ÚP a RD zaroveň?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1779
2.7.18 10:59

Tak sorry v podmínkách úp je napsaná jen mateřská, takže by to vlastně mělo jít. Pokud teda splňuješ i ostatní podmínky pro pobírání podpory v nezaměstnanosti. A teď zaměstnaná už nejseš? To by ses stejně měla ještě do porodu evidovat ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.18 11:02

@zuzikka ja uz mimi mam, konci mi materska a smlouva v praci mi skoncila v lednu,kdy jsem rodila. Takze ted budu pobirat rodicovsky prispevek,jestli to chapu spravne..uz se v tom fakt motam

• Citovat
  • Upravit
248
2.7.18 12:51

Lendeš ti to napsala správně. Nemáš zaměstnavatele tudíž „jen“ pobíráš rodičovský příspěvek a to se nevylučuje s tím být v evidenci ÚP a pobírat podporu. Nicméně bych se tam hlásila až budeš tu práci opravdu chtít. Musíš docházet na konzultace, aktivity apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
2.7.18 13:28
@Anonymní píše:
@zuzikka ja uz mimi mam, konci mi materska a smlouva v praci mi skoncila v lednu,kdy jsem rodila. Takze ted budu pobirat rodicovsky prispevek,jestli to chapu spravne..uz se v tom fakt motam

Pokud již nemáš platnou pracovní smluuvu ( měla jsi např. na dobu určitou), tak nejsi na RD ( rodičovská dovolená), ale jsi doma a soustavně pečuješ o dítě a při tom pobiráš RP ( rodičovský přídavek). Můžeš normálně pracovat, hledat práci, takže i být nahlašená na ÚP. Jen je podmínka, že musíš být schopna do práce nastoupit a práci hledat, tedy mít zajištěné hlídání dítěte. Práce je momentálně dost, tak aby ses nedivila, že tě budou posílat se o místa ucházet. U mladších dětí ( to si nejsem úplně jistá, zda tam nebyla změna) do 2 let věku, platí omezení, že nemohou být v MŠ /jeslich déle než 4 hodiny/den, jinak ti nebude vyplácen RP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
2.7.18 13:31
@zuzikka píše:
Tak sorry v podmínkách úp je napsaná jen mateřská, takže by to vlastně mělo jít. Pokud teda splňuješ i ostatní podmínky pro pobírání podpory v nezaměstnanosti. A teď zaměstnaná už nejseš? To by ses stejně měla ještě do porodu evidovat ne?

Ona asi nechce fakticky pracovat, jde ji o podporu k RP…tedy tak jsem to pochopila…stáří dítka je +- 1/2 roku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat