Polština pro samouky- učebnice, kurzy, zkušenosti
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Hledám parťáka na polštinu
Ahoj, učím se polsky.
Hledám parťáka/čku na komunikaci a podporu v učení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A to si tady chceš polsky psát, nebo jak?
Já mám za sebou 2 semestry polštiny, ale jsem z pohraničí, tak aspoň rozumím, i něco dovedu napsat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tinuvien jasně třeba na psaní. Jinak já jsem z Prahy. Doma občas polsky mluvíme (manžel tam 11 let pracoval, ale k tomu aby mě to pořádně naučil se nedokopeme
).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja mela rok partnera polaka, ale toho radeji zapomenut byl to h*up, polsky umim dobre, ale psat moc ne (na korespondenci jsme moc nebyli kdyz jsme spolu bydleli)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Neff Tak to je jasné
No pokud by byl někdo blízko, tak si i ráda popovídám. Třeba bych se aspoˇrozmluvila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Medisek zkus navazat treba kontakt s nekym primo z polska (nebo jezdi na nakupy pokud bydlis u hranic
nekdy tam maji i docela pekne zbozi, sice kvalita nic moc, ale tak za tu cenu
), to se clovek nejlepe nauci, treba i psat. Proc se vlastne chces ucit polsky, jestli se muzu zeptat?
jinak lingea ma polstinu pro samouky, jsou tam ruzne fraze a je to napsane i foneticky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Medisek píše:
@Tinuvien jasně třeba na psaní. Jinak já jsem z Prahy. Doma občas polsky mluvíme (manžel tam 11 let pracoval, ale k tomu aby mě to pořádně naučil se nedokopeme).
No, já mám manžela poláka a děti v polské škole. Tak i gramatiku chytám a jejich debaty o správné výslovnosti nedávám.
Proto taky mluvím doma zásadně česky.
Ale v Polsku se domluvím, jen prostě vím, že mám fakt debi-lní přízvuk.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ráda bych se tam přestěhovala i s prací. Můj zaměstnavatel tam chce otevřít pobočku. Přátele v Polsku máme, ale bohužel se mi tam nepovede dostat víc, jak jednou do roka.
Doma mi vyslovnost opravuje manžel, ale teda měkké a tvrdé š je můj hrob. Je pravda, že tam nikdo nepozná, že není Polák. U syna teď přemýšlím o polské škole, aby ten přechod měl potom, co nejjednodušší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit