Jak poznám, že je antikoncepce účinná?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
6.10.20 22:10

Účinkuje antikoncepce

Ahoj, potřebovala bych radu. Vysadila jsem před par dny norethisteron(kvůli oddálení MS). Dnes jsem dostala MS která byla celkem slabá( spíš hnědý výtok a během dne se přidala krev) doktor mi den před tím předepsal antikoncepci, kterou jsem si dnes v 6 hodin večer vzala a v 10 hodin večer už MS nemám vůbec. Myslíte si, že jsem tedy hned chráněná?? Nejsem si jistá jestli to považovat úplně za menstruaci kor když hned takhle skoncila. Děkuji za rady

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35593
6.10.20 22:12

Pro jistotu bych se aspoň týden ještě chránila jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.10.20 22:18

S přítelem se teď týden neuvidím, takže jsem klidnější. Jen jsem zmatená, protože všude píšou něco jiného. Někde tvrdí ze i kdyby to bylo jen špinění, tak chráněná jsem hned a někde, že chráněná budu až další měsíc.
Takže se asi budem cely měsíc radsi chránit i jinak

• Citovat
  • Upravit
766
6.10.20 22:36

Tak MS ti přišla, protože si vysadila ty tablety na oddálení, ono to sice menstruaci oddálí, ale po vysazení se dostaví vždy téměř do tří dnů, taky jsem ty tablety v létě brala a stejně zbytečně 😀 dnes mám půl roční mimčo (plánovaně) 🙂. Takže podle mého chráněna určitě nejsi. Tuším, že po týdnu by měla HA fungovat, ale to vše najdeš v příbalovém letáčku 😊

Příspěvek upraven 06.10.20 v 22:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.10.20 22:53

@Pepinka23 jej tím mimčem si mě v první chvíli dost vyděsila :) v pribalovem Letáku je psáno pouze o tom, ze když ji vezmu první den menstruace, tak jsem hned chráněná. Beru HA Laverette. Jen si nejsem jista jestli tohle brát jako opravdovou menstruaci :D já bych mimčo brala, ale přítel by to asi nerozdýchal :think:

• Citovat
  • Upravit
766
6.10.20 23:00
@Anonymní píše:
@Pepinka23 jej tím mimčem si mě v první chvíli dost vyděsila :) v pribalovem Letáku je psáno pouze o tom, ze když ji vezmu první den menstruace, tak jsem hned chráněná. Beru HA Laverette. Jen si nejsem jista jestli tohle brát jako opravdovou menstruaci :D já bych mimčo brala, ale přítel by to asi nerozdýchal :think:

No já jsem byla těhotná, už jak jsem ty prášky začala brát a nevěděla jsem to, byla jsem těhotná zřejmě pár dní 🤷🏼‍♀️ 🙊… A ono překvapivě vše dopadlo dobře 😀 Domča je zdravé a hodné miminko. No to je hezké, ono se totiž většinou HA vlastně začíná brát s příchodem menstruace. Přeci jen ty tablety na oddálení jsou taky hormony a každý to snáší jinak. U mě jak jsem to vysadila se mi taky dostavila jakoby menstruace, ale spíše se usazovalo vajíčko. Ty tablety totiž obsahují progesteron nepletu-li se a ten dokonce napomáhá uhnízdění vajíčka v děloze.., ale já bych řekla, ze je to spíše reakce na vysazení a nasazení HA. Zavolala bych zítra na gyndu, za to nic nedáš. A budeš klidnější 🙂 A proč by byl přítel v šoku? 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.10.20 23:07

@Pepinka23 no já doufám, že to u mě usazování vajíčka není :lol: na gyndě jsem byla včera, takže ze mě budou mít radost :) ale radši tam zavolám. Prý jsme na to moc mladí, přitom je pritel celkem o dost starší jak já ;)

• Citovat
  • Upravit
766
6.10.20 23:22
@Anonymní píše:
@Pepinka23 no já doufám, že to u mě usazování vajíčka není :lol: na gyndě jsem byla včera, takže ze mě budou mít radost :) ale radši tam zavolám. Prý jsme na to moc mladí, přitom je pritel celkem o dost starší jak já ;)

Každé tělo je jiné a každý vše snáší jinak 🙂. No co člověk se musí poinformovat, jde přeci o tvé zdraví a to má člověk jen jedno. 🙂Tak záleží kolik je ti let, zda už oba pracujete, máte pro prcka zázemí. 😊Já to s přítelem probírala půl roku, než jsme se začalo snažit 😀 otěhotněla jsem 4 měsíce před 25tinama 🙂. Pokud máš dostudováno a odpracováno, pak bych neviděla problém.. Pokud se cítíš na to být mámou, já bych neváhala a pomalu bych do toho přítele přemlouvala 😀. Nemůžete přeci čekat, až vám bude 50…❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.10.20 08:13

@Pepinka23 už oba pracujeme a zázemí taky máme, ale mimčo jsem nadhodila jednou a nic :) já jsem zastánce toho, že po 30 už je na dítě celkem pozdě a chci být radši mladá maminka, myslím si, že si to dítě mnohem víc užiju a budu mít víc síly :D uvidíme, zkusím ho ještě zpracovat, ale vzhledem k tomu, že si teď nejsem tedy fakt jistá jestli jsem chráněná, tak to třeba příjde,,samo” :lol: Samozřejmě mu řeknu, že nevím, ale jak ho znám, tak řekne, že určitě chráněná jsem :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.10.20 08:21

Teď jsem znovu projížděla internet a našla jsem slečnu/paní která se ptala jestli až vysadí Noreth… jestli má začít hned 1 den MS začít brát antikoncepci a nějaký asi dr. ji odepsal, že ano, tím pádem chráněná jsem :) no tedy není vůbec jednoduchý být žena, vždy mě zaráží jak to maj chlapi jednodušší :zed:

• Citovat
  • Upravit
1
8.10.20 22:09

Jsem chráněna?

Dobrý den,
Již od 05.09.2020 beru antikoncepční pilulky Lusienne. Chtěla bych se zeptat, zda jsem již plně chráněna před početím při nechráněném pohlavním styku s partnerem. Děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
19.10.20 17:57
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebovala bych radu. Vysadila jsem před par dny norethisteron(kvůli oddálení MS). Dnes jsem dostala MS která byla celkem slabá( spíš hnědý výtok a během dne se přidala krev) doktor mi den před tím předepsal antikoncepci, kterou jsem si dnes v 6 hodin večer vzala a v 10 hodin večer už MS nemám vůbec. Myslíte si, že jsem tedy hned chráněná?? Nejsem si jistá jestli to považovat úplně za menstruaci kor když hned takhle skoncila. Děkuji za rady

Mně to gynekolog vysvětlil tak, že menstruace je pokud vyloženě teče červená, což hnědý výtok není. Pro jistotu bych se tenhle měsíc chránila i jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí