Ucpaný nos už měsíc

158
12.2.25 10:06

Ucpaný nos už měsíc

Ahoj holky…jsem zoufalá už…před cca měsícem mi začala rýma, samozřejmě jsem s tím nikam nešla a používala klasicky kapky do nosu, necelý týden…vím, že déle se nemají dávat. Jenže nějak to nebylo lepší a po 2.tydnech jsem byla na ORL…prý zánět dutin. Tyden jsem jedla Klacid 500, sprej s kortikoidem a cca 4 a 5.den uz super…2 dny na to mi zůstalo dítě z jeslí doma s teplotami, kašlem…a ja za další den opět úplně ucpaná. Na kontrole uz mi jen řekli ať si koupím Sinupret, pokračuju v tom spreji Mometason, konvičkuju…hleny vysmrkám občas, ale průhledné víceméně…jeste zobu Xyzal, alergik jsem…ovsem všecko mi prijde bez efektu. Nebo jsem netrpělivá?…synek 2 roky je teda taky věcně ucpaný, byli jsme X krát u doktorky s nim a ze jen odsávat a jinak nic…dávám mu nove Sinupret kapky a Prospán přes den, mořská voda a odsávám…porad si chytá na nosík a pláče občas :nevim: …jsem od ledna nove v jeslích a prijde mi, ze od te doby jsme líheň chorob…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
986
12.2.25 10:59

My s tím letos taky nějak bojujeme, hlavně děti mají takový ty tvrdý suchý holuby, pak jim teče krev jak to vyfrknou :nevim: zvlhčujeme vzduch, stříkame všechno možné a nic.. podle mě je to tím, jak nejsou mrazy a ty bacily se prostě pořád šíří a nevymrznou, už jsem kvůli tomu 4× přesouvala termín v nemocnici na kontrolní hospitalizaci, chtějí aby dítě bylo 100% fit.. už posledne jsem jim říkala ať nám dají termín někdy konec března, duben, že se obávám že ta rýma u nás bude celou zimu, je nás doma šest, takze si to i víc točíme. Teď jsme měli jet v úterý a budu opět volat, já mám rýmu jak tram, kašel a malý trochu frká..asi to prostě musíme nějak přežít do jara :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
12.2.25 11:04

@KáťaKašpi uffff…dekuju za zpravu, tak v tom nejsme sami :-(…je mi lito, ze u vas take takhle…nejsem na tohle vubec zvykla. Sotva jsem nastoupila do prace a uz ted 2.tyden doma… :( …samozrejme za to nikdo nemůže a zdraví na 1.miste, ale i tak…nápor na psychiku. Maličký je hrozne mrzutý, i vic spinká pres den…porad mu dávám nejake preparáty, coz mi je lito, ale nejde ho nechat tak…zkoušela jsem i přírodní cestu trosku a nic. Takze asi musíme jen vydržet 😣…masakr…u doktoru jsme vice než doma snad…ale nechci si tolik zoufat (i kdyz to delam…), co teprve dětičky s opravdovými nemocemi ze jo. Takze pevné nervy nám všem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
12.2.25 11:26

Já na to zvykla celkem jsem, přeci jen máme hodně dětí, každé na jiné škole, takže domu tahají pořád něco, ale ta rýma letos je vážně divná a otravná :pocitac: spíš u nás bývá na podzim a v zimě klid, letos je to nějaký divný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2259
12.2.25 11:32

Náš nosař radil namotat na uchošťour vatu, natlusto, ne tak málo jako je na uchošťouru normálně, a na tu vatu nakapat dost Sanorinu emulze. Opatrně zastrčit astrčit jakoby vodorovně do nosních dírek, dost hluboko, aby se ta vata dotýkala vzadu sliznic. Nechat 10 min. působit. Jakmile otok splaskne, vysmrkat a nastříkat kortikoidy. Totiž do těch ucpaných prostor se ty kortikoidy nedostanou a člověk to tam stříká zbytečně. Takto praktikovat 7-10 dní. (Když to nepomůže, vždy to pomohlo, tak na ORL kde přibodují tu nateklou sliznici jako prošívanou peřinu. Ale to je až poslední řešení.) Jo a pokud máš tu rýmu infekční, z nachlazení, kortikoidy vysadit. Brání imunitní reakci a rýma se neléčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16961
12.2.25 14:48
@verus500 píše: Více

Ahoj,

já sama nedám na Sinupret dopustit ;) je to přírodní produkt, musí se používat asi 3dny než má efekt, ale ten pak stojí za to. ;) Je to jako kdyby jsi otevřela vodovodní kohoutek, smrkáš a smrkáš a máš pocit, že si vysmrkáš mozek. Jede to ve velkém, ale úleva je pak okamžitá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2259
12.2.25 15:23

Jo Sinupret je výborný. Špatně jsem to četla, nevšimla si, že zakladatelka ho ještě neužívala. Určitě nejdřív zkusit Sinupret.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
12.2.25 17:28

@Okta moc dekuju za reakce, Sinupret akut jim ted 3× denně od pondělí a zatím jsem stále ucpaná :-(…resp chvílemi dýchám normálně a pak zase vubec. Takove vlny…hlava me jinak nebolí jako při zacpaných dutinách, to by snad na ORL poznal..doufam…tak jestli to chce jeste delší čas…asi jo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
12.2.25 17:30

@chs.jasmin jeeej tak kéž by 🍀, ono ja jsem pořád taková ucpaná, i mluvím pořád přes noc..přitom jsem smrkala hodně a měla pocit i při konvičce, ze už je ze mě všechno venku..hlen čirý…tak nvm. Dnes v noci jsem nemohla spát vůbec skrz tu ucpanost 😮‍💨

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
12.2.25 17:31

@Okta jejda to bych se bála s moji šikovností :lol: …dekuju za tip každopádně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie