Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky nedávno jsem zjistila že čekáme miminko a hlavou mi letí spousta myšlenek Jaký kočáre? : trojkombinaci, tříkolku, čtyřkolku. Sedátka, houpačky atd. Ohřívače, sterilizátory, hračky, chůvičky,. Oblečení Kolik??Čeho??? oblečení podědím spoustu takže minimální nákupy ale víte jak to je aspoň něco nového si koupit musím. Ale chci vědět co z těchto věcí je důléžité, jakou značku co je zbytečné atd atd,,, Je tu někdo kdo poradí děkuju.
To jsou všechno věci, které se tu řešily mockrát, můžeš si bud dočíst nějaké diskuse nebo se přidej do skupiny těhotných, které mají stejný termín porodu, hodně se toho dozvíš tam ![]()
Příspěvek upraven 27.01.13 v 15:32
Já jako trojnásobná máma radím kočárek hlubokej co největší, záleží kdy teda mimčo čekáš a pak nějakej kvalitní sporťák, ten budeš využívat mnohem víc. Za mě teda 4 kolka, ale možná je to o zvyku.bez chůvičky bych třeba nemohla být, ale máme velký barák a zahradu, takže opravdu hodně využiju. Sterilizátor jsem nikdy nepotřebovala, to samé ohřívač lahví. Hodně využiju košík v obýváku, bez toho bych se taky neobešla
Hlavně klid
Vážně nemusíš mít všechno osm měsíců před porodem, v klidu si pročítej diskuze tady na jednotlivá témata (kočárky, koupání, kosmetika, oblečení, krmení…) a uděláš si obrázek ![]()
JOJO TO ANI NEMÁM V PLÁNU MÍT VŠE HNED. NE ŽE BYCH BYLA POVĚRČIVÁ ALE PŘECE JEN SE MŮŽE STÁT SPOUSTA VĚCÍ. A JINAK ZATÍM DÍKY
No, jako nastavajici matka budes hlavne muset zmobilizovat ve dusevni sily, okouknout diskuze, pouzit vyhledavani a zacit premyslet ![]()
Tohle jsou vsechno otazky, na ktere se ptalo stovkymamin pred tebou a shrnout to do jedne diskuze snad ani nejde, nemluve o tom, ze se vyroji spousta naprosto protichudnych rad a stejne se budes muset rozhodnout sama, co ti prijde nejlepsi.
K nakupovani jen reknu, ze zijeme v kapitalisticke hojnosti, v dobe stovek internetovych obchodu, ktere ti vetsinu veci behem nekolika dnu doruci az domu, takze staci mit na miminko balik plinek, par oblecku a pak vsechno ostatni dokupovat dle potreby.
Já jsem podcenila investování do kočárku a už toho lituju
takže za mně se opravdu soustřeď na kočárek
aby byl dost velký! (v poslední době docela problém, hlavně v zimě) a aby byl co nejlehčí… tahat se s x kilo do kopce je za trest
![]()
a taky chůvičku… ![]()
sterilizátory bych řešila až později, pokud budeš kojit tak to ani nebudeš potřebovat, takže bych dopředu nekupovala…
Příspěvek upraven 27.01.13 v 15:49
Na nakupování máš spoustu času. Hlavně vše promyslet. V obchodech je spousta zbytečností, bez kterých se většina maminek obejde. Nemáme žádné sterilizátory - koupili jsme chlórové tablety v DM za pár šupek, ani ohrívač, pač kojím ani special odpadkáče na plenky - šíleně drahé a zbytečné. Kočárek lepší asi 4kolka s většími koly - to jsme ocenili teď ve sněhu. Oblečení se nové vůbec nevyplatí. Spíš koukni po sekáčích, mají tam kolikrát věcičky jako nové. Mimi to stejně ponosí 2 měsíce. Chůvičky jsou super v baráku. V bytě je nevyužíváme i když je máme. A ideální je věci, které mimi potřebuje chvilu půjčit. Košík je super-max. ale půl roku… Je toho spousta ![]()
Jo a hlavně bych nenechávala nakupování až po porodu, jak některé maminky plánují. Po porodu má člověk úplně jiné starosti. Trajdat po obchodech, nebo se hrabat na netu bude poslední, na co budeš mít chuť a sílu. Aspoň já to tak měla.
Ahojky zakladatelko.
Já jsem také prvoročka. Za měsíc a pár dní mám rodit. Víš, co jsem dělala já?
Založila si takový beruškový deníček a do něho si všechno psala. Registrovala se tady na emiminu a četla diskuze, rady, typy od zkušenějších. Je fakt, že některé maminky, co navštěvují emimino se mi zdají vcelku ulítlé v hlídání se a takových těch názorech, ale to už je na každé, co si vygenereju a přijme za své. Proto jsem i založila diskuzi Normální těhotnění ![]()
No k deníčku…
Psala jsem si tam první kočárky-co mi kdo poradil, co jsem se dočetla. A víš jak to dopadlo? Poradila mi jedna známá od rodičů…mě se její kočárek líbil, objednala jsem z netu a máme ho od minulého týdne doma. Čas ukáže, jestli to bylo správná volba. Nikdo ti nezaručí, že zrovna to, co si sám pořídil je pro tebe to nejlepší.
Pak hadříky…chodila jsem po obchodech, pokud se mi něco líbilo, vzala jsem to.Na úplně malinkaté mimi jsem toho moc nekupovala, prý je to zbytečné.
Plínky-sepsala opět názory, přirovnání cen, dostupnost. Nakonec koupila v akci dva balíky Pampersek
Uvidíme, jaké budeme kupovat dál.
Dětský pokojíček. Dle našich možností a vkusu. Postýlku máme z bazaru, i cestovní. V super stavu a cena úžasná!
Dečky, rychlozavinovačky, dudlíky, kravinky…to se tak nějak postupně kupovalo…Něco přinesla moje mamina, babička, já, teta…Tak nějak postupně a pomalu. Dneska už snad mám do začátku všechno. Ale je mi jasné, že nemůžu dělat frajerku.Na všechno si přijdu za pochodu, nejsem žádná blbka. A když si budu myslet, že jsem v koncích, tak zavolám nějaké té ošlehané matce-kamarádce či mojí mamině.
Hlavně se obrň proti takovým těm úžasným radám od ženských z dob minulých (nechci urazit všechny ženy, co vychovaly mou generaci. Nejste všechny stejné).Narážím např. na mou tchýni. Máme 21. století, tato doba nabízí spoustu líkadel pro mimča. Tyto dámy to velmi rády rozmlouvají a haní. Např. jednorázové plínky, přebalovací pulty, nové oblečení pro miminka, monitor dechu aj. Když na to máš a chceš to, tak si to kup. Třeba zjistíš, že je ti to na nic, ale jdi do toho.
Já asi do 6tého měsíce jen tak ze zvědavosti chodila na net a četla a projížděla stránky. A hlavně se dívala po těhu módě. Chtěla jsem kočka těhulka ![]()
Deníček se třeba hodil teďka…jsem už 33tt a před 14 dny dokupovala výbavičku. Deníček pročetla, proškrtala, popř. podokupovala, co tam bylo napsáno a zvýrazněné jako velmi důležité-maminky doporučují ![]()
Teď už jen peru a těším se na malou.
Mrkni třeba na stránky www.mamitati.cz Já jsem si z nich objednávala vcelku dost. Mají vcelku fajné ceny. Mám od nich trička, sukni, pás…a pro miminko věci do postýlky, zavinovačky, přebalovák…Moc se mi to líbí. To máš jeden z typů ![]()
Jinak buď absolutně v klidu…každá maminka si tím prošla a každá si připadala nemožně. Já to beru sportovně, i když jsem prvorodička
Žádné hrocení a návaly úzkostí jak to všechno zvládnu a jestli můžu sníst Hermelín, když v jednom článku sali, že těhotné jíst plísňové sýry nesmí, protože bys mohla přenést na plod Listeriosu.Pche…nejím toho mraky, ale občas na chleba s máslem si ho dám. Vypiju malé pivo, dvě decky červeného, baštím všechno a válím se v teplé vaně. Mimčo je v pořádku, já taky. Vůbec, ale vůbec si nepřipouštím, že by mělo být něco v nepořádku. Prostě pohodá, pohodičkáááá ![]()
Nekupovala bych zbytečnosti…peníze se vždy hodí na jinou výbavičku než jsou ohřívače, sterilizátory odsávačky apod…
No záleží na každé mamince zvlášť a v jekém ročním období se narodí děťátko. A ano, vybavila bych se věcma dřív než po porodu, po něm jsem neměla vůbec čas někam jet… vše objednávat na netu (to je také pohodlné, jen musíš pár dní čekat než ti to příjde no). Nebo mít někoho, kdo to bude kupovat za tebe ![]()
My máme zimní dítko, takže fusak ihned nezbytný.
Hm… už ani nevím co ještě
Zbytek si dokoupíš dle potřeby a později… Jako kapky proti prdíkům (od zhruba 3 týdne), odsávačku hlen, atd… je toho hodně ![]()
@TuLin @Talunka DÍKY HOLKY ASPOŇ PÁR UŽITEČNÝCH RAD A NE KRAVINY AT SI TO VYČTU JINDE A PODOBNĚ TO JE JASNÉ ŽE POČTU ALE MÍT TO POKUPĚ JE MNOHEM LEPŠÍ A JE MOC BRZO TAK NIC NEHROTÍM JEN DLOUHÁ NEDĚLNÍ CHVÍLE TAK ZJIŠŤUJU PROČ TAKY NE… HADŘÍKU TEDA ASPON NA KLUKY DOTANU KOPU ALE PŘEJU SI HOLČIČKU ALE PINDÍK NÁM NEVA HLAVNĚ AT JSME ZDRAVÍ. ALE JINAK DÍKY
@Korrrinka A JAKÝ MÁŠ NÁZOR NA CESTOVNÍ POSTÝLKU S KVALITNÍ MATRACÍ??