Ukopnutý nehet

Anonymní
9.7.24 22:09

Ukopnutý nehet

Ukopla jsem si nehet. Nehet ještě drží. Co s tím? Bolí to fakt dost. Bolí i cely prst, ale nevím, jestli od toho nehtu nebo jsme to nejak nakopla celé.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22897
10.7.24 06:26

Možná si zabehni na chirurgii, já když se tehdy silne bouchla do prstu u ruky, při luxování jsem vsi palbou naprala do futer, šla jsem na chiru jestli to není zlomené a Dr mi strhnul nehet, protože byl povoleny a nemelo cenu to protahovat.
Nebolelo to, je to pod injekci.
Držím palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
10.7.24 09:22

Jednou jsem si ukopla malíček, nehet na malíčku zčernal a pak sám slezl. Pak mi jednou spadl obří kámen na prostředníček nestačila jsem ucuknout rukou. Nehet se neodchlipl, ale jak to bylo oteklé a zarudlé, tak zčernal a pak sám slezl a dorostl nový. K lékaři jsem s tím ani nešla, ale nevnimala jsem to tak vážně tehdy. Když se odchlipuje a brání ti to v činnostech a trhat sama ho nechceš, tak asi fakt ta chirurgie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.24 11:47

@lucynka25 @Adulika Vůbec nevím, co s tím. Kdybych byla doma, k lékaři bych asi zašla. Ale jsem na dovolené. V klidu to už docela jde a neboli. Radši jsem to zalepila. Koupat se nemám odvahu. :(

• Citovat
  • Upravit
2248
10.7.24 11:52

Zalepit napevno. Může se to zklidnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.24 12:13
@Okta píše: Více

Zalepila jsem to. Ale jelikož jsem na dovolené, chtěla jsem se koupat. Je tu vedro. Nemám ale odvahu.

• Citovat
  • Upravit
88
10.7.24 17:47

Hm, zalepit dobrý nápad. Ještě mě napadlo ponořit ten prst do alkoholu. Bude to sice štípat, ale vydesinfikuje a takhle by se to možná dalo i po koupání. A jestli se koupeš v moři, tak bych čekala, že to se právě tím desinfikuje. Jediné pozor na písek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
10.7.24 17:52

Pevně nehet zafixovat, pořádná náplast, případně i kousek obvazu. Sledovat, jestli se tam nerozjíždí infekce.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.7.24 06:38

Myslela jsem, že si dojdu k lékaři po návratu domů, ale nesla jsem. Pořád to přelepuji. Už to nebolí, jen při blbem pohybu. Předpokládám, že se časem stejně ten nejet urve :nevim:. Nebo vydrží dlouho. Prst nemám napuchly. Ale nemůžu ten prst ohnout, jen trošku. Ale zlomene to být nemůže, když už to nebolí? To by bolelo určitě déle, ne? Prst byl jen napuchly, nebyl ani červený.

• Citovat
  • Upravit
22897
19.7.24 06:46

Dcera měla teď zlomený palec u nohy a bolelo jí to reálně jen prvních pár dnů.
14dni měla sádru a 14 dní ortézu, jely jsme do Egypta s berlemi a ortézou.
Minulý týden ji vše sundali..
Těžko říct, já bych zašla, aspoň ten nehet sundat, bude mít už prostor růst ten novy a nebudeš to muset furt hlídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.24 07:51
@lucynka25 píše: Více

Já ale po týdnu chodím už docela normálně. Bojím se toho, když mi to sundají. Jsem srab. Nevypadá to teď tak blbe. Ale mám to pořád zalepené.

• Citovat
  • Upravit
6034
19.7.24 08:05

Mě nedávno spadl kus prkna na prst. Nehet okamžitě zčernal. Po 3 dnech jsem s tím šla na chirurgii. Musela jsem, bylo to zarudlé a bála jsem se infekce (nehet se tlačil ven z lůžka). Doktor udělal rentgen - naštíplá kost na dvou místech. Ale jen malinko, to se srovná samo. A říkal, že by bylo fajn to koupat v heřmánku, aby se ten zánět uklidnil. Strhávat nehet nebude, že sléze sám.

Mame doma bublinkovou lázeň. Tak jsem si tam nohu opakovaně ráchala, přidala jsem sůl. A jak jsem s ní pak manipulovala při sušení, tak z ní vystříkl proud krve a hnisu. Ble, měla jsem to až ve vlasech. Ale nehet se uklidnil a přestal vylézat z lůžka. Pak se začal odchlipovat a když jsem se pochlapila, odtrhla jsem ho. Už mi pod ním roste pěkně nový a mám klid.

:lol: takový sloh kvůli bebí jsem napsala, ale nechce se mi to mazat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.24 09:15
@Modesta píše: Více

Ono se to nezdá, ale může to udělat problémy a potrápit. Ten první den to bylo krutý. Bála jsem se na to i podívat. :oops: A pak vždy při odlepování, jak to bude vypadat. Teď už to na noc nemám zalepené, aby to bylo na vzduchu - a spím bez deky. Přes den na to nemám odvahu.

• Citovat
  • Upravit
6034
19.7.24 10:55
@Anonymní píše: Více

Jo přesně, spala jsem bez deky. A manžel někde našel staré pantofle, do kterých jsem tu nohu mohla strčit. Ještě že nebyla zima a mohla jsem chodit bez ponožky 😃

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.24 11:43
@Modesta píše: Více

Ponožka už mi nevadí. To jsem taky zkusila.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex