Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše: Více
Jj po pár dnech to šlo. Myslím ten třetí den, co jsem se dostala k doktorovi 😃
Doktor říkal, že není sadista a nebude mi to trhat, že by mě to akorát ještě víc bolelo. Že to odpadne samo. A měl téměř pravdu 😃
@Modesta píše: Více
To si právě říkám, že to odpadne samo. Teď je to docela klidný, můžu chodit. Kdyby mi to strhli, tak bych jela znovu bolest od začátku. Je ale fakt, že nevím, jestli se to třeba nějak nezanítí.
Mě to úplně samo neodpadlo. Musela jsem starý nehet odtrhnout. Předtím jsem nohu 30 minut ráchala v lázni, aby to povolilo. I tak to dost bolelo. Jenže nehet držel ještě na straně a ten nový tam nemohl růst (začal se na té straně rolovat). Teď už je to ok a nehet roste dobře.
Pořád mě bolí ten prst. Nebo mě teď bolí víc.
Předtím jsem bolest asi tolik nevnímala, protože jsem vnímala hlavně ten nehet. Zlomený ale podle mě není - hýbu s ním. Tak je to naražený? Co s tím? ![]()
Už je to skoro měsíc. Nehet mi drží tak napůl a já bych se ho ráda zbavila. Ale k lékaři se s tím bojím jít. Nejraději bych sama a nemám na to odvahu.
Dá se nějak podpořit růst nehtu?
Prst mě bolí pořád. Špatně se mi chodí. ![]()
Jo hele já si nehet odtrhla sama. Nejdříve jsem ho pořádně vyráchala v horké vodě, aby všechno změklo. No a pak jsem pomalu odtrhávala. Žádné prudké pohyby, to šlo do hloubky. Bolelo to pekelně. Ale já jsem ten nehet měla jen na kousíčku.
A proč vlastně nechceš k doktorovi? Minimálně ti udělá rentgen a zjistí, jak moc je prst případně zlomený.
@Modesta píše: Více
Po měsíci mi to přijde blbý. Pořád si myslím, že zlomené to není. To by bolelo víc.
A to si myslíš, že naražené to vydrží bolet měsíc? Jo, jestli je to zlomené a tře se to, tak to může být ono. Nedej bože, když to blbě sroste.
Já to měla naražené a naštípnuté a po 5 dnech už palec bolel jen když mi na něj nějaké dítě stouplo. A to byla kost naštípnutá na dvou místech.