Úmrtí miminka v MD

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25179
24.9.17 12:41
@Lendeš píše:
Ty ale mluvíš o rodičovském příspěvku - a v tomhle bodě se s tebou nikdo nepře. Ale je rozdíl rodičovský příspěvek a rodičovská dovolená. RP lze do 4 let věku dítěte, RD lze ze zákona jen do 3 let věku dítěte.

jj, tak to bude ono…Já jsem to tak v tom prvotním příspěvku myslela a pak doplnila - že ve smyslu dávek. Takže jsem se sekla v terminologii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
24.9.17 12:43
@matkabagristy píše: § 196Rodičovská dovolenáK prohloubení péče o dítě je zaměstnavatel povinen poskytnout zaměstnankyni a zaměstnanci na jejich žádost rodičovskou dovolenou. Rodičovská dovolená přísluší matce dítěte po skončení mateřské dovolené a otci od narození dítěte, a to v rozsahu, o jaký požádají, ne však déle než do doby, kdy dítě dosáhne věku 3 let.

Zaměnila jsme termíny RP a RD, už jsme si to vysvětlily s @Lendeš . Takže se omlouvám, jsem neznalec terminologie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
24.9.17 12:47

@pe-terka v pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1080
24.9.17 12:54

@zaba.zaba Také švagrové doporučuji skupinu Prázdná náruč tady na emiminu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
24.9.17 13:04

Moc Vám všem děkuji za Vaše příspěvky. Všechny informace předám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.9.17 15:29
@zaba.zaba píše:
Moc Vám všem děkuji za Vaše příspěvky. Všechny informace předám.

Je mi to moc lito. Jak psaly jine, narok ma 14 tydnu od zacatku MD. Pak je nejlepsi nemocenska a z vlastni zkusenosti socka nema absolutne problem v techto pripadech povolit neomezene vychazky, takze svagrova ani nemusi byt omezena, pokud se na navrat do prace nebude citit. Preji spoustu sil :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
24.9.17 15:41

@serenkaklucici

Moc děkuji za Vaše informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9500
24.9.17 15:52

@zaba.zaba Určitě zkus švagrovou nasměrovat na skupinku Prázdná náruč, jak zmiňuje @Zdendula82. Je to skupinka uzavřená, kde jsou ženy se stejným osudem a dokáží se tak vzájemně pochopit a podpořit. Dnes již některé z nich drží ve své náručí další miminko, které jim za sebe seslal jejich andílek. Opravdu je nyní zapotřebí, aby švagrová komunikovala a neuzavírala se sama do sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.9.17 15:58
@Jedna babička píše:
@zaba.zaba Určitě zkus švagrovou nasměrovat na skupinku Prázdná náruč, jak zmiňuje @Zdendula82. Je to skupinka uzavřená, kde jsou ženy se stejným osudem a dokáží se tak vzájemně pochopit a podpořit. Dnes již některé z nich drží ve své náručí další miminko, které jim za sebe seslal jejich andílek. Opravdu je nyní zapotřebí, aby švagrová komunikovala a neuzavírala se sama do sebe.

Ma slova :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
24.9.17 16:58

@serenkaklucici @Jedna babička Děkuji, vyřídila jsem, švagrová se musí rozhodnout sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
24.9.17 18:21
@j.a.n.i1 píše:
Rodičovská dovolená se taky nedá kdykoliv přerušit z vůle zaměstnance…

Já jsem četla judikaturu a možné to je. Paní se chtěla vrátit dříve než za 3 roky, protože se nějak změnila situace v rodině a zaměstnavatel argumentoval tím, že to bylo sjednáno na 3 roky, tak ať tam celou tu dobu zůstane. A soud rozhodl, že si to může zaměstnankyně rozmyslet a nastoupit dříve sama ze své vůle, jelikož rodičovská je zákonný NÁROK její a zaměstnavatelů jí MUSÍ vyhovět. :think: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101751
24.9.17 18:28

@mau-mau Ano, musí ji vyhovět tím, že ji umožní, ale tedy o zkrácení jsem neslyšela, ani nečetla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
24.9.17 18:47

@mau-mau Můžeš sem dát odkaz na tu judikaturu, zajímalo by mě to. Co jsem četla právní názory, tak převládá spíš ten, že zaměstnavatel není povinen vyhovět žádosti o zkrácení RD a že je potřeba chránit i zájmy zaměstnavatele. A myslím, že Nejvyšší soud o tom zatím nerozhodoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty