Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Hezký večer. Chci se zeptat maminek dětí 3.třídy. jak to máte, kdyz dítko je nemocný a doplňujete učivo? Učitelka posílá na bakaláře nebo sháníte po vlastní ose?
@migmina píše: Více
poprosím učitelku, aby poslala na Bakaláře, čili sama zajistím, aby to fungovalo
@stinga píše: Více
Naše po dnešním rodičáku to uzavřela tim, že od toho máme skupinku a tam ať si úkoly předáváme. Tak slídim, jestli je to standart, řešit u třeťáku učivo v době nemoci
Jsem učitelka a posílám po domluvě s rodiči na WhatsApp, jinak posílám na Bakaláře.
Řešila jsem sama přes třídní pres WA, většinou mu někdo přinesl ukoly ze školy, po někom to poslala po domluvě. Asi dvakrat nam to hazela cestou domů sama do schránky.
První až třetí, máte to v týdenním plánu, velká neochota. Čtvrtá a pátá psala do Edupage co si mají děcka doma dodělat…
Po domluvě s učitelkou, jsem za ní po vyučování chodila osobně. Dala mi spoustu procvičovacích listů a instrukcí co a jak se s ním doučit.
No, bylo toho teda celkem vždycky dost. Ale měli dobrou třídní, která si s tím dávala práci, aby dětem připravila potřebný materiál.
Myslím, že přece jen není nad osobní kontakt, než řešit věc elektronicky. ![]()
@Černá Madonna píše: Více
To bych si musela snížit úvazek v době nemoci, abych ji zastihla osobně ![]()
Je to fakt na hlavu
@Černá Madonna my se třeba s rodiči nesejdeme, což chápu, chodím domů kolem jedné, protože v mé třídě je družina a kroužky, nemáme kabinety a sborovnu mám daleko od třídy, takže hodim počítač na rameno, jdu domů a práci dělám tam.
Taky jsem vždy ale preferovala osobní kontakt.
Já jsem to tak dělávala, ale je pravda, že záleží na okolnostech, jak si to kdo zařídí.
Učitelka nám to posílá na email. Ať jsme na dovolené, nebo je dítě nemocné.
Každá učitelka si jede svoje. U nás někdo posílá ručně psanou papírovou verzi (do čtvrté třídy nejčastější opatření). Někdo píše na školu on-line. Někdo požádá žáky, ať předají info/rozepsáno na papíře. Někdo řekne, že se má rodič zajímat a sám kontaktovat učitele. Nic posílat nebude, dokud se sám rodič neozve. Mám třídy, kde mají žáci svou skupinu WA (vím od nich). Takže je požádám, jestli vyfotí zadání, pracovní sešit, když jde o jednorázovou absenci. Pokud někdo chybí dýl, tak posílám individuálně na školu on-line zadání stran v učebnici, pracovní sešit. Když zadávám test/písemnou práci, tak posílám vždy hromadné info rodičům. Od čtvrté třídy u nás mají jednotliví žáci přístup na školu on-line. Je možno zadat, že info jde jim i rodičům. V páté a šesté chtějí, ať se zasílá rovnou na jejich účet info.
Třeba v šesté má teď syn novou třídní. Kolegyně - nekolegyně. Rostu. Ona jede na vše papírovou verzi informací. Prý jsem jediná, kdo žádá, ať posílá informace na ŠO. Mám hodiny ve vedlejší třídě. Dneska jsem se jich ptala, kde bylo info o výletě. Jiný třídní. Jiná pravidla. Takže ve ŠO. Akorát jsem nas…franá byla. Ale nehnu s ní. Pojede si svoji papírovou verzi a tam podpis.
aha, tak naše to posílá, napíše stručně M str. 17/10, ČJ str. 28/5 - například,
jako znám i dvě maminky, které by mi to poslaly, ale to používám jen když třeba dcera zapomene učebnici ve škole a má doma dělat přepis