Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, chtěla bych se zeptat, i kdyby měl zkušenost jen jeden člověk…
Mám od 1.24. problémy (pískání v uších, mžitky před očima, bolesti hlavy), začátkem února to přestalo, bylo to nepřetržitě cca měsíc…
Únor vše ok, v březnu zas vše ve velkém+ k tomu brnění, pálení, vibrace po celém těle, časté třesy (jako při zimnici), slabosti, únava, mravenčení, necitlivost končetin (práva ruka byla několik dnů nefunkční- slabá)
Mám čerstvě(konec 6.24) po MR patere a mozku - nic..
Mám EMG v březnu, závěr byl tetanie, nechali to být, jen hořčík beru už od března denně vysoké dávky…
DOTAZ : Stalo se někomu, že by měl několik příznaků roztroušené sklerózy, nicméně negativni MR a přesto by to rs byla? Třeba až po další rezonanci nebo co já vím…
Případně, kdyby někdo měl negativní rs a podobné příznaky, co jste nakonec měli? Doktoři tvrdí, že mr je 99,99%…
Lékaři už to podle mě docela vzdávají, jakmile máte negativní mr jste podle nich zdravý člověk (problémy mám neustále, tinnitus ani mžitky od března ani jednou na vteřinu neustoupily).
Po pravdě už jsem zoufalá, že nikdy nebudu zdravá + termíny neurologů ala po půl roce…
Kdo by měl zkušenost s nějakou jinou nemocí nervového systému s podobnými příznaky, budu ráda o sdílení…
Omlouvám se za dlouhé psaní, nenutim nikoho číst to celé… ![]()
@Evkad určitě nevylučuji, že když jsem nervózní, spíš mi to spustí šílené třesy, ale to jsem tak vypozorovala jako jediné…
Ale že by někdo vyloženě od psychiky ztratil cit v ruce nebo měl stále pískání v uších?
Po MR jsem skoro 3 dny měla neskutečné brnění celého těla, těch 45 minut v té brnící mašině mi dalo zabrat, i z kartáčku mi brni ruce, z řízení…
@Wicki pískání v uších asi ne, ale ostatní může.
Vloni tady byla diskuze, kdy nějaké dítě na několik dnů přestalo chodit. Důvod psychika. Pohledej.
@Wicki píše: Více
Ahoj, taky jsem byla na MRI k vyloučení RS (u mě tehdy závažné urologické příznaky, urologové mě hned hnali na neurologii a ti na MRI). Poprvé tam byla nějaká nepatrná ložiska demyelinizace, alespoň to tak popsal Dr. v Motole. Pak jsem byla u své tehdejší neuroložky, která akorát začala pracovat v RS centru a ta se na ty snímky dívala a říkala, že podle ní tam nic není, ale že mě pošle na LP, jenomže já mezitím nastoupila na psychiatrii a na LP jsem pak nešla, ale problémy byly pořád. Po několika letech jsem byla zas na kontrolní MRI a nikde nic. A to mi ta neuroložka řekla, že když mám úplně čistou MRI takhle s odstupem a problémy pořád stejné, že to RS nebude.
Takže u mě pak závěr psychika, ale na urologii se musím stejně léčit, protože mívám komplikace a vůbec jsou okolo toho veliké problémy. Ale já už věřím tomu, že je to psychika, i když je to boj, teď už naštěstí i někdy lepší, někdy horší.
Jinak jsem kdysi byla na psychiatrii s holčinou, která taky měla tinnitus a byla někde v Praze u nějakého odborníka na nějakou novou metodu léčby, ale už jsem zapomněla jakou.
Jinak psychika a tetanie toho taky udělají hodně.
@Evkad píše: Více
Dítě asi taky, ale já to taky tak měla, psala jsem to tady už vícekrát, ochrnula jsem z psychiky na nohy na pár dní, ale už dávno a bylo to po období šíleného stresu.
@Lollitka Takže jestli to dobře chápu, psychika + i fyzické projevy?
Můžu se ještě zeptat, jestli ty potíže trvaly nepřetržitě třeba několik měsíců bez vteřiny úlevy? (Kromě těch končetin samozřejmě) Já bych snad i věřila, že psychika hraje velkou roli, ale mám vše neustále od března… Masáže nic, meditace nic, cviky na páteř nic…
@Wicki píše: Více
Jj, projevovalo se to tělesně, ale důvod byl a je psychický blok, který mi nešlo asi 8 let překonat vůbec a potíže byly pořád. Pak to malinko povolilo a teď je to jak kdy, ale když mám větší stres (i třeba podvědomý), tak se to zas hodně zhorší. Ale možná tím, že jsem konečně přijala, že je to psychikou, tak se mi trochu ulevilo. Chodila jsem opakovaně na speciální rehabilitace na pánevní dno, ale to mi taky nikdy nepomohlo.
@Wicki piska mi v uších 3,5 roku. Prakticky co popisuješ, do toho občas panicka ataka - zrivna ji dva dny řeším. Mám to od krcni patere a stresu, vyhoření z děti (predskolak je hodně náročný aktuálně, do toho jsem byla nemocná a proste to neustála). Pomaha mi jóga, protahovani krku a zad, fyzioterapeut (tam mi nesmírně ulevilo odblokování a prakticky hned přešel třes a brnění). Hořčík, nějaký leros čaj na usnuti. Ale taky už jsem musela vzít teď pod třech letech 1 prášek lexaurinu. Tenkrát jsem jich za měsíc průběžně vzala asi 10. Závislost fakt nepocituju a doteď nebyl potreba.
@hospodki jestliže ti píská už 3,5 roku, ani práce s krční páteří to na nějakou dobu neodstranila? Mám za sebou 8 masáži zad a krku a nic…(Ani na mr nevidí problém s páteří)
Já měla 1/4 tablety Lexaurinu jednou v dubnu, napsán pro uvolnění neurologem, no hrozný stav, bylo mi šíleně zlé fyzicky, nefungovalo mi asi 10 hodin tělo, motala jsem se jak ožralá, ani z postele jsem nevstala, úplně vypnuly svaly…
Napsali mi na spánek taky hypnogen, to je taky silné a to jsem měla jednou půlku…