Uplést nebo koupit?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Uplést nebo koupit?
Ahoj, na internetu jsem našla moc pěkný návod na kardigan/svetr. Ale jedno klubko mě vyjde na 120Kč a dohromady to vše bude na ten jeden svetr 1000Kč, problém je, že příze se nedá moc dobře nahradit jinou. Mám ho i přesto uplést nebo si mám pak koupit jiný hotový?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Být či nebýt…
No hele, v dnešní době většinou lidé pletou/háčkují/šijí…kvůli tomu, že je to baví, ne kvůli tomu, aby ušetřili. Takže pokud se chceš vrhnout do pletení jako takového, kup si klubka a jehlice. Pokud se Ti jen líbí výrobek jako takový a je to Tvá jediná motivace k tvorbě, kup si hotový nebo si ho nech od někoho uplést.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jsi si jistá, že práci dokončíš? Já se napletla dost, ale teď si radši svetr koupím a nepletu. Teď jsem došmodrchala ovečku z CT D a jsem ráda, že jsem použila bavlnu, je příjemná na dotek. Ale klubko bylo za 53 korun. Celkově jsem musela koupit sedm klubek a je to jen taková blbinka pro syna. Ale je nadšený! ![]()
Příspěvek upraven 08.08.17 v 15:48
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bubbli a vyjde tě stejný svetr stejné kvality koupený levněji? Já si běžně pletu svetry, které mě vyjdou na cca 1500kč, dětem kolem 600-800kč, ale pletu je z čisté merino vlny. Vzhledově stejný svetr z merina bych nikde nekoupila, merino svetr (a to většinou s příměsí uměliny) jiného vzhledu stojí cca 4000. Takže mě se to teda vyplatí dost. A krom toho mě samozřejmě pletení baví, jen kvůli penězům to nedělám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Upletla bych si ho, mela bych z toho vetsi radost. Ovsem jen za predpokladu, ze to umis natolik, ze nepujde o vyhozeny prachy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja bych si ho upletla, ale mne pleteni bavi
mam to jako antistresovou terapii ![]()
- Citovat
- Upravit
Jak tak teď koukám na internetu, tak kdybych si ho upletla, tak by mě vyšel mnohem levněji, než kdybych měla kupovat nějaký z obchodu z příze stejného složení (alpaka vlna a vlna). Budu z něj mít aspoň větší radost ![]()
Děkuju vám za rady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
On vyjde levněji, protože nepočítáš svou práci, respektive čas. Pokud tě pletení baví, máš zkušenosti s pletenim svetrů a hodně času - pleť. Jinak kupuj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, a ukazala bys ten návod? Proč se nedá nahradit příze jinou?
U Dropsu se taky vyplatí počkat na akce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit