ÚP a RD zaroveň?

Anonymní
2.7.18 09:32

ÚP a RD zaroveň?

Ahoj, kamaradka mi radila, ze se po skonceni materske muzu pri pobirani RD prihlasit na ÚP. Máte s tim nektera zkusenost? Že mohu pobirat i podporu v nezamestnanosti..Chci se prvne zeptat tady nez pujdu na pracak. Dekuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1049
2.7.18 09:41

Pokud beres RD, tak nemuzes brat podporu v nezamestnanosti. Maximalne podporu na bydleni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.18 09:43

@Sailah rikala,ze to nejde pri materske,ale pri rodicovske ano :nevim:

• Citovat
  • Upravit
20513
2.7.18 09:49

Před druhým rodičákem jsem byla 2 měsíce na úp,po narození syna jsem přešla na rodičák a podporu jsem dál nepobírala.Takže ne,nejde to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.18 09:53

@weyky dekuji. Ona to tak pry mela..ale to uz je 6let

• Citovat
  • Upravit
1291
2.7.18 09:54

@Sailah to je pekna blbost…co to je „podpora na bydleni 8o?“

Jinak ano, muzes byt vedena na UP jako uchazec o zamestnani i pri RD.
Edit. Jestli to teda ted nejak nezmenili. Driv to slo urcite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.18 09:58

@Lucmína dekuji a ty s tim mas nejake zkusenosti?

• Citovat
  • Upravit
1779
2.7.18 10:04

Dnes to nejde. Když pobíráš rodičák tak na pracáku nejsi. Přihlásíš se tam až po zkončení rodičáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
2.7.18 10:05

můžeš být vedena při pobírání rodičovského příspěvku, ne při RD- to jsi přeci zaměstnaná, tak co by si dělala na pracáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.18 10:18

@iiiv RD a rodicovsky prispevek je neco jineho? Zamestnana nejsem,po materske zacinam brat rodicak..

• Citovat
  • Upravit
9793
2.7.18 10:30
@Anonymní píše:
@iiiv RD a rodicovsky prispevek je neco jineho? Zamestnana nejsem,po materske zacinam brat rodicak..

Ano RD a RP jsou něco jiného. RD = rodičovská dovolená = volno v zaměstnání. RP = rodičovský příspěvek = peníze nezávislé na tom, jestli jsi nebo nejsi na RD. Čerpat RP je možné současně s podporou, ale na pracák se můžeš evidovat, pokud hledáš práci a jsi schopna do ni nastoupit a samozřejmě musíš plnit povinnosti s tím spojené jako docházet na schůzky a chodit na výběrka kam tě případně pošlou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.18 10:33

@Lendeš takze po materske jsem na rodicovske dovolene a zaroven pobiram rodicovsky prispevek,jestli to chapu spravne..a kdyz jsem na RD,muzu na ten pracak,nebo ne?

• Citovat
  • Upravit
12330
2.7.18 10:35
@Anonymní píše:
@Lendeš takze po materske jsem na rodicovske dovolene a zaroven pobiram rodicovsky prispevek,jestli to chapu spravne..a kdyz jsem na RD,muzu na ten pracak,nebo ne?

nemůžeš, protože jste zaměstnaná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1779
2.7.18 10:37
@Lendeš píše:
Ano RD a RP jsou něco jiného. RD = rodičovská dovolená = volno v zaměstnání. RP = rodičovský příspěvek = peníze nezávislé na tom, jestli jsi nebo nejsi na RD. Čerpat RP je možné současně s podporou, ale na pracák se můžeš evidovat, pokud hledáš práci a jsi schopna do ni nastoupit a samozřejmě musíš plnit povinnosti s tím spojené jako docházet na schůzky a chodit na výběrka kam tě případně pošlou.

Toto právě nejde. Pobíráš buď podporu nebo rodičák. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
2.7.18 10:59
@Anonymní píše:
@Lendeš takze po materske jsem na rodicovske dovolene a zaroven pobiram rodicovsky prispevek,jestli to chapu spravne..a kdyz jsem na RD,muzu na ten pracak,nebo ne?

Ne, pokud nejsi zaměstnaná, tak nejsi na rodičovské dovolené, jen pobíráš RP. A ano, na pracák můžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat