Učitelství pro MŠ, dálkové studium
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Učitelství pro MŠ, dálkové studium
E
Příspěvek upraven 01.11.16 v 10:28
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahojky, záleží jakou školu si vybereš, já ji studovala v Brně při mateřské, ale vím, že si některé holky braly na praxi dovolenou. A bloková praxe delší je až ve třetím ročníku. V prvních dvou je to jen pár dnů a to spíše náhled. A také je to o domluvě s tou kterou školkou, kde bys praxi dělala. Další věc jsou povinné kurzy, které jsou také vícedenní, ale záleží na dané škole, každá to má myslím jinak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, já studuji dálkově teprve první rok, ale ve školce učím. Zatím jsme praxi neměli a myslím, že první souvislou týdenní budeme mít až na začátku druháku. Někdo říkal, že se neuznává praxe ze školky, ve které pracuješ a musíš jinam, v tom případě to vidím opravdu na dovolenou. Nejlepší ale bude zavolat nebo napsat na vybranou školu a zjistit podrobnosti
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, jestli zde na fóru nemáte někdo zkušenost se studiem na UPOL obor učitelství v MŠ dálkovou formou? Tento obor mě zajímá. Za pár dní dokončuji kurz asistenta pedagoga a chtěla bych stihnout podat přihlášku právě na tuto školu a tento obor. Nejvíce mě zajímá jak probíhá výtvarka, hudebka a tělocvik. A jestli se to dá zvládnout při zaměstnání a 5 leté dceři. Děkuji Elča
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, já tam studuji. Není to těžké.
Výtvarka - dostaneš zadání co máš donést za praktické práce + test (jednoduchý),takže kdyby si ty práce nedělala, ale udělal za tebe někdo jiný, tak to nikdo nepozná.
Hudebka - ke zkoušce zahrát 5 písniček + levá ruka doprovod - transponovat do tří tónin, kadence ke stupnicím. Nejdříve byl zápočtový test, stupnice, zápis not atd. Písemná zkouška také test, intervaly, mollové stupnice - bylo to lehké. Nemusíš umět ani noty, když ti to někdo ukáže, jak to máš hrát.
Tělocvik - to byla fakt sranda, trochu nás pohonil po tělocvičně a toť vše…
Nechápu to, že je to tak jednoduché, někdy nechápu hroutící se spolužačky s tituly, co toho po nás chtějí prý. Z této školy neumím nic, nic mi to nedává a nic jsem se nenaučila. Mám pedagogickou školu a pokud ti nejde o titul, jdi raději tam, tam tě něco aspoň naučí.
Jestli je to studium VŠ na všech ostatních školách stejné, tak se nedivím, že má titul každý. Jen je problém se tam dostat, každý rok je uchazečů šílené množství. A teď už to chápu proč
.
- Citovat
- Upravit
Ahoj, já byla teď toho 17.1.2015 na dnu otevřených dveří. Docela nás tam vystrašili, požadavky aktivní plavec, hudební nástroj atd.!!! Já nehraju na žádný hudební nástroj a proto jsem se byla konkrétně ptát na katedře hudební výchovy jaké mají přesné požadavky a tam mi řekli, že nemusím hrát jak beethoven, ale měla bych zvládnout zhruba 30 dětských písniček podle zpěvníku pro MŠ. Toho jsem se docela lekla. A ty jsi teď v prvním ročníku? A příjímací test jsi dělala jen ten všeobecný? Teď u MŠ chtějí i navíc test z pedagogiky a psychologie. Hlásí se jich okolo 300 a berou jen 20 lidí. Moje šance se dostat je mizivá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj.
Ahoj. zvazuji jestli se přihlásit na dalkove studium ucitelstvi pro materske školy do Ústí. Jsem na mateřské.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, při rozvaze na kterou školu se hlásit je důležité jestli daná škola má akreditaci. Mám kamarádku a ta udělala školu, ale bohužel neměla akreditaci a do školky ji nevzali. Vím, že UPOL je akreditovaný, ale taky je tam pěkná tlačenice. Hlásí se jich okolo 300 a berou jen 20. ![]()
Prej nejhorší je se tam dostat, to studium samotné se dá zvládnout.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Elča321 ahoj děkuji za info o jsem nevěděla. hned jsem na to koukala a UJEP ji má ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den. Studuje nebo studoval někdo učitelství pro mateřské školy v Českých Budějovicích? Chtěla bych se letos přihlásit dálkově. Jsem na mateřské dovolené. Jak kdyztak probíhají přijímačky? A je to těžké?
Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně to tak težké nepřišlo, spíš mi to zabralo nějaký čas, přečíst nějaké knihy atd. Ale nevím, jak je to teď, já jsem přijímačky dělala před cca 8 lety.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kikča.Raušerů letos jsem dostudovala, studovala jsem na denní a nepřišlo mi to nějak těžké
- načítám...
- Citovat
- Zmínit