Ukončení podnájmu

Anonymní
30.6.24 10:50

Ukončení podnajmu

Mám dotaz k podnájmu. Smlouva mi skončila ke konci května, s nájemcem (jde o družstevní byt, tak proto mám podnájem) jsme si ústně odsouhlasili prodlouzeni. Ve smlouvě není automatické prodloužení, prodloužení se má řešit písemně. Nájemné za červen a červenec mám uhrazeno. Nájemce teď přišel s tím, že chce zvednout nájemné od zari o částku, se kterou už nesouhlasím. Je třeba teď dodržet nějakou výpovědní lhůtu, nebo stačí oznámit že mám zaplaceno do tehdy a tehdy a dal už bydlet nebudu a stěhuju se?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5683
30.6.24 12:51

Vypovedni lhutu bys mela mit stanevenou ve sml.

U podnaj.sml. muze byt jina nez 3 mes zakonna u najemnich smluv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.24 13:17
@Ahep píše: Více

Děkuji za reakci, ale jak píšu, smlouva byla jen do konce května. Majitel mi ústně přislíbil, ze bydlet můžu dal. Nájem mám zaplaceny do konce července. Ale chci se odstěhovat dřív a hodilo by se mi, kdybych tu lhůtu právě dodržet nemusela :)

• Citovat
  • Upravit
5683
30.6.24 13:25
@Anonymní píše: Více

No tak to bych ti rekla, ze uz je tvuj problem, byt tim najemcem. Ja mam ve smlouve pro Podnajemce jasne uvedeno, ze odstehuje-li se behem doby, na kterou ma zaplaceno, najem se nevraci. Proste zadny dum holubi.

Ale zkusit se s nim domluvit kazdopadne muzes, jjsi v trochu jine situaci; ja rikam, ze lina huba hole nestesti. A kdyz ti to odsouhlasi, hod mu to jeste do mailu, at to mas pisemne, ne jen cosi ve vzduchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.24 14:48
@Ahep píše: Více

Pořád mi nerozumis. Nechci vracet žádné peníze, nechci zdrhnout bez zaplacení.
Jde mi o situaci, kdy nemám uzavřeno prodloužení smlouvy, bydlím, řádně platím a já chci odejít bez výpovědní lhůty, nejpozději do konce měsíce, který mám řádně zaplacený. Žádná smlouva teď neexistuje, ústní dohodu můžu popřít. Naopak majitel mě jako podnájemce chce, platím včas, žádné potíže se sousedy v domě nemáme.
Zjišťuji samozřejmě info i jinde, tady mám dotaz proto, že se tu často z praxe dá něco dozvědět.

• Citovat
  • Upravit
MartinL45
30.6.24 16:36
@Anonymní píše: Více

tak proste odejdi a neres to… pokud neni smlouva, tak nic nemuze..

• Citovat
  • Upravit
314
1.7.24 14:44

Taky bych to asi neřešila, jenom bych ho informovala, že k poslednímu červenci odcházím, ať si může najít jiného nájemce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí