Umyvadlo nad pračkou

1177
15.11.12 15:48

Umyvadlo nad pračkou

Dobré odpoledne všem,
v bytě máme dvoje stupačky a tím pádem jsem se rozhodli ve druhé místnosti - nyní slouží jako komora a máme v ní pračku, udělat takovou mini-koupelnu.
Chceme v ní jen WC, pračku a umyvadlo. Napadlo mi, že bychom nad pračkou udělali nejspíše ze sádrokartonu desku - obložit samozřejmě dlažbou a na ní postavit umyvadlo, jak se nezapouští. Pračka pod umyvadlem by byla schovaná do „skříňky“, aby nebyla vidět. Přítel tvrdí, že umyvadlo bude v tomto případě moc vysoko. Schůdek k němu samozřejmě nejde, neboť pod ním bude právě ta skříňka, která se bude otevírat a v ní pračka. Máte to takto taky někdo?? Nebo je to opravdu blbost :mrgreen:.
Díky za odpovědi ;) Aniga.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Metamorphosis
15.11.12 15:57

Tipuji, že přítel má pravdu - i kdybyste si koupili umyvadlo typ „koryto“ s rovným dnem, tak na něčem musí stát - to už jsou min. 4 cm nad pračkou a ještě mu jde odtok vody, takže nějakých určitě 10 cm na sifon… Docela vejška, pokud si nekoupíte minipidipračku :think: To už bych spíš zvážila, zda nemůžete pračku nainstalovat někam do kuchyňské linky, jako to mají na západě - sice nic ideálního, ale možná to pro vás bude technicky lepší řešení :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1177
15.11.12 16:05

Děkuji za radu. Ještě jsem to proměřovala a je tam místo 120 cm - z toho 60 cm by zabrala pračka a na dalších cca 60 cm by mohlo být to umyvadlo, takže ta deska by byla níže a byl by tam „výškový schod“ a tím pádem umyvadlo v základní výšce.. to by bylo ještě asi lepší.. a více prostoru na odkládání blbinek :) že mi to předtím nenapadlo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
15.11.12 16:11

@Aniga Jo, to vypadá dobře :palec: A osobně tedy upřednostňuji pod umyvadlem prázdný prostor - aby byly kam strčit nohy, když si myješ ruce nebo čistíš zuby :lol:

• Citovat
  • Upravit
fmodacz
16.12.12 18:32

Pokud bydlíte v bytě, dala bych pračku radši do kuchyně, z koupelny to jde hrozně slyšet, sousedé ji v koupelně mají a je to jak kdyby prala ta moje.

• Citovat
  • Upravit
1177
17.12.12 06:47

Ano, to je pravda, že je to v koupelně více slyšet než v kuchyni, ale vzhledem k tomu, že vlastně máme dvě koupelny, přijde mi nesmysl dávat pračku do kuchyně… V případě jedné koupelny bych to asi tak zvolila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
19.8.15 18:16

Dobrý den, povedlo se provést rekonstrukci koupelny? Popřípadě šly by vložit nějaké fotky jak to dopadlo. Přemýšlím nad stejnou myšlenkou zrealizovat umyvadlo nad pračku a ušetřit drobek místa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1177
20.8.15 05:09

Dobré ráno, nakonec koupelna dopadla naprosto jinak, než jsem měla v plánu. Pračka se tam nevešla, místo toho je tam jen větší sprchový kout a umyvadlo z IKEA. Fotky jsou k dispozici :
http://aniga.rajce.idnes.cz/…vi_koupelna/
Tak pro inspiraci posílám :). V případě zájmu mohu podat podrobnosti co a jak jsme řešili, neboť to byl hodně atypický a malý prostor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
20.8.15 09:45

Dobré ráno tak se vám to povedlo hezky ani to nejde poznat že to byl panelák. Škoda že vám nevyšla pračka pod umyvadlo aspoň bych měl přestavu o možné realizaci.
Koupelnu máme také malou ale vany se nám vzdát nechce. Naše výstavba je ve fázi plánovaní tak je ještě drobek času vše projednat.
Ještě jednou děkuji za odpověd a za zobrazení a sdílení fotek. Přeji hezké bydlení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1177
20.8.15 10:24

Není zač… každopádně nedávno jsem viděla na internetu fotografii, kde nakonec pračka byla pod umyvadlem, takže je to možné :)
Přeji, ať se rekonstrukce povede,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný