Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@nozu píše:
@saluška ach jo, to je fakt pitomá situace. Ono neschopenku může vystavit lékař až tři dny zpětně. Ale problém bude s tou dovolenou praktického lékaře, protože zastupující většinou dělají s tímto problémy.
ahoj zakladatelko
zástup musí být schopen i vystavit nechopenku, od toho je to zástup
hygiena má jednu výhodu, na rozdíl od praktika, může vystavit neschopenku i více než tři dny zpětně, což praktik nemůže
jinak jste krásným /bohužel / příkladem nesmyslnosti aktuálních opatření a hry na „trasování“
ne vaší vinou, ale na test jste šla samozřejmě brzy…a oni by vás vrátili do procesu už sedmý den, kdy teprve můžete začít být infekční
máte příznaky, tzn je třeba být doma a pátý, šestý den příznaků zajít i na test, zástup by vám měl být toto schopen zajistit, jak neschopenku, tak i žádanku…měl by fungovat v tomto normálně, proto je to zástup
kdyby jste nepochodila, tak halt bude muset hygiena…jejich ukončování 7 den je nesmyslné, už x lidí se mi 8. či 9. den ozvalo pak s příznaky a divili se, že sice měli test negativní, ale měli až po něm ztrátu čichu
![]()
tak hlavně budte doma, vypadá to bohužel covidově, to co na vás leze…a měl by to fakt zástup kompletně dořešit, držím palce
![]()
@Borrealis moc Vam dekuji za pochopeni, uplne jste presne pochopila oc mi jde a jak se citim
pokusim se to nejak vyresit, i kdyz tedy i na hygiene se clovek dozvi prd, jen to ze sam pan mi rekl, ze jsem mela jit na test pozdeji, nicmene pak sam rekl no jo vanoce svatky neslo to, pripadam si jako blb, protoze jsem napriklad cekala prave ano zkontaktujte lekare predame mu neschopenku, ale pry se to ukonci byt nevi kdy, no celkove vse na hlavu, a i ja znam z okoli vice lidi, kteri byli negativni a po snad dalsich ctyrech peti dnech, bohuzel pozitivni je velka skoda, ze clovek nema z narizeni hygieny kdy se jit otestovat tedy i vetsi casovy prostor, pokud to takto vychazi obcas
pripadne kdyz khs vystavi neschopenku a u cloveka se projevi priznak v one 14-ti denni lhute, ze se o to nijak nestara toto mi prijde velmi hloupe nastaveno…
@nozu ano puvodne jsem do prace mela namireno, ale nejsem tak sobecka, kdyz se mi odpoledne spustila ryma a ostatni abych poletovala a nedej boze nekoho nakazila, vim, ze jsem s pozitivnim clovekem v kontaktu, spis jsem prave resila zda nekdo nevi jestli je to automaticke ukonceni, zda nejak nejde predat ta stejna neschopenka lekari atd kdyz se cloveku nejaky ten priznak projevi
sama mam nemocne rodice takze se testuji kde muzu, aby kdyby nahodou, jsem je nenakazila
ale asi jsem to cele blbe napsala puvodne protoze jsem byla bezradna ze mi nikde nedokazali odpovedet ![]()
@saluška no vždyť ještě ani nevíš, jak ti dopadl dnešní test - tak zbytečně řešíš konec karantény, vyčkej času a uvidíš, možná máš vystaráno do 6. ledna ![]()
@stinga píše:
@saluška no vždyť ještě ani nevíš, jak ti dopadl dnešní test - tak zbytečně řešíš konec karantény, vyčkej času a uvidíš, možná máš vystaráno do 6. ledna
Neni v uvodu, ze je negativni?
@stinga psala jsem ze byl negativni, ale ze odpoledne se mi spustila ryma prisla zimnice a zacala jsem pokaslavat, coz muze byt jen nachlazeni a nebo taky proste nejaky ten priznak ![]()
@saluška Kdy jdes na novy test? Kdyz budes pozitivni, pak ti lekar muze vystavit neschopenku zpetne ke dni pozitivniho testu. A mel by ti ji vystavit i zastupujici lekar. Na hygiene sis vyzadala novou zadanku?
@cecetka nene hygiena uz s tim nema nic spolecneho, maji to zvlastne reseno celkove. Pozitivni verim, ze nebudu, antigen vysel take negativne vcera, spise jsem chytla nejakou obycejnou chripku na test jdu jeste pristi tyden a pak snad uz bude klid
![]()