Učení se na notebooku/tabletu/ z papíru?

9
28.10.21 13:37

Učení se na notebooku/tabletu/ z papíru?

Ahoj, mám otázku na studenty (nebo na bývalé studenty). Zajímalo by mě, jestli se vám lépe učilo z notebooku, tabletu nebo z papíru? Popřípadě jaké výhody a nevýhody to mělo. Přemýšlím nad koupí tabletu ale nevím, jestli by se mi to vyplatilo, předem děkuji za odpovědi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4928
28.10.21 13:41

Papír. Už to, že každá strana nebývá úplně stejná + možnost ručně psaných poznámek, které mi vždycky pomáhaly si věci pamatovat + možnost si věci organizovat a logicky uspořádat pomocí různých čar a šipek… mám pro tyhle účely i nějaké programy, ale není to úplně totéž, jako když si můžu organicky čmárat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
28.10.21 13:48

Z elektroniky se mi učí špatně, nejlepší je za mě papír kvůli tomu, že mám ‚fotografickou paměť‘, takže si lépe zapamatuju věci když vypadá každá věta jinak než stejně (jako je na elektronice) k tomu barvičky a vlastní podtrhavání taky není úplně na nic, no záleží na tobě, co tobě vyhovuje, zkus se třeba něco naučit že zápisu na pc, a myslím že uvidíš sám/a :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30857
28.10.21 13:50

Rozhodně z papíru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
28.10.21 13:52
@Davi00 píše:
Ahoj, mám otázku na studenty (nebo na bývalé studenty). Zajímalo by mě, jestli se vám lépe učilo z notebooku, tabletu nebo z papíru? Popřípadě jaké výhody a nevýhody to mělo. Přemýšlím nad koupí tabletu ale nevím, jestli by se mi to vyplatilo, předem děkuji za odpovědi :)

Z papíru. Nejdřív sama napsat. Pak se z toho učit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37285
28.10.21 13:52

Ja jedině z papíru, vše jsem si musela přepisovat nebo tisknout. Strašně nerada něco čtu z počítače nebo tabletu, rychle mi z toho zacne bolet hlava, navíc to hrozně svádí přitom klikat jinam a rozptylovat se. Ráda sem si dělala poznámky bokem, podtrhavala důležité pasáže apod. Dodnes mam radši ve všem papírovou verzi (třeba u smluv apod ), sice to není v kurzu a eko, ale bez papíru v ruce se cítím nesva. Dokonce i radši nosím v kabelce propisku a maly notýsek, když se třeba něco zapsat, protože mě štvou treba i poznámky v mobilu, a to nejsem žádná stara vykopávka, kde by v dobe mých studií neexistovala technika :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
448
28.10.21 14:24

Z papíru :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4160
28.10.21 14:38

Nejlíp se mi učí z papíru. Tablet za mě na nic, pokud máš noťas a mobil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
28.10.21 14:56

Tablet třeba pokud zvládneš číst z něj a dělat si poznámky a výpisky, abys nemusela tisknout každé PDF. Případně místo tabletu čtečku, která nesvítí. Ale učit bych se z něj nemohla. Souhlasím s holkama výše. Papír a barvičky to jistí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44355
28.10.21 15:21

Papír stoprocentně. Ale využívám i tablet s funkcí eliminace modrého světla, pozadí je podobné čtečce. Hlavně k vůli finanční úspoře. Kopírování všeho, co potřebuji, zabere čas a není to zdarma, ani doma ani v copy centru.
A tablet je skladnější než troje skripta, když si to někam beru. A taky kde ta kvanta skript doma skladovat.
Dřív jsem tiskla vše, teď už pečlivě vybírám.

Syn 15 let tvrdí, že mu nevadí učit se z elektroniky, že si když tak udělá poznámky, ale tato generace s tím už vyrůstá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
28.10.21 15:29

Papír a barevné propisky (oblíbené barvy), notebook na něco k odeslání nebo co mi došlo a stejně jsem si to přepsala růčo, aby byly výpisky. A diktafon. Potřebuji i poslech. Tablet my vůbec nevedeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
28.10.21 15:32

Papir. A syn, i když je mladá generace, taky papír.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
28.10.21 15:35
@lombrico píše:
Papir. A syn, i když je mladá generace, taky papír.

Taky jsem to nejstarší naučila. Mladší se učí, jak si udělat nejdůležitější výpisky, které bude potřebovat na testy a zkoušení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
222
28.10.21 15:58

Za mě rozhodně tablet s perem. Můžeš tam různě čmárat, škrtat, vkládat fotky, audio. Můžes tam psát rukou na různé typy papírů různými pery. Vše se ti ukládá, úplně super. A konec konců si to můžeš vytisknout, pokud to chceš opravdu mít na papíře. Já v tom vidím jen samá pozitiva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
345
28.10.21 18:43

Já se učím jen z papíru, vse si tisknu :) a když je toho hodně, tak i více slidů na stránku, prip. menší písmo. Tablet doma mám funkční a vůbec ho nepoužívám. Když potřebuji, tak si vezmu s sebou do školy ntb :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze