cotage ( snad sem napsala správně ). Jedna porce cca 30,–.
Tak pak písni jak chutnalo, nám moc a děti furt škemrají ať to už zas uvařim.
bberunda píše:
tak když tu rybku vyndáš a opatrne opláchneš po horkou vodou…tak je behem pár minutek hned rozmrzlá… já to tak delám…![]()
![]()
Dik ![]()
Hezký ![]()
Holky, jen dotaz, já už nevím, co vařit, malé je 16 měsíců, tak pomalu začínáme s naší stravou, jenže máme problém, protože malá je alergička, zatím nesmí nic s kravskou bílkovinou (sýry, mléko, jogurty, tvarohy…), vejce, ryby…
Lepek naštěstí začala snášet dobře, tak tam problém není, ale už nevím, co vařit. Všechno je to na jedno brdo, nejdou zapečené těstoviny, omáčky atd.
Tímto se omlouvám zakladatelce, že jsem do toho vztoupila, ale jaksi mi přijde, že vařím všeho všudy asi pět jídel, už i nám to pomalu leze krkem. Polívky jsou pořád tak nějak stejné ![]()
Děkuji.
Lidi já čato dělám zapečené špagety je to dobrota a má to uplně jinou chut než normální.
Potřebujete jeden balíček špaget 15,–
15-20 dkg syru nastrouhat - 25,–
1 prso aby to nebylo uplně bez masa 35,–
a jednu bolonskou omáčku bud koupím nebo udělám doma s protlaku hotová taky tak 30,– až 35,– v akci i za 25,–
maso nakrajím na malé kostičky a okořením jen lehce přidám omáčku a jen prohřeju jelikož nemám ráda kousky rajčat a cibule tak jí ještě předtím proženu ponorným mixerém a přidém kečup podle potřeby at je omáčky dost a není to suché a pak jen smíchám s uvařenýma špagetama nasipu do skleněné zapíkačky a zasypu sýrem a jsou to tak 4 velké porce
![]()
Já mám rozežranýho chlapa co jí za dva a dělám mu játrovou omáčku - játra koupím tak za 35 kč a má to i na 3 dny, dělám k tomu hodně omáčky a jí to s rýží
Jinak jsem dnes dělala podle Babici kroupy se slaninou a se zelím, taky levný jídlo a máme to minimálně na dva dny. A ještě nám taky chutnaj smaženky - chleba obalený ve vajíčku, potřený hořticí a posypaný cibulkou ![]()
Ahoj, můžu se přidat?
Bydlím s přítelem a ve vaření se střídáme
(v poměru: já 8×, on 4×)
ráda pro nás vařím, a vymýšlet pořád co..a aby to nebylo drahé..
znáte to…
dnes jsem dělala špagety s česnekem, olivami, protlakem a parmazánem ![]()
mňamka
@Misicka85
Ahojky
a co máte rádi? ![]()
Můžeme si vyměnit nějaké tipy na jídla ![]()
Zítra budu dělat:
Na oleji zpěním cibulku a česnek, přidám kuřecí prso a restuji, až je měkké zaleju rajčaty v konzervě, ochutím, nechám probublat. Podávám s těstovinami a nahoru přidám na kousky pokrájenou mozzarellu
Zeleninova kaša:Brambory 1KG-20kc
Mrkev-3KS-10kc
hrašek-10kc
listova cibule-12kč
junior salam-15kc vše uvaris a zmichas jeste 1gram sul
@PetaP píše:
Zítra budu dělat:
Na oleji zpěním cibulku a česnek, přidám kuřecí prso a restuji, až je měkké zaleju rajčaty v konzervě, ochutím, nechám probublat. Podávám s těstovinami a nahoru přidám na kousky pokrájenou mozzarellu
Mňamís to vypadá pěkně ![]()
A ty rajčata tam dáváš jaké? Plechovku rajčat-celé loupané?
Edit: Koření dáváš jaké prosím? Co nejdříve to zkusím ![]()
Příspěvek upraven 09.01.13 v 21:55