Učitelka v MŠ - prosím o názor

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2922
29.10.24 14:39

Já teda vůbec nechápu, jak si to učitelka může dovolit. Dítě je přihlášené, je, je absolutně moje věc, kdy tam přijde. Třeba se doma nudí, je tam s kamarády rádo, učitelka je tam snad od toho. Jestli ji to nebaví tak ať jde dělat něco jinyho. :zed: a to říkám jako matka, která měla dítě doma každé prázdniny i přesto, že jsem pracovala z domova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65081
29.10.24 14:42
@Apolena05 píše: Více

tak já komentovala u stroužka to, že učitelky chtějí být doma. Ne jejich jednání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.10.24 16:11
@stroužek píše: Více

Jak že ony chtěly. Tak s tímhle rizikem šly dělat tohle povolání, stejně jako lékař a Lidi ve složkách… Ti taky vykování svá povolání na úkor rodiny. :?

• Citovat
  • Upravit
445
29.10.24 16:32

Ja bych ji proste rekla, ze to neni jeji vec, jestli chodis do prace nebo ne. To uz ucitelky chytaji to co, co delaji nektere prodavacky, ze se kysele podivaji, kdyz jdu platit nebo se jicn na neco zeptam. Proste ucitelky jsou v praci a tecka. Deti jsou jejich „zakaznici“.
Mam v rodine dve ucitelky, jednu duchodkyni a jednu mladsi rocnik, ale soukroma skolka.tak se schvalne zeptam, jestli to taky resi a jestli ano, tak jim to asi vysvetlim, ze to neni jejich problem :lol:
Zakladatelko, tvyho prcka normalne davej do skolky a jestli priste na tebe zase bude mit kecy, uz bud pripravena co jim reknes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
29.10.24 17:12

Hele a proc syn brecel? U nas treba byly deti, co maji sourozence skolaky, kteri o prazdninach byli doma. A jejich mladsi sourozenci probreceli pul dne, protoze vedeli, ze bracha/segra je doma a oni nemuzou. To je vam pak tech deti lito, to mi verte. Treba se syn rozbrecel, ze chce domu a proto za tebou vybehl a ucitelka si myslela, ze vi, ze jste treba doma, no. Vim, nesmi rikat nic, i kdybys cely den prolezela ve virivce, ale treba ji to uteklo, kdyz se lekla, ze ji utika ditko za matkou.

Jinak my treba mame par deti s matkami na rd, jejichz deti byvaji pravidelne do zaviracky, chodi domu posledni. Ja bych si osobne nikdy nedovolila nic rict nahlas, ale taky si myslim svoje, me deti sly do ms ve 4 a pul letech, chtela jsem si je uzit, nikdy nebudu rozumet matkam, co je ve dvou strci do skolky na cely den. Kazdy to ma jinak, no, ale ucitelka nic rikat nesmi, to je jasny. Jen je cloveku tech malosku lito (ti, co jsou zrali a v ms se netrapi, tak super, horsi ti, co do Vanoc breci a po Vanocich od znova). A to mame letos 4 malosky jeste na plinach, mimina, co maji byt jeste u maminky :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
29.10.24 17:22

Je to šíleně neprofesionální chování a dít by se to nemělo, já se tu většinou učitelek zastávám, ale tohle je síla a být tebou jdu za vedením. I kdybys byla na pracáku nebo na mateřský, není to její starost, má si plnit svou práci. A to, že rozbrečí malé dítě, to je prasárna. Ať jde do fabriky hvězda, u dětí evidentně nemá co dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65081
29.10.24 17:32
@Matt 02 píše: Více

vždyt nevíš, proč brečelo. U nás brečí i prvnáci, ZŠ. A na začátku roku třeba to děcko ani nebrečelo, přišlo to tak najednou. A jak to přišlo, tak to za dva týdny odešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
29.10.24 17:39
@vokishka píše: Více

I tak to mohlo být, ale přiznejme si, že podle popisu zakladatelky učitelka téměř jistě jejímu synovi řekla něco v tom smyslu proč je dnes ve školce ap. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
29.10.24 17:40
@vokishka píše: Více

Tak já to chápu tak, že mu něco řekla a proto začal brečet, jestli to nebyl ten důvod, tak je to samozřejmě trošku něco jiného, ale stojím si za tím, že učitelku nemá co zajímat, jestli a jak matka pracuje a v žádném případě by to nemělo ovlivnit chování k dítěti. Jestli to byla jen náhoda, tak ok, to by chtělo zjistit a podle toho konat. Pokud by to byla jen náhoda, tak jen učitelce důrazně říct, co to mělo včera znamenat a ať se laskavě věnuje tomu co má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
29.10.24 17:42

Zakladatelka pise, ze prisel po nemoci plus prazdninovy provoz - to muzou byt spojene tridy cizi deti, jine ucitelky, dost duvodu k placi.

Chtelo by to rec s ucitelkou, to urcite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
29.10.24 17:47
@Matt 02 píše: Více

Ráno dorazíš s dítětem do školky učitelka na Vás vrhne těžce kyselý ksicht hned mezi dveřmi a vzápětí na to dítě s pláčem vyběhne ze třídy za Tebou a chce jít domů.
Dítě, které chodí do školky už druhým rokem a předtím nikdy neplakalo.
Možné je všechno, ale na takovéto náhody já tedy nevěřím. Na 99% si do něj nějak hnusně rýpla…
Pokud to byl první konflikt s dotyčnou, tak bych na vedení nešla, ale s ní bych si to vyříkala velice důrazně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10028
29.10.24 18:25
@Teeny píše: Více
2 lete dite neni mimino.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2513
29.10.24 18:27
@stroužek píše: Více

Jaky skrz prsty, je to jejich prace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
29.10.24 18:47
@Anonymní píše: Více
Špatná odpověď. Že pracuješ do toho nikomu nic není, i kdybys nepracovala. Některé učitelky nepochopily, od čeho jsou školky. Že to není hlídací ústav, ale vzdělávací ústav. Platíš školku, platíš, dítě je přijatý, je, takže tam překvapivě dochází.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11712
29.10.24 18:52

Učitelka už to ví, tak bych to neřešila.

U nás zjistili až poslední den školky, že doma neležím, dělám a dokonce jezdím na služební cesty (neboť při omlouvání dítěte informaci, že dítě nepřijde, ředitelka zasklila a pak nám volala na veletrh do Turecka, kde dítě je a že máme ještě doplatit výlet).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin