Učitelka v MŠ - prosím o názor

Anonymní
29.10.24 12:28

Učitelka v MŠ - prosím o názor

Dobrý den,

jsem teď trošku v šoku z dnešní reakce učitelky na náš ranní příchod se synem.
Přišli jsme ráno do třídy a už ve dveřích vidím jak se na nás učitelka ošklivě kouká. Říkám si ok asi ma blbej den, stane se. Rozloučim se a odcházím, najednou slyším syna plakat a utíkat ze třídy za mnou, že nechce být ve školce. Podotýkám, že tohle v minulosti nikdy neudělal, chodíme do školky druhým rokem.
Tak ho utěšuji a přijde za mnou učitelka a ptá se mě proč ho jako nenechám doma když jsem na rodičáku. Vyvalila jsem na ni oči a říkám že pracuju z domova. Ona na to jen: “aha vy pracujete? No tak nashle”. 8o
Syn nakonec v pohode už ze třídy nevybehl, ještě jsem chvíli čekala.
Je tedy fakt, ze jsou tu zrovna podzimní prázdniny tak je omezenější provoz.
Pracuju z domu a jsem hodně na telefonu, taky parkrat v týdnu dojizdim do kanceláří. Minuly tyden syn ve školce nebyl, tak se toho nakupilo víc

Přijde vám její reakce v pořádku a mám to nechat byt, nebo si s ni mám ještě promluvit?
Nechci aby teď byla kvůli tomu na syna nějak zlá nebo něco podobného.

Děkuji za odpovědi

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6910
29.10.24 12:44

Promluvila bych si s vedením, bez odkladu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
29.10.24 12:51

Výraznou ambicí spousty školkových učitelek je mít tam co nejméně dětí= mít co nejméně práce.
Slušně ale důrazně bych se ohradila v tom smyslu, že o tom zda a kdy moje dítě ne/bude
v MŠ rozhoduji já, na podobné tlaky nejsem vůbec zvědavá a doufám, že to bylo poprvé a naposledy.
Neboj se toho. Tohle si nesmí dovolit a Ty si nemusíš nechat všechno líbit.
Na syna určitě zlá nebude. To si moc dobře rozmyslí, když uvidí, že si nenecháš všechno líbit a že věci nenecháváš být a řešíš je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
29.10.24 12:52

Ja vim, ze te zaskocila tou otazkou, ale ja bych se zeptala ji, co ma za problem. At paninucitelka jde delat jinou praci, kdyz ji to nebavi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stroužek
29.10.24 12:52

Je tvé právo dát dítě do školky i přes prázdniny, i když jsi s druhým dítětem doma… Ovšem počítej s tím, že se učitelky na tebe budou dívat vždy skrz prsty, protože chtěly být doma taky :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:. Jako u nás bývalo i zvykem, že nám řekly, ať si dítě necháme doma, když můžeme… Což bych chápala třeba v případě, když měl někdo školáka, ale pokud ne, tak nás prázdniny nijak netankovaly. Každopádně pak si asi někdo stěžoval, tak už mlčely.

Ozvala bych se…

• Citovat
  • Upravit
65079
29.10.24 13:05
@stroužek píše: Více

Tak vetsinou je mene deti, spojuji se, aby mohl byt nekdo doma. Ony totiz nevycerpaji vsechnu dovolenou pres prazdniny, pokud je skolka nejakou dobu otevřená. Takze si to tak ruzne vybiraji pres skolni rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
29.10.24 13:08

S učitelkou si o tom promluv, ať si to vyjasníte.
Mně se stalo něco podobnýho, přišla za mnou učitelka, abych si nechala dítě doma, že mají omezený provoz kvůli havárii a já jsem přece na pracáku. Vykulila jsem na ni oči a povídám: Ale já tam pracuju…..
Zasmály jsme se tomu nakonec obě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.10.24 13:10
@vokishka
@vokishka píše: Více

Aha, rozumím, ale chtěli dopředu nahlásit kdo do školky půjde a kdo ne a já syna zapsala, že půjde. Věděla jsem dopředu, ze budu mít víc prace a nějaký pochůzky

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.10.24 13:13
@Janli píše: Více

@Janli
@stroužek
@Lenka0505
@Apolena05

A co ji mám říct? Stejně mě uvidí jako tu která si válí doma šunky. Mám jo ukázat smlouvy nebo účet s příchozí výplatou :D
Já nechci zbytečný konflikt

• Citovat
  • Upravit
30408
29.10.24 13:13

Nemohlo se stát, že učitelky v minulém týdnu, kdy jste byli doma, zjišťovaly, kdo v tom omezeném provozu přijde, vy jste na to nereagovali, když jste byli doma, a s tvým synem jenom nepočítaly? Celé mi to přijde jako nedorozumění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
29.10.24 13:14
@vokishka píše: Více

Dobře, ale to není problém rodičů a nelze to řešit takovými tlaky, jak to popisuje zakladatelka. Jednou je školka v provozu, tak má přihlášené dítě nárok tam být a do toho kdo je na RD, doma ap. učitelkám nic není. Jako vím, že se to děje běžně zažila jsem to před x lety v pozici rodiče, potom jsem tomu přihlížela z pozice AP a ať tak či onak si myslím, že je to nepřípustná drzost a takhle se vybírání dovolené prostě řešit nemá a nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.10.24 13:16
@hanka.br. píše: Více

Nene, jak jsem psala výše, syna jsem na tento tyden zapsala

• Citovat
  • Upravit
1053
29.10.24 13:18
@Anonymní píše: Více

Ty se nemusíš nijak obhajovat ani jí cokoliv vysvětlovat. Řekni jí to, co jsem Ti psala výše. Umět se slušně vymezit není konflikt.
A co si myslí o Tvé pracovní vytíženosti to ať si myslí co chce, to tebe vůbec nemusí zajímat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tartaletka
29.10.24 13:23

A syn brečel proč? Jestli mu řekla něco o tom, že ho tam nechce, tak bych řešila předně tohle.

Jinak se mi teda nelíbí ani to, jak učitelky selektují, kdo má a nemá právo dát dítě do školky a kdybych se v tom echt chtěla rýpat, tak to řeším přes zřizovatele. Jediné, kdy člověk musí doložit, že pracuje, jsou letní prázdniny. Všechny ostatní školní volna nezasahují do školkové docházky. A pakliže to někde tvrdí, vyžadujte slevu na školném :nevim:

V Praze jsem tohle nikdy nezažila, ani se nikdy nikdo nekoukal nepříjemně. Jediné, kdy prosili, ať si děti necháme doma, nebo bereme po obědě, když bylo období nemocí, kdy chyběla velká část personálu.

Sestra měla děti ve školce na malém městě, s mladším byla na rodičáku, ale celou dobu pracovala jako OSVČ a taky s těma prázdninama vypruzovali. Vždycky pokorně sklopila hlavu a táhla si obě děti do práce :zed: Jenže dokud to lidi budou tolerovat, tak se nic nezmění.

• Citovat
  • Upravit
6626
29.10.24 14:22
@Anonymní píše: Více

Jdi za ní, v klidu jí řekni, že se asi stalo nedorozumění a chceš si o tom promluvit. Řekni, že sice pracuješ doma, ale že máš náročnou práci, kdy potřebuješ klid a stopropozornost, navíc stejně jezdíš často do kanceláře. Nejsi ani žena v domácnosti ani na rodičáku, ale pracuješ na plný úvazek a nemůžeš si dítě nechávat doma nad rámec dovolené a očr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin