Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj. Na úvod - je mi jasné, že to není on-line lékařská poradna, nečekám žádné závěry. Ale chci poprosit o názory. Nebo jste to možná některá měla podobně. Dnes jsem šla na gynekologii - neslo o plánovanou kontrolu, šla jsem tam řešit počínající zánět a při te příležitosti mi udělal jen v rychlosti ultrazvuk abychom byli v klidu. Srdíčko bylo krásně vidět, končetiny taky a vlastně na první pohled se mi tam nezdálo nic divného. Dostala jsem i další fotku do sbírky
. Nicméně když na to teď doma koukám tak mi přijde ta hlavička nejaka zvláštní. Myslíte ze je to jen tím snímkem? Protože mi přijde, ze to jsem na monitoru opravdu neviděla. Ale možná jsem to v te rychlosti přehlédla? Každopádně, kdyby to bylo něco špatného, tak by mi to snad lékař sdělil? Prvotrimestrální screening mám až příští týden, zatím jsem jen po odběrech krve.
Pokud jste měl někdo neco podobného, budu rada za zkušenosti ![]()
Doplněk: koukám ze se foto vložilo vzhůru nohama 🙈
No vypadá trochu jak ufonek
![]()
Ne, neboj kdyby se doktorovi něco nezdálo tak ti to řekne a udělá další vyšetření.
@JancaS84 to jsem si taky říkala. Zase mě nahlodalo, ze to byla opravdu rychlovka, ale je mi jasný ze oni kouknou a vidí
na žádném snímku před tím nic takového nebylo 🤷🏻♀️ 😅
Nevim, co presne resis, v tomto stadiu ty mimina vypadaji jak ufouni
Doktor, ktery na ty fleky kouka denne by si vsiml neco divneho spis, nez ty, ktera to vidis mozna poprve (bez urazky
)Me vzdy fascinovalo, ze v tom vubec jsou schopni neco poradne rozeznat
A ty fotky byly vzdy takove…mno…zahadne
To bude dobry…
@beruska9 díky za reakci. Bohužel jsem nějaké ty ultrazvuky už viděla, ale jsem ze školy už nějaký pátek a člověk když na to nekouka denně tak se to nějak vytrácí. A samozřejmě profik určitě nejsem, to bych se vůbec neptala
ale díky, potřebovala jsem to spis slyšet ještě od někoho ať jsem klidnější ![]()
Já dostala jednou fotku, kde mimino vypadalo, že mu jde z hlavy něco jako čapí zobák, podél celé délky těla.
Nějaké šištatosti a „zvláštní“ vzhled hlavy bych vůbec neřešila. Co tobě příjde divné, by jim muselo být jasné i z jedoucího rychlíku ![]()
@Kryptozoo to zni taky trochu děsivě 😅 mě jen zarazila ta,,kulička” nad hlavou, nic víc 😅 jinak prcek mel i zvedlou ruku, vypadal jako když mává ![]()
My mame u starsi dcery fotku, kde vypada jako kure, vcetne zobaku ![]()
Vsichni si delaliblegraci, jestli budeme mit ptaka nebo dinosaura. A je to normalni dite. Neboj, ty ultrazvuky jsou fakt vtipne. To by ti hnedka rekli, kdyby neco nebylo v poradku.
Buď ráda, že je celý. Na jedné fotce jsem mohla mít buď zadek nebo hlavu z profilu. Máme teda hlavu ale i tak tam není vidět nic. A na úplně první se všichni ptali jestli to jsou dvojčata. Jsou tam dvě takové koule a mezí nima něco. Na tom screeningu to bude vidět hezky celý, možná i ve 3d. To je úplně jiný pohled
![]()
Dcera na fotce z prvního screeningu vypadala jako Homer Simpson.
nemějte strach
Ahoj ![]()
Taky jsem měla takto několik snimku a několik sono (zdravotní obtíže) a kolikrát jsem si říkala, že je nějaká divná na té fotce, ale zatím je naštěstí v pořádku.(nechci zakriknout)
Jen bych se nestresovala je ti pak určitě horší.
Ono může vypadat všelijak miminko i kvůli svoji poloze.😉
![]()
Ja kdyz jsem videla foto z 1. sceeningu tak jsem se zhrozila, ze cekam ufona, strasna byla ta hlava! A narodilo se normalni zdravy dite. Takze klid ![]()
Lidské embryo prý během svého vývoje „kopíruje“ embrya nižších živočichů.