Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím, asi 2 roky máme plastová okna a k nim vnitřní plastové parapety. Původně parapety byly z kamene, a tak jsem neměla strach, že mě neudrží (třeba při mytí oken), dnes mě ale napadlo, jestli by mě tenhle plastový přeci jen neunesl také, celou dobu jsem o tom smýšlela, že ne, přitom jsme se, myslím, nikde neptali. Mimochodem mám 50 kg, aby si někdo nemyslel, že jsem hroch
. Zkoušel jste to někdo
nebo ptali jste se? Díky
A ty kamené vám nechali anebo je odstranili?
protože jen plastový parapet tě neudrží…a rozhodně bych to nezkoušela při mytí oken…v kterém patře bydlíte?
Ne, na ten plastovy bych nelezla. Na takove akce mam domaci staflicky a maximalne se o parapet lehce opru spickou nohy.
Tak my máme plastové a normálně si na ně stoupám (teď mám 60 kg, ale měla jsem i 75 kg). Ale že jsou plastové, jsme zjistili teprve nedávno, do té doby jsme měli s manželem za to, že je to laminát (byly tu už v době, kdy jsme se sem nastěhovali).
Ale drží už 15 let, asi nějaký odolnější plast.
![]()
Záleží jestli je ten parapet podzděný a nebo ne. V minulém bytě jsme ho měli z poloviny podzděný a na něj jsem si klidně stoupla i se sto kily. Teď podzděný není a péruje i pod kočkou když na něj skočí. Ta má pět kilo
@Ssd píše:
A co kdybych stála přímo na rámu okna, třeba jednou nohou?
Jako prvni patro se da prezit ale ja bych to nezkousela ![]()
@Malaga vnitřní parapet, u nás v bytě…kdyby mě to neudrželo no tak…mně by se nic nestalo, ale jelikož okna a parapety byly měněný v celým domě jako jedna velká zakázka a jsme v družstvu..nebylo by to uplně nejlepší ![]()
@Ssd zkus s o parapet opřít postupně co největší vahou. Drží? To podzdění je vidět. Parapet je vlastně zapadlí ve zdi, alespoň částí