Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, nedokázali byste prosím poradit? Už asi přes 14 dni mám ucpaný nos. Přes den si toho nějak moc nevsimam, ale vždycky před spaním se to nějak spustí. Ucpe se mi jedna dírka a špatně se mi dejcha. Nemuzu nic vysmrkat a kapky taky nezabiraji. Říkala jsem si ze by to mohla být alergie slzí mi oči, ale nevím jestli zase takhle na noc. Budu rada za každou radu ![]()
Mi na ucpaný nos pomáhá Tymiánový krém, případně lék Zodac apod. jak je zde již psáno ![]()
Zkus slanou vodu, antihistaminika a sinupret. Když to nezabere, tak zajdi na ORL. Běžné kapky na rýmu už nepoužívej, můžeš ti to tím zhoršovat.
Střikam do nosu quixx slanou vodu a prave nezabírá tak hledám všechno možné
Velice účiné i když docela drsné je kajenský pepř, který se jednoduše šňupne, zní to asi divně, ale je to moc dobře odzkoušeno a nic lepšího neznám.
@ClaCh píše:
Ahoj, nedokázali byste prosím poradit? Už asi přes 14 dni mám ucpaný nos. Přes den si toho nějak moc nevsimam, ale vždycky před spaním se to nějak spustí. Ucpe se mi jedna dírka a špatně se mi dejcha. Nemuzu nic vysmrkat a kapky taky nezabiraji. Říkala jsem si ze by to mohla být alergie slzí mi oči, ale nevím jestli zase takhle na noc. Budu rada za každou radu
ahoj, jak se to vyřešilo?
@stinga no zatím nijak, teď jsem měla přes prázdniny celkem klid (asi jsem na to nějak nemyslela a byla tak celkové v klidu bez stresu) ale v srpnu jsem měla zánět srdečního svalu a musela jsem na rentgen a nic se neukazalo ani na plicích(takže s plícemi to asi souviset nebude), takže teď jsem zase tam kde jsem byla. Prolivam konvickou kazdej den nos a uvidím no. Myslím si ze to mám psychické protože chodím spát s tím ze se bojím jestli se mi bude dýchat dobre, protože jednou me vzbudilo v noci ze jsem nemohla dýchat a pocit jak kdybych se dusila. Léky na alergii moc nezabrali a strašně se mi po nich chtělo spát. Takže zatím tak🙈
@ClaCh aha, tak to není dobré, že to nepřešlo, a na ORL jsi s tím nešla?