Ukončení spoření
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ukončení spoření.
Ahoj
Chtěla bych se optat. Před 6 týdnama přítel vypověděl smlouvy, přišel mu dopis že pokud mu vznikne právo tak mu naspořené peníze vrátí a k 1.10 mu smlouvy vypovědí. Právo mu vzniklo jelikož spořil 9 let. Ale teď mě zajímá, jestli někdo nevíte kdy pošlou peníze? Mohu počítat s datem 31.10? Dle zákona na to mají 30 dne, ne? Ať jsme smlouvu študovali jak sme chtěli, nikde nebylo nic psáno o vyplácení.
Smlouvy byly u Generali.
Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Jestli myslíš stavební spoření, tak tam má spousta spořitelen 3 měsíce na vyplacení částky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Jestli myslíš stavební spoření, tak tam má spousta spořitelen 3 měsíce na vyplacení částky.
Jedno bylo životko a druhé stavební
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terezka24 Tak životko netuším, ale u toho stavebního bych raději počítala s těma 3 měsícema… já ukončovala jedno u komerčky a druhé u reifky a měly to obě stejně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@terezka24 Tak životko netuším, ale u toho stavebního bych raději počítala s těma 3 měsícema… já ukončovala jedno u komerčky a druhé u reifky a měly to obě stejně.
No oni nám řekli, že ode dne co se podá žádost o zrušení, tak to trvá 8 týdnů, podávali sme žádost na konci července. S tím, že se musí zaplatit splátky ještě za srpen a září a k 1.října spoření zaniká a bude vyplaceno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem cca 5 let zpátky rušil stavebko u Buřinky - z důvodu finanční tísně… Napřed operovali taky s tou 3 měsíční lhůtou (při projednání na přepážce), ale když jsem jim řekl, že ty peníze bohužel potřebuju dřív, tak mně přepážková pracovnice slíbila, že se poptá a pak mi zavolá. Volala mi ještě ten den a řekla, že v takovém případě mi peníze přijdou do 7 dnů an účet. A skutečně 4. den tam byly…
Díky tomu jsem mohl uzavřít jednu pro mě dost podstatnou a dost nepříjemnou věc. A za to jsem jim dodnes vděčný…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky a myslíte že ty 3 měsíce se počítají ode dne žádosti, protože pak by to vyšlo. V červenci žádost a v říjnu vyplacení.
My sme to právě dělili kvůli finanční tísni.
Přece je blbost, že mi podáme výpověď v červenci, k 1.říjnu to zanikne a nám to vyplatí až v lednu ![]()
My si právě myslíme že by to v tom říjnu mohlo přijít, jelikož to budou ty 3 měsíce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit