Úprava psa na výstavu

25
2.9.16 13:58

Úprava psa na výstavu

Ahojte, dostala jsem takový dotaz a neznám odpověď. Možná někdo z vás bude vědět víc? Pokud vím, tak srst psa na výstavě nesmí být lakovaná, tužená, dobarvovaná a upravovaná kosmetikou. Ale platí a dodržuje se to striktně a nebo chovatelé své pejsky na výstavě přece jen (trochu) kosmeticky přikrášlují?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
59404
2.9.16 14:02

@roedja určitě se před výstavou pes vykoupe a pořádně učeše ale víc asi ne. záleží o jaké plemeno jde a zeptala bych se na info chovatele od kterého mam psa, ten by měl s tímto pomoci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
2.9.16 14:06

@roedja jj plemeno od plemene, zpravidla čím delší srst tím více se „pravidla porusuji“ jsou i plemena kde se jistě úpravy vyžadují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
2.9.16 14:20

Aha, děkuji:) Takže to si člověk asi musí opravdu zjistit od chovatele plemene, pokud se některé upravuje i trochu „nepřírodně“, tak „jen přírodně“ upravený pejsek by zbytečně působil vedle těch načinčaných kolegů hůř:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
2.9.16 14:24

@hastavenic Yap… ale i tak doporučuji, se jet podívat na nějakou výstavu. Někdy ani chovatel neřekne všechno, vidět na vlastní oči je k nezaplacebi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
2.9.16 14:35

U našeho plemene se běžně stříká leskem, používá se žehlička na srst a není vzácné, že i u výstavního kruhu dostříhávají. Nesmí se dělat nic, co by změnilo barvu a strukturu srsti, kosmetické přípravky povolené určitě jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.9.16 14:40

Tak kvalitní kosmetika..tj šampon, kondicioner rozcesavač je zaklad…obzvlást u dlouhosrstých plemen No a chovatel by měl poradit…ev s úpravou pomoci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
2.9.16 14:52

Něco o tom je i zde: http://www.ifauna.cz/…-rada-z-fora

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59404
2.9.16 15:55

Hlavně to chce se starat o srst celou dobu, kvalitní kosmetika je základ ;). My výstavy neplánujeme ale líbí se mě dlouhá srst tak mam na ní kosmetiku KW :palec:, sice dražší ale zase se hodně ředí takže jí bude mít dlouho :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
4.9.16 11:29

Děkuji všem:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
12.9.16 10:24

Mimochodem, zdá se, že tomu někteří dost rozumíte, @EnglishLady a další :oops:, a tak pokusím štěstí ještě s jednou otázkou… Zaujalo mě to, když jsem četla diskusi na ifauně. Máte někdo zkušenost třeba s Německem, Polskem nebo zkrátka zahraničím? Opravdu jsme na českých výstavách benevolantnější a jinde se lakování apod. nepraktikuje a striktně se to hlídá? Díky:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
12.9.16 15:52

@roedja Ehm, v cizině jsem nebyla, ale byla jsem svědkem na české klubovce, jak mezinárodní rozhodčí ze Slovinska dobarvuje psa!!! Takže kdo ví, asi se to jen v Čechách nenaučil… Co mám kamarádku, ta jezdí hodně cizinu, tak mi nikdy nic neříkala o tom, že by to tam nějak víc kontrolovali. Ale tuším, že i na českých výstavách se u nějakých plemen testuje, jestli nejsou barvení. Záleží, co máš za plemeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
12.9.16 15:57

Zlatej můj krátkosrstej pes. Ostříhám drápy, projedu dvakrát hřebenem a jedem. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
12.9.16 19:26

@EnglishLady Díky, no to je zajímavé:) Zajímalo mě to všeobecně:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný