Údržba sodastream lahví

482
7.12.13 19:34

Údržba sodastream lahví

Ahoj všem, máme sodastream už nějakou dobu a na lahvích se nám objevila plíseň. Prý se to nemůže umývat teplejší vodou a používat „drastické“ prostředky. (já bych tam nalila ocet a hodně teplou vodu). Ten jejich přípravek na čištění se mi kupovat nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12801
7.12.13 19:39

@MinkaD na čištění lahví se prodávají speciální tablety. Každopádně, z lahví by se nemělo pít ( jako z flašky) a my tam pro jistotu nedáváme ani sirupy, ty až do skleničky, právě, aby jsme předešli tvým problémům. Obávám se, že to jinak nepůjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nejhodnější
7.12.13 19:40

Já bych tu láhev vyhodila a koupila novou. Každou láhev s plísní vyhazuji. Jinak já sodastr. láhev umývám normálně ve vlažné vodě s jarem. Žádný sr. ní s tím :-) A pokaždé co nabublám a hned jak je prázdná, vypláchnu a nechám vykapat a vyschnout :-) Nemám problém asi s plísní, ani ze zápachem ;)

• Citovat
  • Upravit
689
7.12.13 19:46

Zkoušela jsem Milton tablety, tchýně dává normálně do myčky..nemá plíseň, ale vypadají hrozně. Teď budeme mít sodastream rok a taky zvažuji koupi nových :nevim:..i přesto, že používám štětku na láhve, mi smrdí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
7.12.13 19:54

Ono se hlavně doporučuje je po roce vyměnit. Já jednou za čas maliju jar, teplou vodu a kartáčem na lahve umyji. Pak pořádně vypláchnu a je zase v pohodě :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8836
7.12.13 19:58

Taky máme ve víčku plíseň a už se mi nepodařilo ničím odstranit, je to na vyhození.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nejhodnější
7.12.13 20:00

Holky jak to s tou plísní děláte??? 8o a s tím smradem? To si uděláte bubliny, nalijete do toho sirup, vypijete, zavřete a necháte tak? Jinak si to fakt neumím vysvětlit… :think: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
12691
7.12.13 20:17

@Nejhodnější My uděláme bubliny, nalijeme sirup, ten den vypijeme, a vymyjeme. Někdy teda až druhý den (když zbyde šťáva, ukládám do lednice). Ale lahve i víčka drbu kartáčkem s jarem a stejně mám ve víčku plíseň :( a smrdí :( nevím, nemyslím si, že bychom byli prasata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12691
7.12.13 20:18

Jinak také myju v teplé vodě, kartáčem s jarem a nechám vyschnout. A stejně smrdí a mám plíseň na víčkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
689
7.12.13 20:22

No já to právě vždycky naložím do toho sterilizačního roztoku :). Tak dva týdny to pak vydrží a vyplachuju jen vlažnou vodou (+čistím štětkou po každém použití)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nejhodnější
7.12.13 20:23
@Tůmička píše:
@Nejhodnější My uděláme bubliny, nalijeme sirup, ten den vypijeme, a vymyjeme. Někdy teda až druhý den (když zbyde šťáva, ukládám do lednice). Ale lahve i víčka drbu kartáčkem s jarem a stejně mám ve víčku plíseň :( a smrdí :( nevím, nemyslím si, že bychom byli prasata.

Hm tak to teda čučím 8o já s tím vůbec problém nemám a to už ji na Vánoce budeme mít rok. A v lednu mám v plánu koupit tak jak tak novou. :-)

• Citovat
  • Upravit
8911
7.12.13 20:28

Já do té lahve teda nic jiného než vodu nedávám… :nevim: Udělám bubliny a nechám v lahvi. Když mám žízeň, naliju sirup do skleničky, zaliji bublinama z lahve. Tudíž v lahvi se nemůže nic udělat. :nevim: Vyplachuji pouze teplou vodou… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65393
7.12.13 20:31

A není ta plíseň jako by na lahvi zespoda? mezi lahvi a tím plastem co je nas pod nasazeny myslím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12691
7.12.13 20:39

@Petra Z my máme plíseň na víčku :/
@Nejhodnější také máme rok. Nechápu kde je chyba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mila.dka1
7.12.13 20:44

Já dala když bylo nejhůř tabletu do myčky a odmočit, pak kartáčem na lahve umýt. Víčko pěkně papírovým mokrým ubrouskem - prstem, závit po závitu. Ale byla tam jen ta jako plíseň nebo špína, žádný smrad. My máme nachlazenou vodu v lednici, pak pustíme CO2, přidáme sirup a vypijeme. Pak vypláchneme, dáme zase vodu a šup do lednice. Máme lahve asi 2 roky. Včera se ale rozhodl vyčistit lahev manžel (poprvé) a nenapadlo ho nic lepšího než tam nalít horkou vodu - takže máme po lahvi a budeme kupovat novou. Naštěstí si vybral plastovou a ne nerezovou :roll:.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max