Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda je možné vidět, jestly jsem těhotná na ultrazvuku třeba už první týden_Děkuji moc
@lola123 prvni tyden jeste neni nic videt.Sla bych az tak nejdriv 6-7tt a treba by bylo i srdicko
Bya jsem tyden po meskani menstruace a byly videt uz dutinky, ale je to hodne brzo. Pozvali me, jelikoz jsem byla na ivf. Jinak doktor zve tak ten 7.tt.
@lola123 píše:
Ale po tom prvním týdnu by viděl jestly jsem těhotná?
Neviděl. Chodí se k dr až po vynechání MS. Maximálně by viděl sliznici, ale jinak nic.
@lola123 píše:
Ale po tom prvním týdnu by viděl jestly jsem těhotná?
Já byla dle MS 6+1tt a byla tam jen ta dutinka, jen jakoby „černá díra“ v břiše. Srdíčko ani nic takového ještě nebylo. Nevím, co bys chtěla po týdnu vidět ![]()
Vzhledem k tomu, že těhotenství se počítá od prvního dne poslední menstruace, tak 1. týden těhotenství technicky vzato těhotná ani nejsi…
1.týden je vlastně menstruace (protože těhotenství se počítá od 1DC), takže ne, na UZ nebude nic vidět… Šla bych až cca 8.tt, to už bude jasno a vyhneš se stresům s kontrolními UZ, zda je srdíčko ![]()
Byla jsem dle ms 5+0 a bylo vidět že jsem těhotná, i se srdeční akcí ![]()
Vždy chodím takto brzy a vždy je to poznat, i když se nedá říct že je to plod ![]()