Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Pokud zanet neni masivni, coz zrejme neni, nemusi byt na UZ vbec videt. Navic byva velmi casto slinivka videt spatne nebo vubec. Zanet slinivky se pozna z krve, ne z UZ.
@mroe píše:
Pokud zanet neni masivni, coz zrejme neni, nemusi byt na UZ vbec videt. Navic byva velmi casto slinivka videt spatne nebo vubec. Zanet slinivky se pozna z krve, ne z UZ.
Takže léky, které jsem dostala mají zabránit dalšímu šíření? Mají to tzv. podchytit?
Jsou to léky Helicid 20 Zentiva, Algifen Neo.
(jinak děkuju za příspěvek)
@Anonymní píše:
Takže léky, které jsem dostala mají zabránit dalšímu šíření? Mají to tzv. podchytit?
Jsou to léky Helicid 20 Zentiva, Algifen Neo.
(jinak děkuju za příspěvek)
Zanet slinivky neni infekcni, obvykle je na vine alimetarni chyba nebo alkoholicky exces. Zadne leky proti sireni nejsou. Zabere jedine prisna dieta, klid, telo se s tim musi vyporadat samo ( pokud neni masivni nebo nejsou komplikace, ale to bys sem zarucene nepsala, to se neda jen tak prejit). Helicid mas na zaludek a Algifen na bolest.
@mroe píše:
Zanet slinivky neni infekcni, obvykle je na vine alimetarni chyba nebo alkoholicky exces. Zadne leky proti sireni nejsou. Zabere jedine prisna dieta, klid, telo se s tim musi vyporadat samo ( pokud neni masivni nebo nejsou komplikace, ale to bys sem zarucene nepsala, to se neda jen tak prejit). Helicid mas na zaludek a Algifen na bolest.
Nezlob se, že pořád otravuju. Mám ještě dotaz. Léky mi celkem pomohli na bolesti, ale moje tělo je prostě slabý, já se cítím slabě (zvýšenou teplotu sem měla včera, když mě doktor měřil 37,5°). Dneska mám kolem 37°. Patří to oslabení k tomu?
Nevim, nejsem v tom odbornik. Ale zanet slinivky neni zadna banalita. Mas zlucnikove kameny?
@mroe píše:
Nevim, nejsem v tom odbornik. Ale zanet slinivky neni zadna banalita. Mas zlucnikove kameny?
Nemám žlučové kameny.
Zdravím… Od minulého týdne mě trápily boelsti břicha… Byla jsem s tím u doktora 2× a ten mě poslal na ultrazvuk + odběr krve, moci… Podle výsledků z krve to prý vypadá, že mám zánět slinivky, ale na ultrazvuku není ještě nic takového vidět - celý ultrazvuk je v pořádku… Dali mi velmi přísnou dietu, léky a poslali mě domů. Za týden půjdu na kontrolu… Můj dotaz zní - jak je možné, že v krvi to vypadá na zánět slinivky a na ultrazvuku mi říkali, že oni to tam nevidí, že podle nich jde o jakousi kyselinu, která asi špatně pracuje (na to mi dali ty léky)… Mám strach, že se to s tou slinivkou rozjede.
Díky za odpovědi.