Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky holky!
Chtěla bych se zeptat, jak je to s umělým oplodněním a manželstvím?
S přítelem se chceme vzít, až bude mimčo na cestě.
Nebudou mi dělat tlaky do hlavy, že jsem svobodná?
Papa Radulina.
Ne, nebudou. Stejně podepisuješ fůru papírů, že s tím a tím souhlasíte… Budeš to mít složitější v tom, že pak bude muset přiznat otcovství na matrice…
kamiŠ píše:
Budeš to mít složitější v tom, že pak bude muset přiznat otcovství na matrice…
tak to je na tom všem to snad nejmíň zatěžující
nepřihlášená Aghata
Když se budou brát, když bude mimčo na cestě, tak snad nemusí přiznávat otcovství na matrice.
Samozřejmě, že je to to nejmenší, však jsem to nepsala jako šílenou komplikaci…
Přiznat otcovství snad musí ještě před narozením mimina, aby byl uveden jako otec v RD ne? To se svatbou, když bude mimčo na světě, nemá co dělat… ![]()
Ale zakladatelka chce mít svatbu, až bude mimčo na cestě ne na světě ![]()
V CARU, aspoň u nás, to není problém. Podepisuje se spousta papírů a jeden z nich je oboustranný souhlas partnerů. Podpisy se vyžadují ověřené, takže je třeba jít na Magistrát nebo Obecní úřad a tam si to nechat potvrdit asi za 30 Kč / podpis nebo u notáře. Tam je to dražší, asi 60 Kč. Ale tohle vše bez problémů vysvětlí na 1. návštěvě v CAR.
Jéé, já jsem to blbě četla
No jo, magor ![]()
Janine, u nás ověřený podpis nepotřebovali, podepisovalo se to před dr. nebo sestrou a ti kontrolovali občanky. Každý CAR, jinak zařízeno ![]()
kamiŠ fakt
Já mám zatím zkušenost jen s nutností ověření a to z různých míst. Ale samozřejmě to může být někde jinak ![]()
Janine, fakt! Ani o jiným pražským CARu jsem to neslyšela, že by chtěli podpis ověřený… Asi jiný kraj, jiný mrav ![]()
Asi jo. Zdůvodnění z těch asi 5 CARů, odkud to mám bylo, že mají nedobré zkušenosti s páry, které jdou od sebe v době, kdy mají mrazáčky uložené a že se snaží později každý o jiné řešení. A že ověřený podpis jim potom dává záruku jednotného postupu dle dohodnutých podmínek vývoje. A nikdo nemůže zpochybnit svůj podpis ![]()
Ale s těma občankama je to asi bezpečnější, o jednom CARu jsem slyšela, že tam před lety přišla paní na OPU s milencem místo manžela a když to doma na ní prasklo tak CAR žalovala že jí to vyměnili.
madlicka píše:
Ale s těma občankama je to asi bezpečnější, o jednom CARu jsem slyšela, že tam před lety přišla paní na OPU s milencem místo manžela a když to doma na ní prasklo tak CAR žalovala že jí to vyměnili.
Tak to je mazec
![]()
Ahoj, jak to je když máme zamrazena embrya a jsme před rozvodem? ![]()