Ukončení karantény khs

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
22.12.21 18:20

Ukonceni karanteny khs

Zdravim vsechny a omlouvam se za pitomy dotaz, nicmene tyka se mne to poprve za celou dobu. Mam dite s covidem doma, samozrejme ja sla na pcr ten je negativni, a ted nevim karantenu a neschopenku, mam vystavenou khs zda mi ji ukonci automaticky po 7 dnech nebo budou volat? Vite nekdo prosim? A jeste jen tak mimochodem, dnes je to paty den od pozitivity ditka kdy jsem byla na testu, a nyni mam zimnici, zacinam kaslat a spustila se mi strasna ryma ale az odpoledne, myslite, ze muzu pak byt jeste pozitivni nejak pozdeji? Covid se nam uspesne celou dobu vyhybal proto mam tak pitomy a dlouhy dotaz vubec nevim :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
41900
22.12.21 18:29

Ano, můžeš, inkubační doba je 2-14 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
22.12.21 18:38

Inkubační doba je poměrně dlouhá.
Na test se chodí 5.-7. den, pokud nemáš příznaky, 7. den končí karanténa - automaticky.
Pokud příznaky máš, tak se spoj s praktikem, bude zřejmě potřeba test zopakovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.12.21 18:39

@Havlova jejda to jste mne moc nepotesila :( ja brala za hotove, ze jsem v poho. A nevite prosim jak je to s tou karantenou a ukoncenim? Ja nevim zda tam mam zavolat a rici jim o ukonceni, nebo zda to udelaji automaticky, plus nyni jsem na rozpacich z toho ze to muzu jeste porad chytit od potomka :roll:

• Citovat
  • Upravit
88
22.12.21 18:40

@Mar__tanka1983 dekuji za odpoved no mne vede neschopenku khs ne praktik i khs ji bude ukoncovat, takze asi mam zatelefonovat jim pokud vas chapu spravne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41900
22.12.21 18:45
@saluška píše:
@Mar__tanka1983 dekuji za odpoved no mne vede neschopenku khs ne praktik i khs ji bude ukoncovat, takze asi mam zatelefonovat jim pokud vas chapu spravne?

Jestli máš příznaky, jdi znovu na test. Zavolej to svému lékaři nebo na hygienu, ať vypíše žádanku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
22.12.21 18:50

Khs ty neschopenky i karantény ukončuje automaticky, když se v systému objeví negativní test, sedmý den se to ukončí.
Takže pro khs jsi „papírově“ čistá.
Pokud ti začalo být špatně, musíš to říct. Buď zavolat na KHS, vysvětlit situaci, požádat o žádanku na další test. Tam se dovolat je občas očistec, takže za mě raději zkusit svého praktika, on tu žádanku může vystavit taky, na základě toho, že je ti blbě a máš příznaky.
Každopádně, než se dovoláš tam nebo tam, tak karanténu dál dodržuj, protože můžeš být pozitivní, infekční, tak ať to neroznášíš, než budeš vědět výsledek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
22.12.21 18:50

@Havlova byla jsem dnes na pcr. No ja zkusim zavolat na tu khs protoze stejne nevim jak je to tam s ukonceni te neschopenky kdyz to nema praktik ale oni dekuji vam obema moc za odpovedi :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
22.12.21 19:12

Tak ted jsem mluvila s khs, tak jsem o neco chytrejsi, mam se spojit s praktikem ale ten tam bude az po novem roce, jak mne slysel pan z khs, rikal ze bych mela nastoupit znova karantenu, a za dalsich pet az sedm dni jit na test ze jsem sla brzy hned ten paty den a ze jde slyset ze mam priznaky tim ze ja nejsem ockovana ditko pozitivni, stale mohu covid chytit behem tech 14 ti dni :roll: a karantenu ukoncuji automaticky takze je to strasne zvlastni system, no ja si jdu lupnout paralen a zavrtat se do deky a budu verit ze to do rana prejde :oops: ja to brala za hotovku negativni hura negativni porad se mi vyhyba :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
22.12.21 19:47
@saluška píše:
Tak ted jsem mluvila s khs, tak jsem o neco chytrejsi, mam se spojit s praktikem ale ten tam bude az po novem roce, jak mne slysel pan z khs, rikal ze bych mela nastoupit znova karantenu, a za dalsich pet az sedm dni jit na test ze jsem sla brzy hned ten paty den a ze jde slyset ze mam priznaky tim ze ja nejsem ockovana ditko pozitivni, stale mohu covid chytit behem tech 14 ti dni :roll: a karantenu ukoncuji automaticky takze je to strasne zvlastni system, no ja si jdu lupnout paralen a zavrtat se do deky a budu verit ze to do rana prejde :oops: ja to brala za hotovku negativni hura negativni porad se mi vyhyba :zed:

Bohužel, pokud nejsi očkovaná, ta šance to chytit od někoho, s kým bydlíš v jedné domácnosti je velmi vysoká (a ta šance, že máš jiné respirační onemocnění naopak dost malá, to by byla fakt náhoda). Šla bych na test určitě znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
22.12.21 19:53

@alenka84 ano nejsem ockovana, ale celkove absolutne nechapu ten system ten pan mi rekl, ze to take nechape protoze na muj dotaz kdy mi bude ukoncena neschopenka od khs mi rekl ze 24 mam pry jeste karantenu a 25 muzu do prace ale nikdo tam neni na svatky a nedokazal mi odpovedet ktery den mi tedy karantenu oni ukonci nebo zda to ukonci zpetne po svatcich ja to take potrebuji vedet kvuli prace takze nevim nic a je to na pytel uplne :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21522
22.12.21 20:07
@saluška píše:
@alenka84 ano nejsem ockovana, ale celkove absolutne nechapu ten system ten pan mi rekl, ze to take nechape protoze na muj dotaz kdy mi bude ukoncena neschopenka od khs mi rekl ze 24 mam pry jeste karantenu a 25 muzu do prace ale nikdo tam neni na svatky a nedokazal mi odpovedet ktery den mi tedy karantenu oni ukonci nebo zda to ukonci zpetne po svatcich ja to take potrebuji vedet kvuli prace takze nevim nic a je to na pytel uplne :,(

No ale ty jsi stejně nemocná a velmi pravděpodobně máš covid. Takže bych na tvém místě řešila prodloužení neschopenky a opakování testu a ne návrat do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
22.12.21 20:45
@Anonymní píše:
Zdravim vsechny a omlouvam se za pitomy dotaz, nicmene tyka se mne to poprve za celou dobu. Mam dite s covidem doma, samozrejme ja sla na pcr ten je negativni, a ted nevim karantenu a neschopenku, mam vystavenou khs zda mi ji ukonci automaticky po 7 dnech nebo budou volat? Vite nekdo prosim? A jeste jen tak mimochodem, dnes je to paty den od pozitivity ditka kdy jsem byla na testu, a nyni mam zimnici, zacinam kaslat a spustila se mi strasna ryma ale az odpoledne, myslite, ze muzu pak byt jeste pozitivni nejak pozdeji? Covid se nam uspesne celou dobu vyhybal proto mam tak pitomy a dlouhy dotaz vubec nevim :oops:

Dojdi si znovu na test, v karanténě nesmíš mít žádné příznaky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
22.12.21 21:13

Ano samozrejme, nicmene, pro mne je dulezite vedet co a jak, lekarka ma ma dovolenou do ledna, jak jsem psala vyse, na hygiene mi nebyli schopni rici kdy mi ukonci neschopenku od nich, tim ze je svatek, tudiz i kdyz budu dle rady hygieny kontaktovat zastup, ten nebude vedet od ktereho dne mi ma vystavit novou neschopenku, jde mi o to protoze mam jit normalne do prace sobota nedele takze at nemam bud acko, a nebo pripadne nejsem ztratna dva dny bez prijmu plus chybejici hodiny na konci roku :roll: proste jak se dari, tak se dari :zed: :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21522
22.12.21 21:46

@saluška ach jo, to je fakt pitomá situace. Ono neschopenku může vystavit lékař až tři dny zpětně. Ale problém bude s tou dovolenou praktického lékaře, protože zastupující většinou dělají s tímto problémy. A nešlo by se v práci nějak domluvit? St už rovnou přeplánují ty víkendové směny? Ono to nejdřív vyznívalo tak, že do té práce za každou cenu chceš jít. Možná ti vyjde ten dnešní pCR test pozitivní a vše bude řešit hygiena a bude to nakonec velmi jednoduché.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí