Co navštívit na Rhodosu?

714
18.6.18 22:13

Co navštívit na Rhodosu?

Dobrý den,
Za týden odlétáme do Řecka na ostrov Rhodos. Chceme si tam vypůjčit auto a procestovat zajímavosti ostrova, byl jste tam někdo v poslední době a doporučil byste nám něco co Vás opravdu zaujalo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Luca08
18.6.18 22:22

@marťáánek tak urcite stary mesto Rhodos, Lindos, lazne Kalithea, plaz Anthonyho Queena, plaz Tsampika atd. Doporucuju kouknout na web recko.name, je cely o recku. Ja si pokazdy tisknu mapu a odlitam s komplet vyznacenejma mistama. Ale ten web fakt doporucuju, je pro opravdove milovniky Recka, mas tam galerie podle kterych si muzes mista zaskrtat a spousta diskuzi.

• Citovat
  • Upravit
529
18.6.18 22:22

Tak za mě určitě večerní Rhodos(hl.mesto)Lindos je také nádherný, taky doporučuji vylez na kostelik v Kolumbii je to 300 schodů, ale ten výhled stojí za to!No a určitě zajeďte zablbnout do Whaterparku :palec: Rhodos je krásný byli jsme uz 3×.Uzijte si to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
18.6.18 22:27

byli jsme tam se starším synem před třemi lety. Také jsme si na dva dny půjčili auto + se nám jedno dopoledne věnovala moje spolužačka ze školy, která tam v té době dělala delegátku. Spolužačka nás vzala do města Lindos, kde je pod městečkem nádherná pláž, samotné městečko je malebné s úzkými uličkami a lze dojít pěšky na kopec s hradem, odkud jsou úžasné výhledy. Dále jsme byli na severu ve správním městě Rhodos - couračka po městě, přístav. Pak je hezké Údolí motýlů a pštrosí farma, či co to přesně bylo (určitě najdeš, když prohledáš web). Vyhlídka Filerimos - výhledy na severní část ostrova. Impozantní jsou i „hory“ v centrální části ostrova - vygůgli městečko Embonas (Empona) - asi centrum té horské oblasti. Pak jsme ještě byli na samém jihu ostrova - Prasonisi (obří pláže, teplé moře), na jihu dále zbytky hradu Monolithos - nad mořem (u nás neuvidíš…), pár km severně nad Monolithem městečko Siana. I samotná cesta autem pobřežní silnicí má své kouzlo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
18.6.18 23:02

ano, vše viz výše, ale hlavní město Rhodos je velmi velmi velmi pěkné, hlavně za tmy má neobyčejné kouzlo. Trochu mi připomněl Jeruzalém :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
18.6.18 23:20

Už jen ta jízda autem po tom pobřeží je úžasná. Taky jsme ho měli půjčené a bylo super, že jakmile jsme viděli nějakou pláž akce jsme se smocili a jeli dále. Rhodos je super!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
19.6.18 17:00

Děkuji všem za příspěvky-určitě si vyberu, už se moc těším :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Černá vdova
19.6.18 17:05

My jsme ostrov projeli od severu k jihu, od jihu na sever a na některých místech i jinak. Po pobřeží, ve středozemí. Všude je tam krásně.

• Citovat
  • Upravit
49
23.6.18 23:27

Když pojedete na pláž A. Quinn tak hned vedle je pláž Ladiko - je lepší a je tam pěkné šnorchlování. Jinak také doporučuji hl. město Rhodos, starou část :) u paláce Velmistrů mě manžel požádal o ruku :srdce: :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6307
25.6.18 13:16

Kostelík Tsampika nad již zde jmenovanou pláží. Kostelík je na vršku a dle pověsti na něj chodili lidé, kteří nemohli mít dítě. Čím větší břemeno muž cestou na vrch táhl, tím větší šance prý byla, že žena otěhotní.
Přiznám se, že můj chlap měl pouze batoh a do roka jsem opravdu otěhotněla. Před oltářem je třeba se ale poklonit.
Dále za mě snad nejkouzelnější pláž ostrova je St. George, ale těžko se hledá, jelo se k ní přes pole. Byla zaplavena mušličkami. Taková typická laguna

Příspěvek upraven 25.06.18 v 21:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
25.6.18 13:54

@smutná Nám byla řečena trochu jiná pověst a to,že žena která chce otěhotnět musí vyjít těch 300 schodů po kolenou :D a zapálit svíčku. Já vylezla symbolicky pár posledních :D O 3 dny na to jsem si udělala pozitivní teh.test.Jasně,ze jsem přijela uz těhotná,ale bylo to pěkný překvapení :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6307
25.6.18 15:23

@werakla asi kolem toho těch pověstí bude více. Každopádně u mě a i u dcery kouzlo onoho vršku fungovalo. Do roka a do dne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
25.6.18 20:25

@smutná máma @werakla tuto pověst neznám. Ale že by na ní něco bylo :D ? My tam byli s naším prvorozeným. Po něm následovaly dva ZT během půl roku a potom tato dovolená. Partner se taky ke kostelíku vyšplhal (aniž jsme o pověsti věděli, jak jsem již psala), já zatím čekala se synem dole a za měsíc jsem znovu otěhotněla a tentokrát už bylo vše ok a narodila se nám dcerka :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí