Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,chystáme se na moravu - kon. moravský kras,neměl by někdo doporučrní na ubytování,chceme podnikat výlety do okolí - propasti atd.,chtěli bychom ted od soboty tak na 3-4 dny,nic drahýho.2 dospělý + 2 děti 3 a 5 let.Pokud máte někdo i nápad,co v okolí vidět,tak ráda uvítám.
díky za nápady
Co to je ne moc draheho.Cena? Jinak Moravsky kras tam jsou same jeskyne Sloupsko sosuvska,Ostrov u Macochy-Balcarka,Punkevni jeskyne,katerinska, propast macocha nad punkevnima jeskynama je zricenina hradu Blansek.A to ubytovani jakou cenu mas namysli? Jinak v Jedovnici je rybnik ale mam za to ze je tam zakaz koupani kvuli sinicim.
Právě jsme se z této oblasti vrátili z týdenní dovolené. Co se týče ubytování, nejlepší bude nějaký penzion v Boskovicích - zkus jejich www stránky. K vidění je toho tam spoustu - jeskyně - Macochu s Punkevními jeskyněmi a plavbou je třeba rezervovat, je o ni obrovský zájem. Macocha je pro děti super - můžou se svést vláčkem, lanovkou i na lodičce. Dále spousta hradů a zámků - Boskovice, Lysice, Kunštát, Letovice, Rájec - Jestřebí. Umělá jeskyně Blanických rytířů a rozhledna - Rudka u Kunštátu, westernové městečko Boskovice, krytý bazén s tobogánem v Boskovicích.
Za sebe hodně doporučuju zámek Letovice - koupil jej soukromý majitel a postupně jej opravuje. Prohlídka je bez průvodce, k vidění je 64 místností v různém stavu rekonstrukce se starým nábytkem a „zajímavými“ předměty, které se dají vyzkoušet, osahat. Klukům se tam moc líbilo.
Kdyby tě něco zajímalo včetně fotek, pošli SZ.
Martina
My bydleli tady. Meli jsme (5rodin) pronajaty cely penzion a spokojenost.
Hele tam je uz ale plno.Je tam na jejich strankach kalendar obsazenosti
Fakt je zaklatelka nenaapsala kdy.
Napsala, chce ted od soboty, to je ale dost na posleni chvili.
Nemuseji mit ale obsazene vsechny pokoje, no ale nevim. ![]()
Ahoj o ubytovani-nemám osobní zkušenost-pry v Jedovnicích je to dobré, ale co tam mají nejlepší je hospoda! Je to u hlavni cesty-v 1patře je bowling. Vaří neuvěřitelně dobře a porce veliké. Nikdy si neobjednáváme přílohy, natož polévku. Jsou i dětské porce, ale pro mě to jsou normální porce jako v jiné hospodě denní menu.
Krásné procházky jak holky psaly Macocha, lístky nemusíte objednávat, protože se část dává na rezervace a část do prodeje, Když příjdete před-kolem 9hodiny ráno-lépe dříve, listky koupíte, když příjdete později-lístky třeba budou až na 17hodinu, nebo vůbec!
Potom je tam Rudicke propadání-skály Kolíbky- baterky s sebou je to vhodné i pro děti-prolézaní do různých „okýnek“ jeskynkou. Náš Honzik tam strašně rád chodí (5let). Nebo zřízenína hradu Holštejn(vesnice je slepá), s jeskyní Lidomornou-včera tam natáčela Česká televize nějaky film…, Taky baterky s sebou-bezpečná jeskyně v které jsou i netopýři severní-říkal včera kluk u jeskyně:-). Kolem skal to jde taky projít, někdo tam pokaždě visí- nějaký skalní lezec
Hospoda jedna „U Pepka“ vaří dobře a nej je"smažená niva", pro děti jsou tam průlezky.
Balcarka je už nyní taky přístupná, rekonstruovala se vic jak rok.
Ve Sloupu je příjemná hospoda „pro děti“i ve vnitř mají židličky, venku prulezky- „U Břouška“ v prudké zatáčce, jak vjedete do vesnice u cesty, před jeskyní Kůlna.
Je tam toho spousta na krásné procházky.
nepřihl. Kač
Za sdružení K-fonána bych Vás ráda pozvala na jednodenní toulky Moravským krasem, který se uskuteční v neděli 17. 4. a jehož cílem je Ktinský Santiniho kostel. Procházky se zúčastní mj. také kůň Moris, na kterém se budou děti moci po dobu celé procházky povozit. Součástí vycházky se dozvíte o pohnuté historii celého kraje i kostela a jeho kryptě s tajemným nálezem lebek s malbou vavřínových ratolestí.
více na www.prodetibrno.info, sekce výlety, nebo mi zavolejte na tel. 608 854 359, ráda Vám sdělím podrobnosti.
NA viděnou na výletě.
Dobrý den, mám takový dotaz. Zaujala mě v Moravském krasu ta Naučná stezka Macocha, na internetu píší, že je dlouhá 6 km, ale nejsem schopná odhadnout, za jak dlouho bych jí byla schopna projít od Skalního mlýna úplně celou (dejme tomu i s malou zacházkou ke zřícenině hradu Blansek) s vícečetnější skupinou? Neví někdo, za jak dlouho se dá projít, s přestávkami, focením a opravdu v poklidném tempu? Plus, mínus?? Děkuji na odp.
3-4hodiny max. Pokud půjdete jen od Skaláku na Macochu. Jinak doporučuji i druhou část naučné stezky od Skaláku ke Křenkovu památníku na Machochu. A nezepomentě na vyhlídku Konský spád - je to moc pěkné místo.
No já bych tu stezku chtěla projít tak, jak je to psané na netu, jestli jsem si to tedy správně našla tedy od toho Skalního mlýna, dál kolem Kateřinská jeskyně, Stěna zap. slunce, Křenkův pomník, kolem korálového závrtu, k Macoše, přes Koňský spád až k Punkevním jeskyním a pak zpátky ke Skalnímu mlýnu.. Tahle celá trasa, kterou jsem napsala trvá 3-4 hodiny?
@Mispulle píše:
No já bych tu stezku chtěla projít tak, jak je to psané na netu, jestli jsem si to tedy správně našla tedy od toho Skalního mlýna, dál kolem Kateřinská jeskyně, Stěna zap. slunce, Křenkův pomník, kolem korálového závrtu, k Macoše, přes Koňský spád až k Punkevním jeskyním a pak zpátky ke Skalnímu mlýnu.. Tahle celá trasa, kterou jsem napsala trvá 3-4 hodiny?
Ahoj, manžel mi tuto trasu vypočetl asi na 9 km, takže poklidným tempem min. 3 hodiny chůze. ![]()
Tak jak jsem tu trasu napsala, tak 9km a min. 3 hoďky teda, jo? Supr, díky moc
![]()