Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím vás všechny.
Obracím se na vás dotazem. Chtěli bychom s manželem postavit domek ve stylu roubenky v malé vesnici v podhůří Jeseníků a pronajímat ho. A zajímá mě, jestli do takového typu ubytování jezdíte rádi? Více rodin pohromadě? Jaké máte požadavky na ubytování? Kolik rodin vás takto jezdí? Kde jste byli spokojeni? Popř. kdyby to někdo z vás takhle provozoval, ráda si přečtu zkušenosti, rady, čeho se vyvarovat, co určitě neopomenout. Cokoliv, co vás napadne.
Děkuji moc ![]()
My jezdíme s partou ( 2-4 rodiny ) několikrát do roka na víkend nebo týden do pronajatých chalup. Za mě, když vybírám jsou priority mimo počet míst a lokalitu :
Ideálně sociálka na každém pokoji.
Velká společenská místnost.
Úměrně velká kuchyň, dostatečně velká lednice a myčka.
Pokoje vkusně a jednoduše vybavené, žádně lapače prachu a nábytek ze 80-tých let, to raději Ikea.
Na zahradě něco pro děti, gril.
Dobrá prezentace na webu, dostatek fotek, přesný popis pokojů a postelí.
Jestli to je roubenka nebo klasika, nám je zcela jedno…
@LolitkaP Jezdíváme několikrát do roka, na víkendy i celý týden. Jezdíme sami (dva dospělí + dvě děti) a hledáme prioritně to, co doma nemáme. Takže gril, ohniště, bazén, samota, něco pro děti (houpačka, pískoviště, trampolína … cokoli, čím děti zabavíme).
Minimálně dva oddělené pokoje, wc zvlášť, nemusí být patrová chata (a když už, tak ať nejsou prudké schody.) Postýlka pro děti. Místo na uskladnění kol a kočárku.
Jezdíme 2 dospělí a 3 kočky
jezdíme na podzim nebo v zimě. Důležité je, aby chata byla stylově vybavená, pokud možno ne IKEA nábytkem, aby měla své kouzlo. Podmínkou je, aby měla krb nebo pec, pohodlný gauč nebo křesla na čtení knih a aby byla na klidném místě. Zásadní je i ohniště u chaty a super vychytávka byl kotlik na guláš nad oheň
Spokojená jsem na chatě v Pribylině, to je vesnička mezi Vysokými a Nízkými Tatrami.