Recepty do 100,-

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30420
5.2.12 20:57

ale máme rádi i čočku na husto s klobáskou, to je taky pár kaček

Nebo koupím větší hlavu zelí…20kč, udělám na sladkokyselo, půl dám do chlaďáku a z půlky máme na 2 dny na halušky. Ze zbylé půlky třeba brambor a jitrnici nebo jelítko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2551
5.2.12 20:58
levmah28 píše:
Jó,tak v akci možná jo.Ale ještě mě tam vadí ten zázvor.Koupím kousek zázvoru,a stejnak ho pak vyhodím,protože už ho nikdy nepoužiju a dvě lžíce nikde nekoupím :nevim:
Do 100kč si koupím kuře a mám dva obědy.

ze zázvoru je dobrej čaj proti nachlazení - svařit kousek nastrouhaného zázvoru v litru vody (asi 5min), přidat třeba skořici, hřebíček, a dochutit citronovou šťávou a dosladit medem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
5.2.12 21:01

z ryb je výborný platýz - nemá kosti a před Vánoci jsem nakoupila v globusu mraženýho (vyjde to pro 3 lidi) za 55 Kč. Stačí udělat jenom na pánvi na másle.

• Citovat
  • Upravit
869
5.2.12 21:08

já jsem nedávno koupila kuře v akci. Koupila jsem dvě za 130 kč. Z toho jsem udělala obědy pro 3 lidi na týden.
Pondělí: kuřecí prsa (rozříznuté na polovičku) na houbách s rýží -4 porce Úterý: Spodky stehen v hořčičné omáčce s těstovinama -4 porce
Středa: Kuřecí paličky a křídla upečené s bramborovou kaší a zeleninou -4 porce Čtvrtek: Rizoto s masem z upečených koster s okurkou -3porce
Pátek: Zbytek prsou (takový ty malý kousky pod prsem) jsem nakrájela na kousky. 3/4 jsem udělala v sýrové omáčce na topinky -3porce
Sobota: 1/4 prsou k tomu jsem přidala kousek uzeného na kostičky a zeleninu a byla z toho směs na bramboráky -3porce
Neděle: jsme si rozdělily zbylé porce z pondělka, úterka a středy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2551
5.2.12 21:10
lucenka píše:
z ryb je výborný platýz - nemá kosti a před Vánoci jsem nakoupila v globusu mraženýho (vyjde to pro 3 lidi) za 55 Kč. Stačí udělat jenom na pánvi na másle.

tak platýze zkusím :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
372
5.2.12 21:20

Taky dělám pangase. Nakrajim brambory na platky, na to pangase, plátky rajčat, cesnek, sůl + pepř, zase brambory, podlit smetanou a před dopecenim nechat zapect sýr. Na 4 velké porce stačí 500 g pangase, tak 3 střední rajčata a brambor cca kilo. Záleží na velikosti pekace a chuti. V rámci úspory času doporučuju brambory predvarit a pangase osmazit( alespoň se zbaví přebytečné vody).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6552
5.2.12 21:26

Tak nekdo psal vepro knedlo zelo, ja bych spis ty bramborovy knedle naplnila- detem klidne sunkou, dospelakum skvarky, ovarit uzeny zebra- a bude jeste polivka…), ja se priznam, ze mam to stesti, ze nejak moc pocitat na jidle nemusim,ale to me napadlo posledne, kdyz jsem to chtela varit a psala si seznam, co na to nakoupi- zeli kysane- cca 15,–, 2 cibule- cca 5 kc(spis min), bramborovy testo- cca 20 kc, uzeny kosti- kolem 40 kc /kilo a je toho na naplneni urcite az az… zbytek nevim, jestli pocitat- ocet, olej apod, citam, ze ma kazdy doma bezne a jsou to nepatrna mnozstvi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1683
5.2.12 21:37

já jinak než do 100kč pro 4 dospělé a 1 dítě nevařím. Většinou tady ale už všechno bylo řečeno

guláš - brguláš - segedýn
zelí na všechny způsoby
luštěniny na všechny způsoby
těstoviny - většinou zeleninové, s mletým masem, tuňákem nebo obyč šunkou
brambory - zapékané, bramboráky …
omáčky - rajská, koprovka, křenová
kuře v celku, játra, mleté maso, sekaná, jelita, uzené
vepřové kosti - uvařit, obrat, pak do segedynu, do rizota, do zapečených těstovin …
sladké jídla

ono se to dá, jen se musí o jídle trošku zapřemýšlet a když má člověk hypotéku tak si hold dopřeje pořádný flák masa jen tak maximálně o víkendu. Na druhou stranu si nemyslím, že levné znamená nezdravé. Zelenina je přece levnější než maso a když člověk využije sezony a nafláká si nějaké věci navíc do mražáku, neprohloupí ;-) A ještě jedna moje rada, zbytečně nekořenit. Koření je drahé (zvláště to míchané) a člověku většinou opravdu stačí jen sůl, pepř, česnek, paprika, kmín a bylinky jako majoránka, oregáno nebo třeba bazalka a max. navíc grilovací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3755
5.2.12 22:24

Taky my děláme jídla které jsou na více dní,když dělám polévku tak jiného pak už nedělám pač nám jeden chod stačí :palec:
Dršťková polévka,Gulášová,vývar Špagety s juniorem a kečupem
Bram.knedlíky s uzeným a cibulkou (levnější je domácí knedlík)
Guláš,svíčková,houbová omáčka,ptáčky-takové tipy omáček se dá dělat na víc dní takže si myslím že tím se dost ušetří
Kuře na paprice,různé číny,zapečené brambory,zapečené těstoviny
palačinky,bramboráky,vdolky,ovocné knedlíky
Pečené kuře na různé způsoby,těstoviny s kuř. masem a sýrovou omáčkou
různé špízy,třeba junior a sýr a obalit ve strouhance
Ratatouille,ryba na másle s citronem a brambory,řízek,karbanátky
Ale už se s něčím opakuji co tu holky psaly
toho je fakt spousta :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3905
5.2.12 22:37
lucenka píše:
na pangasovi není nic špatného cs.wikipedia.org/wiki/Pangas_spodnooký Jenom to není mořská ryba.Jinak dělám pangase na troše másla v troubě. Trochu ho posypu mletým kmínem a paprikou. Zasypu mraženou zeleninou - fazolky, brokolice. Podávám s bramborovou kaší.

Prosimte na kolik a jak dlouho to mam pect? Recept se mi moc libi dik :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
5.2.12 22:45

u nás se taky vaří levná jídla, je třeba šetřit :roll:
třeba kuře kupuju vždycky v celku a naporcuju si ho doma, ze skeletu uvařím polívku a zbytek nějak upravím, prsa většinou na čínu a zbytek třeba na kuře na paprice.
Jinak všechna jídla co vaříme už tu jsou napsaná,nic dalšího mě momentálně nenapadá :mrgreen: u nás jedou hodně omáčky,děti je zbožňují s knedlíkem (domácím,aspoň se spotřebují starší rohlíky a housky) a nebo s těstovinama ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
6.2.12 07:09
joanee píše:
lucenka píše:
na pangasovi není nic špatného cs.wikipedia.org/wiki/Pangas_spodnooký Jenom to není mořská ryba.Jinak dělám pangase na troše másla v troubě. Trochu ho posypu mletým kmínem a paprikou. Zasypu mraženou zeleninou - fazolky, brokolice. Podávám s bramborovou kaší.
Prosimte na kolik a jak dlouho to mam pect? Recept se mi moc libi dik :kytka:

Peču tak na 180 něco přes půl hodiny. Tak po 10 minutách zkontroluju kolik pustil vody, případně trochu odleju/doleju - trochu jí tam být musí, aby se nepřipálil. Ke konci jednoho naříznu v půli a když je maso všude bílé tak vyndávám.

• Citovat
  • Upravit
3905
6.2.12 08:39
lucenka píše:
joanee píše:
lucenka píše:
Prosimte na kolik a jak dlouho to mam pect? Recept se mi moc libi dik :kytka:
Peču tak na 180 něco přes půl hodiny. Tak po 10 minutách zkontroluju kolik pustil vody, případně trochu odleju/doleju - trochu jí tam být musí, aby se nepřipálil. Ke konci jednoho naříznu v půli a když je maso všude bílé tak vyndávám.

Dekuji Ti moc ,zitra to vyzkousim,jeste takova blba otazka :oops: , ta ryba je rozmrzla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
6.2.12 08:46

dávám jí většinou rovnou zmrzlou, nějak jí zapomínám vyndat dřív z mrazáku :roll: a nějak jsem si nevšimla rozdílu v chuti.

Tak snad ti bude chutnat a nebudeš mě proklínat co jsem sem dala za recept

• Citovat
  • Upravit
5066
6.2.12 08:50
LenMi píše:
Januliiik píše:
my měli včera a dneska:
jedno prso kuřecí na kostky osmahlé na cibulce, k tomu jsem přidala hříbky, podusila, zahustila s přidala smetanu a k tomu rýži. Máme to pro 3. My dva a malá a počítám, že to je tak 100kč na 2 dny
Vy jste měli jedno kuřecí prso pro tři lidi na dva dny? :think: Nebo jsem to blbě pochopila. :nevim:
Nějaké levné recepty bych potřebovala. Přijde mi, že za jídlo utratíme majlant!!!

jedno prso nestačí ani manžovi, natož pro tři na dva dny :roll: když dělam nějakou směs, padne na to balíček z 0,5kg masa a máme to teda jen na jeden den :roll: nevim no, nežijem si teda na vysoký noze, ale jíst se musí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí