Nevím jestli vyhovuje UM
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
UM nevim jestli vyhovuje
Zdravím všechny. Prosím o radu. Dávám malé jako dokrm nutrilon. Po konzultaci s doktorkou. Teď ji byly tři měsíce.
Nejsem si ale jistá zda nám sedí. Když jsem jen plně kojila měla stolici tak jednou za týden. Dva dny před tím než jsem nasadila nutrilon tak začala kakat každý den. Byly to takové ty správné míchané vajíčka. Proste byla stolice taková hustší. Pak jsme ale začali dokrm a od té doby mi kaka u každého kojeni a je to poměrně řídké. Volala jsem to doktorce ale ta řekla že je to normální že to je změna tím mlékem.
Malá sice vypadá spokojeně ale já nestíhám prát plínky
a tak uvažuji že zkusím mléko vyměnit zda ta stolice se nějak usměrnit.. Nevím ale zdá je to dobry nápad. Bojim se aby ji nezacalo po jinem mlece bolet bříško. Jeste nedavno trpěla kolikama. Hodně maminek si chválí bebu. Tak nevím uda ji nezkusit.
Prosím o vaše názory zkušených. Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@ALIPELI od minulého týdne. Od pátku
Takže dnes je to přesně týden.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli by se to do týdne nejlepšího, tak bych ho vyměnila. Je to pro střívka nové, dej jim chvilku čas. Jinak miminko na um kaká častěji, ale tolik by ani nemělo. Doporučuje se měnit um až po 3 týdnech, ale cca 1 týden si tělíčko zvyká.
Nám tady v kramech nevyhovovalo žádné mléko, musíme pro Milasan do Německa. Po ostatních měl taky problém se stolicí, ale opačně (jak beton).
Vrátit k nutrilonu se můžeš vždycky ![]()
Příspěvek upraven 31.05.24 v 10:16
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mamulenka12 byla bych asi opatrná s tou změnou. Pokud jí nebolí bříško, je spokojená a přibírá, tak bych měnila pouze na doporučení doktorky. Jinak bych nechala. Aby zase po jiných neměla zácpu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja mela na zacatku hipp z porodnice, pak jsme presli na babybio a spokojenost do ted, ja plne nekojila nikdy, takze kakani denne jsem brala jako normal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Znám holčinu, která nekojila a měla syna na kozím UM. Pokaždé těsně než dopil UM, tak se vykadil. Žádné jiné problémy neměl, jen se hned pokadil. Nikdo to neřešil, prospíval a neměl břichabol.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Magda124 právě že po dlouhé době mám zase hodné miminko.
Začalo to zřejmě laktační krizi. Bylo nám doporučeno kojit kojit kojit a já nedělala nic jiného než ležela v posteli a kojila ale výsledek žádný krom toho ze me z toho bolely bradavky jak čert. Malá pořád plakala a byla hladová pak začal bojkot a v neposlední řadě růstový spurt. Už jsem neměla síly tak jsme po domluvě nasadili um a je spokojená. Jedná se hlavně o odpoledne. Dopoledne je plně kojena ale odpoledne jak bych měla mléka málo a nestačí ji. Po dokrmu je zase veselá a spokojená. Jen ta hodně častá a řídká stolice mne zaráží.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mamulenka12 tak to bych fakt neměnila. Já teda do 3 měsíců taky kombinovala kojení s UM a malý kakal i víc jak 10× denně a bylo to hodně řídké. Doktorka mi řekla, že pokud není hlen ve stolici, krev, malý přibírá a je spokojený, tak je všechno v pořádku. I teď, když je na příkrmech, tak kaká min. 3× denně. Podle doktorky mám být ráda, že ho nebolí bříško. Akorát já tedy používám jednorázové pleny ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Magda124 tak vydržím
můžu se jen zeptat po tom už si měla jen um nebo se ti rozjelo kojení? Jako já jsem ráda že kojím je to takové jednodušší než s um. Ale vidím že je na tom um spokojenější než na mém mléku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mamulenka12 jenom kojení. My měli těžký začátek, narodil se drobný a neměl sílu. Odsávala jsem poctivě, ale úplně to nestačilo. Až v těch 3m zvládl se napít dostatečně, ale byl na prsu klidně i hodinu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Magda124 aha tak super že jste to zvládli
my jsme začali skvěle ale teď se nám to nějak pokazilo. No co už. Snad se nám to zase zlepší časem
díky za rady
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak se vracím zpět k této diskuzi. Už to jsou 3 týdny co jsme na nutrilonu advanced. Stále ma stolici častou a řídkou. Vlastně kadí po každém jídle. Ale jinak nevypadá že by ji něco trápilo. Změnit nebo nezměnit mléko.
Na kontrolu jdeme až ke konci června ale jak ji mám v rukách tak nemam pocit že by ztrácela na váze. Spíš naopak
- načítám...
- Citovat
- Zmínit