Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mám takový dotaz ,před třemi týdny jsem byla na běžné kontrole na gyndě,výsledky,ultrazvuk vše v pořádku.A chci se zeptat jestli by dr.poznal kdyby tam byla cysta?Ptám se proto,že mám bolesti v podbřišku,někdy silnější někdy slabší,mám dostat mens.ale až o víkendu,ale nikdy mi to tak moc nebolelo.Neřešily jste někdo takový problém. ![]()
Na ultrazvuku přes břicho to poznat není, na vnitřním ultrazvuku(vaginálním), pokud kontroloval oba vajěčníky, tak by to vidět bylo.
Určitě by to viděl na UTZ, mně ji takto našel při těhot. prohlídce. ![]()
Ultrazvuk mi dělal vnitřní.Tak jak píšeš to by tedy poznal.Tak to to bude asi předvoj očekáváne menst.Ale teda nezvyklý.
Vidět by to měl,pokud nepřehlídl.Řekla jsi mu,že tě to bolí?
No při prohlídce mi nic nebylo,začlo to až teď.A navíc se snažíme o miminko.Ale k tomu se moc přiklánět nechci.
Jednou mě taky děsně na jedné straně bolelo břicho. Doktor mi pak řekl, že při ovulaci se někdy může stát, že tekutina, která vyplavý vajíčko a má ho dostat do vejcovodu, se dostane hodně mimo a podráždí pak vše okolo, fakt mě to bolelo, měla jsem strach, že je to slepák. A jelikož jsem měla vaječník trochu „spadlý“, tak to prý bylo pravděpodobné.
ano poznal by to, pohmatem i na utz, já ji na utz viděla, měla 4×4 cm a bolela jak čert ![]()
Měla jsem dermoidní cystu asi 2*1cm, nebyla nijak vidět, náhodně se na ni přišlo, když mi dělali ultrazvuk před IVF. A to jsem gynekologické prohlídky a UZ přes břicho měla v pohodě.
Ahoj, dr by cystu určitě poznal. Mě našel malé bestie 15 a 18 mm náhodně při utz přes břicho, když byly 6×5, tak byly cítit i pohmatem. Já měla bolesti permanentně, velmi silné a dlouhé ms..
Cysta mohla klidně vyrůst až po utz. Já jsem zrovna ten případ. Byla jsem na utz, vaječníky bez cyst, pohoda. Za 14 dní jsem tam letěla znovu kvůli bolesti a mám cystu 3, 5cm. Bolest teda velká a pořád, ale né tak, jak jsem měla při 5cm. Dnes už je to lepší, takže doufám, že se v pátek dozvím, že se zmenšila a mizí
Jinak mi drží MS, jsem už 50DC ![]()