Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, jsem tu nová a potřebuji se s vámi o něco podělit. Pro začátek uvedu, že jsem 24 tt. Začalo to minulý týden kdyz mě v noci chytli krece do levého třísla (podbřišku) byli to bolesti jako když do vás někdo bodne nůž a trvali 4 hodiny v kuse. Po domluvě s gynekologem jsem měla nařízen klidovy rezim +Magnosolv. V průběhu týdne se krec občas dostavila, ale ne v tak velké míře a stale na stejnem miste. Bála jsem se, že se něco děje a tak jsem - byla to středa vyrazila na gynekologii, ze chci prohlédnout. Vše v pořádku. Prý zazivani.. No a včera byl pátek- probudila jsem se opět s bolesti levého podbrisku (byla to bolest neskutečná na kterou nezabiral ani Paralen ani algifen(po dohodě s lekarem) ani magnesium. Bolest trvala nonstop bez prestavky, v 15:30 jsem volala na porodni do nemocnice a řekla jim že přijedu. Nějakým záhadným způsobem jsem se doplazila k autu tahajíc za sebou nohu.. na porodním jsem byla vyšetřena- žádný problém neshledan.. delal utrazvuk i sono, prý je vše v pořádku, i když jsem se svíjela v bolestech. Doktor řekl, že by to mělo povolit a jela jsem domů
s dalsim receptem na Magnosolv. Nyní ležím a píšu, včera do noci bolesti, v noci to docela ustalo ale nesmela jsem se hybat, teď ležím v sobě další Magnesium, stále ale bolesti levého podbrisku, snad teď už cele té strany, jak to trva porad… když chodím tak je to zázrak, brečím bolesti i kdyz se jen napolohuju v posteli je to zazrak. Prosím, zažila jste některá něco podobného?
Nezazila, ale podle toho co popisujes bych tipla, ze to nebude těhotenstvím v tom cistem slova smyslu, ale podle toho, ze to jde do jedne strany a do nohy, tak nekde neco priskripnuteho, coz na gynde neodhalí. Nebo podobneho mel tata a tedy trvalo celkem hlouho, nez to povolilo ![]()
Tohle zřejmě bude problém pro fyzioterapeut. Může to být nějaký váz, ale třeba i něco skripnuteho. Můžeš se pokusit to doma rozcvičit (ale pozor, velmi jemné a musíš vědět co a jak, pokud nejsi zvyklá cvičit tak raději počkej na přesně pokyny fyzio). Zavolej si k praktické ať ti dá žádanku na fyzioterapii, otázkou je, zda najdeš někoho, kdo tomu rozumí a dělá těhotné.
Jsem ve stejném týdnu a mám to samé, akorát zdaleka ne tak velké bolesti, spíše mírně. Po konzultaci s fyzio vím, že to mám v pravém esicku a vystreluji mi to do pravého trisla. Zatím to řešíme jen protahováním, cvičením (důsledným = pomaha) a jemnými masážemi. Na houby je to, že jak to mák v bedrech, tak se to blbě rozmasirovava (hrozí prokrvení a to u mě -mám i nějaké další omezeni - nejde)
Ale určitě to res, zkusila bych přes tu praktickou, gynekolog ti v tomto nepomůže
drž se ![]()
@Vladusxx Muzes zkusit fyzio, nejake cviky na uvolneni. Taky to bude spis od utlacovaneho nebo skripnuteho nervu.
@Fialovabota Jo, muzes ji zkusit, plus to fyzio, ale jako těhotné se ti budou hledat jeste hur, nez normálně.
@Lil Kitkatt píše:
A co střeva? Jak chodíš na velkou? Vše ok?
Na velkou chodím každý den, trochu prujmovita stolice ale to jsem na pohotovosti říkala. Právě na té pohotovosti jsem řvala jak hysterka, že mám asi ileus ![]()
Přesně tohle se mi nedávno stalo, těhotná nejsem, už na to nemam vek
. Zničehonic priserna bolest, pri čištění zubů v koupelne, na pravé straně, neschopná se bolesti pohnout. Bolest do trisla, břicha, nohy a posléze zad. Trvalo mi hodinu a půl se dostat do křesla. Studený pot, bolest ukrutna, bylo to v noci, neschopná se pohnout. Jít se nedalo normálně, pouze levou nohou vpřed a pravou opatrně přitáhnout. Držela jsem se všech zdi a klik na dveřích, protože ta bolest při jakemkoli pohybu slehla jako bič a podlomila nohy. Ta bolest se fakt popsat nedá a ještě to umocnoval strach, co se to děje. Na rozdíl od Tebe jsem k lékaři nešla, dostala bych jenom pilulky proti bolesti, které stejně nepomáhají. Nemohla jsem chodit, ležet, hýbat se. Posléze začala bolet i kyčel. Takhle zoufale to bolelo asi 5 dnů. Příštích 14 dní jsem strávila v polohovacím kresle, které se dalo nastelovat do polohy, ve které byla bolest „prijatelna“. V kresle jsem i spala
. Dnes se ještě při nějakém „neopatrnem“ pohybu bolest dokáže ozvat, ale spíš jakoby „varovala“. Bylo to hrozný a po dvou porodech si troufám tvrdit, ze to byla bolest horší, než tehdy. Co to bylo nevím, ale fakt se tam asi někde skřípl nějaký nerv, který zjancil sval, který jde kolem boku. Tfuj, bolest ukrutna, bud opatrná, přejde to. U lékaře si byla, tak víš, že nic závažného to není.
@Fialovabota neurologie, ortopedie a následně rehabilitace ale jako s těhotnou s tebou nic moc dělat stejně nebudou…max mozna doporučí nějaké cviky..na bolest paralen…klidový režim. Jestli najdeš nějakou fizio která s tebou bude jako s těhotnou něco dělat tak budeš mít štěstí…jinak nezbývá než vydržet do porodu…
@Tosidelassrandu píše:
A cvičíš nějak? Moc to pomáhá
No necvicim, ale asi budu muset začít. Všem děkuji za odpovědi. Dnes mi v lékárně řekli, že na to nesmím dávat teplo (a já dávala) no blbec ![]()
Jinak snad to nebude mit velký vliv na tehotenstvi, protože ve středu byl cipek 45 mm a včera po dvou dnech už 35mm ale měřil to jiný doktor tak nevím