Ukončení nemocenské
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Ukončení nemocenské
Zdravím, prosím o radu za kamarádku. Měla pracovní poměr na dobu určitou do 31.10. (někdy od dubna/května). Od 1.10. nastoupila na nemocenskou, bude na ní až do dubna (těhotenství). No a dneska byla v práci v kanceláři, že si má zajít za doktorkou a nechat si nemocenskou ukončit a donést jim papír o ukončení. Prý jí bude nemocenská chodit dál, volali před ní i někam na sociálku a paní v telefonu jim to potvrdila. Teď si tady s tím lámeme hlavu, protože je to podle nás nesmysl. Prosím, jak to tedy je?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Xverunka to je blbost, neschopenku urcite neukoncovat!!! Ja to mela taky tak…30.9. me skončila smlouva a nemocenska mi pokračovala do 28.2. S tím, ze byla porad vedena pod bývalým zamestnavatele. Tj. lístky na peníze jsem i nadále predavala zaměstnavateli (již bývalému).
Kdyby ji ukončila, nemocenska ji vyplacena nebude a musela by se hlásit na úřad práce a tím by přišla o nárok na mateřskou (pokud teda nárok na ni má).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@1Evuli píše:
Kdyby ji ukončila, nemocenska ji vyplacena nebude a musela by se hlásit na úřad práce a tím by přišla o nárok na mateřskou (pokud teda nárok na ni má).
O nárok na mateřskou by nepřišla, tam je podstatné pouze, zda splní těch 270 dní a vejde se do ochranné lhůty, to jestli je v mezidobí na neschopence nebo na UP nehraje roli…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky, mysleli jsme si to, ale fakt ji zviklalo to, že před ní volali někomu na sociálku a tam jim to měli potvrdit. Ještě jednou dík, předám jí to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to fakt blbost, nemocenskou neukoncovat. Kdyby ji teď ukončila, tak už nebude na PN a přišla by o peníze. Na PN musí zůstal až do nástupu na mateřskou/nebo 6 týdnů po porodu ( záleží jestli má nárok na ppm nebo ne ).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
O nárok na mateřskou by nepřišla, tam je podstatné pouze, zda splní těch 270 dní a vejde se do ochranné lhůty, to jestli je v mezidobí na neschopence nebo na UP nehraje roli…
Bohužel píšeš nesmysly, o nárok na mateřskou by přišla, na mateřskou musíš nastoupit ze zaměstnání nebo PN…z úřadu práce to fakt nejde!!! Tak nepis mylne informace. Řešila jsem to loni přímo na socialce, tak vím o čem pisu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@1Evuli píše:
Bohužel píšeš nesmysly, o nárok na mateřskou by přišla, na mateřskou musíš nastoupit ze zaměstnání nebo PN…z úřadu práce to fakt nejde!!! Tak nepis mylne informace. Řešila jsem to loni přímo na socialce, tak vím o čem pisu.
Ty píšeš nesmysly, rozhodující je zda se vejdeš do ochranné lhůty nebo ne, pokud vejdeš, tak klidně můžeš jít z UP, takže ty nevíš, o čem píšeš. Já píšu správné informace.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 pisu to, co me bylo řečeno na socialce!!! Tim končím v této diskuzi, snad jsem zakladatelce pomohla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@1Evuli píše:
@j.a.n.i1 pisu to, co me bylo řečeno na socialce!!! Tim končím v této diskuzi, snad jsem zakladatelce pomohla.
Nemyslíš, že pokud něčemu nerozumíš a vycházíš z nějakých útržků, které ti kdo řekl, tak bys měla s respektem přijmout, že se mýlíš? Pokud někomu napíšu, že píše nesmysly, a zjistím, že nesmysly jsem psala já, tak je slušnost minimálně přiznat chybu, ideálně se omluvit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@1Evuli píše:
twl, taková kravina.. jasně, že tam můžeš nastoupit i z úp, záleží, jestli se vejdeš do 180 dní nebo do max počtu dnů z posledního zaměstnání. Nesplnila jsi některou z podmínek..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit