Týdenní režim domácnosti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
61
12.5.11 12:57

Týdenní režim domácnosti

Ráda bych zjistila jak jsou na tom jiné maminky s týdenním režimem :mrgreen: …máte přesně dáno, který den žehlíte,uklízíte atd. prostě nějaké pevně dané činnosti na dny? Já se v tom pořád tak plácám, že mám všechno rozděláno na půl, nic dokončeno, večně bordel a to pořád něco dělám.. :-? Potřebovala bych poradit od zkušenějších mamim.. :-D
Jo a vaříte pro sebe a manžela každý den? (pro malou 7m vařím) nebo obden a do zásoby? díkys

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12.5.11 13:04

tak to by mě taky zajímalo. Já mám režim zatím ten, že v neděli (případně i v pátek) peru a pak to celý týden žehlím, abych měla další týden kam dát to, co zas vyperu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1090

Ahojky,tak co se týče režimu u mě,tak já osobně žádný nemám-jsem na tom podobně jako ty,ale s tím rozdílem,že mě manžel odjíždí vždy od po.do pá.na montáže(někdy i na dýl),takže já si s tím hlavu nějak nelámu,nádobí si umyju kdy chci,peru hlavně o víkendu,protože to mě manžel zásobuje věcma z práce,my se synem toho moc nezašpiníme,takže to prostě takhle vychází,no a žehlení?to co vyperu o víkendu,tak žehlím ve čtvrtek nebo v pátek.Vařit si nevařím,syn chodí do školky a manžel je pryč,takže vařím jen o víkendech a to si užívám a vymýšlím na každý den něco jiného a baví mě to,ale pro mě samotnou stačí čínská polívka :lol: :lol: :lol: Jinak ani tím pádem toho moc doma nerozbordelaříme,takže mám víceméně uklizeno pořád,jen v sobotu dopol.si utřu prach a přes týden vytírám podle potřeby-prostě pohoda.Jsem spíš na nervy,když je náhodou manžel v týdnu doma,to pak nemám svůj režim a vadí mi,když mi do toho keca :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154

Žádný režim, doma bordel a uklízím (a cokoliv jiného) dělám jen když mám čas a chuť. Zvláště te, kdy je venku teplo a sluníčko svítí, tak mě nikdo nedonutí žehlit :mrgreen: .
Vyhovuje mi to, jsem v klidu, manžel taky - protože nemá doma napruženou hodpodyňku, která nemá v hlavě nic jiného než domácí práce.
Ne, opravdu nemá smysl (podle mě teda) si přesně plánovat, kdy a co budu dělat (v pondělí žehlit, v úterý vyprat, ve středu vysávat,…). A ani to nejde. Aspoň u nás. A manželovi vůbec nevadí zaprášený porcelán (který se neleskne každou neděli jak psí kulky) a ani mně to netrhá žíly. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
12.5.11 13:10

Denně dělám toto: vytírám předsín a kuchyn ( asi 5 minut času), uvařím pro malou, nakoupím pečivo či malý nákup při procházce a celý den přenáším věci sem a tam..někdy peru ( tak 2× týdně)
sobotu: vysávání, prach, kopelna a wc, kuchyn..

Jednou týdně větší nákup autem v marketu..
Pro všechny vařím jen v so a ne, když jde manžel s malou na procházku..
Během týdne dělám jen** nárazově polévky, když se mi chce a malá spí po obědě..Jinak se také nepřetrhnu.. :mrgreen: **žehlení je pro mě kapitola.. kopeček prádla nechávám růst a až když zaznamenávám vrstvu prachu, tak to jdu vyžehlit ( asi jednou za měsíc..moc toho nežehlím)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
12.5.11 13:12

hm přesný režim nemám. No většinou pondělí až středa peru, ale není to pěvně daný a snažím se obden luxovat.
Dřív před dítětem jsem měla pátek jako den na velký úklid, protože jsem chtěla mít uklizeno na víkend a hlavně jsem měla v práci kratší pracovní dobu. No ale s dítětem tohle padlo :D
Zkrátka všechno se snažím udělat všechno, když je to potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
12.5.11 13:14

Jo a žehlím asi jako Lizbeth až když u toho prádla hrozí, že bude znovu na vyprání, ale já žehlím jenom ručníky, osušky a podobně. Zbytek uklízím a žehlím třeba když je to hodně zmačkaný až když to beru na sebe. Kupuju oblečení, který se žehlit moc nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1995
12.5.11 13:19

Pokoušela jsem se několikrát o režim, zatím marně :lol: Jinak mám taky pocit, že pořád něco dělám, ale vidět to není :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19692
12.5.11 13:20

Rezim vubec zadny a uz ne v tom krasnem pocasi.Akorat to zehleni je u me jine.Jak vyperu tak se snazim hned v ten den zehlit.Nesnasim pak u toho stat 3 hodiny.Jinak vstavame brzo,tak uz se snazim kolem 6 zacit varit abysme mohli vyrazit co nejdrive ven. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
784
12.5.11 13:21

Dobré téma :)
mám to asi tak jako Ty…
peru podle počasí ;) žehlím podle nálady - někdy hned jak to uschne (což je lepší samozřejmě :D ), vytírám podle míry zašpiněnosti, popř. jen vyluxuju (malá už mi po zemi neleze, jinak bych to brala často) a vařím většinou každý den - podle toho, jak rychle to sníme ;) (spíš takový rychlovky). A co se týče nákupu, to je tak 1× týdně nějakej větší, pečivo a něco, co zapomenu vzít v marketu, kupuju u nás v malým krámku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
12.5.11 13:21

Nemám a taky to tady někdy tak vypadá :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
12.5.11 13:24

My žádný režim nemáme.Dělám všechno když je to potřeba.Akorát bych z toho byla nervní že jsem něco nestihla.Vařím někdy každý den,a někdy se snažím uvařit na více dnů.Manžel dochází na oběd domů.
Co nemám ráda je žehlení,to se mi kupička zvedá a zvedá. :roll: Zrovna jednu tam mám.
U nás není nikdy uklizeno,malej všechno rozhází a vzdala jsem to.Když mě to naštve tak to uklidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
12.5.11 13:26

no já mám pravidelně
vařím PO - ST - PÁ a o víkendu
ve čt dělám velký úklid včetně hraček,povlíkám meju okna atd…
celé úterý od rána se věnuju jen dceři na 100% to jsou dopoledne. Žehlím jak mám co takže skoro každý den a to když malá spí.
Odpoledne jsem zase s dcerou a když příjde manžel nepotřebujou mně :mrgreen:
Nákup dělám jednou týdně a to v SO když malá spí jinak kupuju v týdnu jen zeleninu - ovoce a pečivo a to v době kdy už je mažel doma ,vyzvedne si nás na nějakém hřišti a já jdu po nákupech.
Takže tak nějak unás

JO A PRAVIDELNĚ SLEDUJU ULICI :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
12.5.11 13:38

slyšela jsi o fly lady?
mrkni sem
http://www.pojdte-dal.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2010
12.5.11 13:42

Ahoj, režim nemáme, myslím, že při malých dětech to snad ani nejde. Peru pořád je to jak nekonečný příběh, nežehlim, pro mě zbytečnáá věc:-) (teda trika jo, no:-))vytírám když je potřeba, zametám denně, prach utírám když se mi chce:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný