Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobré odpoledne všem,
v bytě máme dvoje stupačky a tím pádem jsem se rozhodli ve druhé místnosti - nyní slouží jako komora a máme v ní pračku, udělat takovou mini-koupelnu.
Chceme v ní jen WC, pračku a umyvadlo. Napadlo mi, že bychom nad pračkou udělali nejspíše ze sádrokartonu desku - obložit samozřejmě dlažbou a na ní postavit umyvadlo, jak se nezapouští. Pračka pod umyvadlem by byla schovaná do „skříňky“, aby nebyla vidět. Přítel tvrdí, že umyvadlo bude v tomto případě moc vysoko. Schůdek k němu samozřejmě nejde, neboť pod ním bude právě ta skříňka, která se bude otevírat a v ní pračka. Máte to takto taky někdo?? Nebo je to opravdu blbost
.
Díky za odpovědi
Aniga.
Tipuji, že přítel má pravdu - i kdybyste si koupili umyvadlo typ „koryto“ s rovným dnem, tak na něčem musí stát - to už jsou min. 4 cm nad pračkou a ještě mu jde odtok vody, takže nějakých určitě 10 cm na sifon… Docela vejška, pokud si nekoupíte minipidipračku
To už bych spíš zvážila, zda nemůžete pračku nainstalovat někam do kuchyňské linky, jako to mají na západě - sice nic ideálního, ale možná to pro vás bude technicky lepší řešení ![]()
Děkuji za radu. Ještě jsem to proměřovala a je tam místo 120 cm - z toho 60 cm by zabrala pračka a na dalších cca 60 cm by mohlo být to umyvadlo, takže ta deska by byla níže a byl by tam „výškový schod“ a tím pádem umyvadlo v základní výšce.. to by bylo ještě asi lepší.. a více prostoru na odkládání blbinek
že mi to předtím nenapadlo ![]()
@Aniga Jo, to vypadá dobře
A osobně tedy upřednostňuji pod umyvadlem prázdný prostor - aby byly kam strčit nohy, když si myješ ruce nebo čistíš zuby ![]()
Pokud bydlíte v bytě, dala bych pračku radši do kuchyně, z koupelny to jde hrozně slyšet, sousedé ji v koupelně mají a je to jak kdyby prala ta moje.
Ano, to je pravda, že je to v koupelně více slyšet než v kuchyni, ale vzhledem k tomu, že vlastně máme dvě koupelny, přijde mi nesmysl dávat pračku do kuchyně… V případě jedné koupelny bych to asi tak zvolila.
Dobrý den, povedlo se provést rekonstrukci koupelny? Popřípadě šly by vložit nějaké fotky jak to dopadlo. Přemýšlím nad stejnou myšlenkou zrealizovat umyvadlo nad pračku a ušetřit drobek místa.
Dobré ráno, nakonec koupelna dopadla naprosto jinak, než jsem měla v plánu. Pračka se tam nevešla, místo toho je tam jen větší sprchový kout a umyvadlo z IKEA. Fotky jsou k dispozici :
http://aniga.rajce.idnes.cz/…vi_koupelna/
Tak pro inspiraci posílám
. V případě zájmu mohu podat podrobnosti co a jak jsme řešili, neboť to byl hodně atypický a malý prostor.
Dobré ráno tak se vám to povedlo hezky ani to nejde poznat že to byl panelák. Škoda že vám nevyšla pračka pod umyvadlo aspoň bych měl přestavu o možné realizaci.
Koupelnu máme také malou ale vany se nám vzdát nechce. Naše výstavba je ve fázi plánovaní tak je ještě drobek času vše projednat.
Ještě jednou děkuji za odpověd a za zobrazení a sdílení fotek. Přeji hezké bydlení
Není zač… každopádně nedávno jsem viděla na internetu fotografii, kde nakonec pračka byla pod umyvadlem, takže je to možné ![]()
Přeji, ať se rekonstrukce povede,