Ukončení PM v těhotenství

Anonymní
2.3.20 11:18

Ukončení PM v těhotenství

Ahoj, prosím mám dotaz.
Po studiích jsem nastoupila do práce, s přítelem jsme dlouho mluvili o dítěti a začali se snažit s domněnkou, že díky mému zdravotnímu stavu to nebude hned. Jenže osud tomu chtěl jinak a otěhotněla jsem takřka hned a v lednu už nastupovala na rizikové těhotenství. Dnes mi z práce přišel dopis, že k dnešnímu dni ruší pracovní poměr ve zkušební době.
A já mám dotaz, co teď dál? Nejen tedy, že teď budu bez peněz, ale také, jak mám dále postupovat? Jít na ÚP se zaregistrovat to je jasný, ale jsem na rizikovem a pracovat teď nemohu, nesmím mít žádný stres a vlastně nic.
A k lékaři? Mám kontrolu až za tři týdny, stačí sdělit tuto skutečnost až pak (jak jsou E-neschopenky, odesílají papíry automaticky) nebo mám k lékaři zajít dříve to oznámit?
Děkuji moc

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
2.3.20 11:54

• Citovat
  • Upravit
5120
2.3.20 12:20

Oznamovat ani nic nemusíš. Normálně budeš na neschopence do mateřský. Prvních 14 dní ti platí zaměstnavatel. Pak sociálka. Lístky na peníze se neposílají s e-neschopenkou tak jen klid a užívej si že budeš mít miminko a gratuluju :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20905
2.3.20 12:43

Tak PPM záleží jestli máte odpracováno a vejdete se do ochranné lhůty. Jinak po porodu rodičák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.20 13:13

@Cenarius
To budu mít pouze rodičák, to už vím. :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.3.20 13:14

@Srabek
Děkuju moc :).
Ale bohužel, jak píši v příspěvku, byl mi ukončen pracovní poměr, takže jsem k dnešnímu dni nezaměstnaná a na neschopence a tak nevím, jak se to dál řeší 8o

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.3.20 13:18

@Cenarius
Teď koukám, že jsem nadpis napsala špatně v tom spěchu :lol:. Mělo tam být ukončení PP (pracovního poměru) :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
19983
2.3.20 13:39

No ale nechapu proc by si chodila na úp, ten je pro lidi co práci hledají. To ty nejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
2.3.20 13:50

Na pracák nemůžeš, když jsi na neschopence a ani tam nemusíš. Můžeš být na neschopence do konce šestinedělí, pak si požádáš o rodičák. Teď jen nahlaš zdravotní pojišťovně, že jsi na neschopence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.20 13:53

@lachtanice86
Já vím, ale jsem ve 4. Měsíci a ukončili mi pracovní poměr. A nemám s tímhle žádnou zkušenost, jelikož doteď jsem měla nemocenské. Na ÚP z důvodu, aby za mě někdo platil zdravotní? Opravdu netuším jak to chodí, přijdu si teď strašně hloupá :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.3.20 13:54

@Lendeš
Jsem ve 4. Měsíci těhotenství, na neschopence a dnes mi přišel dopis a ukončení pracovního poměru.

• Citovat
  • Upravit
9793
2.3.20 14:09
@Anonymní píše:
@Lendeš
Jsem ve 4. Měsíci těhotenství, na neschopence a dnes mi přišel dopis a ukončení pracovního poměru.

Na neschopence můžeš být i po konci pracovního poměru a to až do konce šestinedělí, když nemáš nárok na PPM. Zdravotní bude hradit stát, jen to oznam pojišťovně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5120
2.3.20 15:01

To vůbec nevadí že ti ukončily pracovní poměr oni už ti stejně neschopenku platit nebudou. Tu ti platí jen do 14 dní a pak ti rozvázali poměr. Ty ale dál budeš na neschopence kterou ti bude dál platit sociálka. Já to tak teda měla taky a prostě sem dal pokračovala v neschopence ani nevím že by se to mělo hlásit na zdravotce já pak o malý přišla a nastoupila do jiné práce a žádný problém nebyl. zas je to 8let. Tak na zdravotku raději zavolej a zeptej se ale jinak to prostě žádná změna pro tebe není. Dál budeš marodit a brát neschopenku od socialky. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.20 15:12

@Srabek
To právě, jak jsou teď nově ty e-neschopenky. Tak musí každý měsíc z práce poslat “požadavek” na vyplacení ze sociálky na můj účet, jestli jsem to správně pochopila.
Dřív to bylo vše jednodušší. Teď, aby člověk skončil bez koruny až do porodu 8o.

• Citovat
  • Upravit
5120
2.3.20 15:17

Ale to posílá doktor ne? Neboj určitě bez koruny nezkoncis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat