Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky…jsem zoufalá už…před cca měsícem mi začala rýma, samozřejmě jsem s tím nikam nešla a používala klasicky kapky do nosu, necelý týden…vím, že déle se nemají dávat. Jenže nějak to nebylo lepší a po 2.tydnech jsem byla na ORL…prý zánět dutin. Tyden jsem jedla Klacid 500, sprej s kortikoidem a cca 4 a 5.den uz super…2 dny na to mi zůstalo dítě z jeslí doma s teplotami, kašlem…a ja za další den opět úplně ucpaná. Na kontrole uz mi jen řekli ať si koupím Sinupret, pokračuju v tom spreji Mometason, konvičkuju…hleny vysmrkám občas, ale průhledné víceméně…jeste zobu Xyzal, alergik jsem…ovsem všecko mi prijde bez efektu. Nebo jsem netrpělivá?…synek 2 roky je teda taky věcně ucpaný, byli jsme X krát u doktorky s nim a ze jen odsávat a jinak nic…dávám mu nove Sinupret kapky a Prospán přes den, mořská voda a odsávám…porad si chytá na nosík a pláče občas
…jsem od ledna nove v jeslích a prijde mi, ze od te doby jsme líheň chorob…
My s tím letos taky nějak bojujeme, hlavně děti mají takový ty tvrdý suchý holuby, pak jim teče krev jak to vyfrknou
zvlhčujeme vzduch, stříkame všechno možné a nic.. podle mě je to tím, jak nejsou mrazy a ty bacily se prostě pořád šíří a nevymrznou, už jsem kvůli tomu 4× přesouvala termín v nemocnici na kontrolní hospitalizaci, chtějí aby dítě bylo 100% fit.. už posledne jsem jim říkala ať nám dají termín někdy konec března, duben, že se obávám že ta rýma u nás bude celou zimu, je nás doma šest, takze si to i víc točíme. Teď jsme měli jet v úterý a budu opět volat, já mám rýmu jak tram, kašel a malý trochu frká..asi to prostě musíme nějak přežít do jara ![]()
@KáťaKašpi uffff…dekuju za zpravu, tak v tom nejsme sami
…je mi lito, ze u vas take takhle…nejsem na tohle vubec zvykla. Sotva jsem nastoupila do prace a uz ted 2.tyden doma…
…samozrejme za to nikdo nemůže a zdraví na 1.miste, ale i tak…nápor na psychiku. Maličký je hrozne mrzutý, i vic spinká pres den…porad mu dávám nejake preparáty, coz mi je lito, ale nejde ho nechat tak…zkoušela jsem i přírodní cestu trosku a nic. Takze asi musíme jen vydržet 😣…masakr…u doktoru jsme vice než doma snad…ale nechci si tolik zoufat (i kdyz to delam…), co teprve dětičky s opravdovými nemocemi ze jo. Takze pevné nervy nám všem
Já na to zvykla celkem jsem, přeci jen máme hodně dětí, každé na jiné škole, takže domu tahají pořád něco, ale ta rýma letos je vážně divná a otravná
spíš u nás bývá na podzim a v zimě klid, letos je to nějaký divný
Náš nosař radil namotat na uchošťour vatu, natlusto, ne tak málo jako je na uchošťouru normálně, a na tu vatu nakapat dost Sanorinu emulze. Opatrně zastrčit astrčit jakoby vodorovně do nosních dírek, dost hluboko, aby se ta vata dotýkala vzadu sliznic. Nechat 10 min. působit. Jakmile otok splaskne, vysmrkat a nastříkat kortikoidy. Totiž do těch ucpaných prostor se ty kortikoidy nedostanou a člověk to tam stříká zbytečně. Takto praktikovat 7-10 dní. (Když to nepomůže, vždy to pomohlo, tak na ORL kde přibodují tu nateklou sliznici jako prošívanou peřinu. Ale to je až poslední řešení.) Jo a pokud máš tu rýmu infekční, z nachlazení, kortikoidy vysadit. Brání imunitní reakci a rýma se neléčí.
@verus500 píše: Více
Ahoj,
já sama nedám na Sinupret dopustit
je to přírodní produkt, musí se používat asi 3dny než má efekt, ale ten pak stojí za to.
Je to jako kdyby jsi otevřela vodovodní kohoutek, smrkáš a smrkáš a máš pocit, že si vysmrkáš mozek. Jede to ve velkém, ale úleva je pak okamžitá.
Jo Sinupret je výborný. Špatně jsem to četla, nevšimla si, že zakladatelka ho ještě neužívala. Určitě nejdřív zkusit Sinupret.
@Okta moc dekuju za reakce, Sinupret akut jim ted 3× denně od pondělí a zatím jsem stále ucpaná
…resp chvílemi dýchám normálně a pak zase vubec. Takove vlny…hlava me jinak nebolí jako při zacpaných dutinách, to by snad na ORL poznal..doufam…tak jestli to chce jeste delší čas…asi jo ![]()
@chs.jasmin jeeej tak kéž by 🍀, ono ja jsem pořád taková ucpaná, i mluvím pořád přes noc..přitom jsem smrkala hodně a měla pocit i při konvičce, ze už je ze mě všechno venku..hlen čirý…tak nvm. Dnes v noci jsem nemohla spát vůbec skrz tu ucpanost 😮💨
@Okta jejda to bych se bála s moji šikovností
…dekuju za tip každopádně