Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, rada bych se zeptala, zda mate nekdo zkusenost s platbou za extra vyzadany ultrazvuk, treba i v jinem zarizeni, nez kde mate Dr.?
Napadl me Gennet, ale nenasla jsem v jejich ceniku obyc. ultrazvuk, jen specialni testy.
Jedna se o to, ze jsme s pritelem byli u Dr.na potvrzeni tehotestvi a ja nevedela, jak presne dlouho jsem tehotna. Dr. rikala, ze ho teda pustej dovnitr, kdyz bude na utz něco k videni. Něco k videni teda bylo, ale dle utz jsem byla 6+0 a srdecni cinnost pry sotva naznacena. Dr.se sice tvarila vselijak, ale vylozene mi nic nerikala, jen me objednala o 9 dni pozdeji znovu. Problem je v tom, ze v tu dobu bude pritel v jinem meste, kam jezdi za detmi z prvniho manzelstvi. Utz tedy neuvidi a kdyby nahodou nebyl priznivy, tak jsem na to sama. Uvazuji o placenem utz jeste nekde jinde driv, nez odjede (to bych byla v 7+0). Nemate nejakou zkusenost?
Takhle brzy ty UTZ nejsou moc průkazné téměř nikdy
určitě si můžeš zkusit třeba gennet, ale počítala bych s tím že ti tam neřeknou v tomto týdnu o nic víc než ti řekla tvoje mudr… Prostě si musíš počkat… Pokud jsi v 6tt tak srdeční akce být vidět ještě zdaleka nemusí… U první mi jí potvrdili až v 8tt a u druhátka už v 5tt tam si fakt moc nevybereš a to to byl stejný dr, stejná UTZ… Prostě čekat
No, moje zkusenost je, ze pred 8tt to nema moc smysl ![]()
me doktor driv vubec nechtel videt.
Taky si myslím že je to zbytečný. Srdeční akce bývá kolem toho 8. týdne vidět a pak je to směrodatnější.
Zbytečně se nestresuj že hnedka něco dopadne špatně, to nemůžeš tak brát. A přítele můžeš pak vzít na ten 12-13 týden na screening ![]()
@kaccross Proč si u své dr. nedomluvíš termín na den, kdy bude muž k dispozici?
Ano ve 13tt jsem byla na genetickém UTZ na klinice platila jsem 1 400,– a výsledky jsem donesla dr. pak jsem na té samé klinice byla i ve 22tt, ale to už jsem neplatila.
Ve tvém případě bych to nehrotila, přítel bude mít ještě hodně příležitostí se podívat na UTZ ![]()
Dobre, budu to brat tak, ze kdyz Dr.nic nenajde, jeste nebudu hazet flintu do zita, at bude strasit jak chce. Zatim nic nerikala, protoze nerikala v podstate vubec nic. Ptala jsem se ji, jestli se to stava (ze tam v 6+0 srdce jeste neni) a ona se nadechla „no stava, no“. Pred utz jeste na kresle se me vyptavala na nevolnosti, tak jem ji jen rekla o mem „nafouknuti“ a naslednem „splasknuti“ a ona ze to muze byt i priznak neprosperujiciho tehotenstvi. Potvora, tohle si mohla nechat.
Proc se neobjednam jindy? No driv si rikam, aby to melo vubec cenu (objednala me na 7+2) a pozdeji…jsem netrpeliva.
Nestresuj se, já jsem měla srdíčko až v 8tt, ale podle ultrazvuku teď je mimčo ještě o dva týdny větší než podle ms, takže ony ty ultrazvuky taky měří každý jinak. Taky záleží na tom, jestli je to ultrazvuj nový nebo starý, kde je mimčo uložené, je toho spousta. Tak buď v klidu a počkej, on se drobek ukáže ![]()
Já bych to na tvém místě řešila tak, že tu další kontrolu bych odvolala a objednala se na později, třeba i o týden. Partner bude doma a v tu dobu už by mělo být srdíčko patrné.
Zavolala bych doktorce a preobjednala se na termín kdy je přítel doma. Třeba o týden později. jeste je strašně brzo, ja byla na prvním až na konci 8tt plus bylo tehu jeste o par dni mladsi..
Doporučuje se chodit až kolem toho 8tt na první utz.
Vse bude ok uvidis ![]()
Holky, děkuju za podporu. Dnes proběhla kontrola a
bylo!!! Jen drobek vyrostl o pár dní méně než o kolik jsem tam byla. Za 9 dní o 5 (z 6+4 na 7+2), ale taky si pamatuju, že u nějaké míry měla doktorka 6+0 a u další 6+1 předtím, takže snad to není na závadu.