Úprava styku otce s ročním dítětem

41
1.4.13 00:04

úprava styku otce s ročním dítětem

Zdravím všechny, můžete mi prosím někdo poradit, nebo alespon trochu uklidnit. Mám roční dítě, s jehož otcem jsem nikdy nežila. Máme soudem potvrzenou dohodu, že syn je v mé péči a styk otce s dítetem se neupravuje. Osm měsíců tatínek zájem neměl vůbec, pak ano, ted chodí tak dvakrát za měsíc. Máme mezi sebou dohodu na každou druhou nedeli odpoledne a kazdý čtvrtek dopoledne. jenže to funguje tak, že se vubec neozve a pak treba v utery napise, zitra si kluka vezmu. A hotovo. Nic s tím neudelam. Ráda bych měla styk urcený soudem, ale hodne se bojim rozhodnuti, ze by ho mohl mit pres cely vikend. Zni to ted asi blbe, ale pokud chodi ted tak nepravidelne, tak je proste pro nej cizi clovek. Nelibi se mi, ze si sem dvakrat za mesic prijde, nalozi maleho do auta jako nejakou hracku a jede se chlubit kamaradum po navstevach. Syn je zatim skutecne na me fixovany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
41
1.4.13 00:12

pokracování

Prijde treba ve tri hodiny, protoze syn ve dve papá a reknu mu, ze dalsi jidlo ma na patou, tak at se vrati. Prijede v pul seste s tim, ze hlad nema. Hrozne se soudu bojim, ale chci mit jasno. Sam se vymlouva, ze nema cas, protoze podnika v zemedelstvi (takze v léte zne apod.),ale u soudu pry bude bojovat o cele vikendy, i kdyz necha maleho u sve matky, protoze do prace jede treba v sest rano a prijede v deset vecer. Jenze to pry u soudu zatluce a ja mu to nedokazu, stejne tak bude pry tvrdit, ze za synem stale chodi pravidelne. Je to pry tvrzeni proti tvrzeni a budu mit smulu. Mohla bych zatim u soudu pozadovat navstevy v me pritomnosti, nez si na sebe zvyknou? A mel by soud prihlednout k tomu, ze jsme spolu nezili, takze vazba ditete na otce tam neni? Jeste upresnim, ze bydlime na stejne vesnici, takze se i bojim stridave pece. Poradite nekdo prosim, jaky styk bych mohla navrhovat? dekuji za vsechny rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1755
1.4.13 00:13

Ahoj, ja mela stanoveny soudem cely vikend, ale je to dl doba na rocnaka. Asi bych to zatim nechala :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1755
1.4.13 00:17

U soudu bych rekla, ze s vami nikdy nezil, nezajimal se! Max 1× za 14 dni!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
1.4.13 00:18

To mě vubec nestras :( Muze mi srdce utrhnout, kdyz si ho odvazi a Matysek na me kouka :,( a ja mu nemuzu zatim vysvetlit, ze jede k tatinkovi :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1755
1.4.13 00:20

Ja zase resim to, ze deti uz si tak bere 3 roky, hlida je baba a on trajda po hospodach! Syn tam nechce, vraci mi je nemocne! Jak ma dite kasel, odmitam mu je davat. Prijelo by se zapalem! Co pak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
1.4.13 00:23

To Te chapu, take by mi to vadilo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1755
1.4.13 00:25

Je to udel alimentu, otec ma narok a nikdo nebere ohledy na dite, ale pokud dite nechce, nemusi, at si me uda!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
1.4.13 00:29

No, prave na OSPODu mi stale tvrdi, ze si musim uvedomit, ze je to jeho otec. To uznavam, ale tak, at se jako otec chova. Kdyz bylo malemu devet mesicu, tak mu prinesl na Mikulase pomerance a orisky a utrhoval se na me, ze jsem matka hysterka, kdyz mu to odmitam dat. Ze to normalne deti jedi. To ano, ale v jakem veku uz ho nezajima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
1.4.13 00:44

OSPOD často nadržuje otcům...

@mandysek
Hele a nejsi náhodou z Prahy 6? Mně tam paní na OSPODU, co nás bohužel má na starosti tak po té, co jsem jí vyprávěla, jak mne napadl a jak ho odvezli policajti a že jsem ráda, že jsem ho dostala tak ze svého bytu a že se tedy obávám jeho návštěv atd. tak ta „dobrá“ paní mi sdělila ostře „že i vrah může být dobrým otcem“, což konstatovala přesně v den, kdy se projednávala v Brně vražda spisovatelky Moniové právě jejím Ex, který si vymohl přes malinkého syna, aby ho pustila domů… výsledek - paní ve své zprávě k soudu i u soudu VYSLOVENĚ hájila zájmy otce, nikoliv dcerky. Pokud půjdeš tedy k soudu, určitě si ušetři na právníka, on Ti poradí, co má smysl a co ne. Podle mne i jeho přesně určené termíny návštěv Ti sice zjednoduší vyjednávání, ale v případě, že z nějakých důvodů je nestihneš, jsi právně postižitelná Ty a jak mi paní z OSPODU sdělila, dostaneš desetitisícové pokuty… když nedorazí on, je to prý jen právo, kterého nevyužil… takže ve výsledku je nejlepší u soudu vymoci DOHODU, tj. že se vždy dohodnete sami. A pokud Ti vyhrožuje tím, co bude tvrdit u soudu, tak si všechno zapisuj a ideálně měj při předávání dítěte svědky. Pak můžeš předložit tzv. DENÍK návštěv otce i případné svědectví. Třeba to nevyužiješ, ale nikdy nevíš, kdy se Ti to může hodit.
Jo a pokud Ti to dává vědět na poslední chvíli, tak to má smůlu, ty nemáš povinnost mu jej dát. Zkus se, vím jak to je těžké, s ním domluvit, aby to dával vědět aspoň pár dnů dopředu. To u soudu prosadit můžeš určitě.
Jo a zkus to zařídit s tím soudem co nejdřív, aby rozhodl o svěření do Tvé péče teď. To je maximální pravděpodobnost, že to dají Tobě. Čím později, tím více hraje čas do karet otci, ať je jakýkoliv a zvlášt, pokud máš takovou hroznou paní na OSPODu jako já. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.4.13 08:43

@Arnet Tohle není problém Prahy 6. Vidím, že na OSPOD jsou všude stejné číčenky a mají stejné kecy. :think:

• Citovat
  • Upravit
13119
1.4.13 08:53

Lituju ale moc nepradím, snad jen, pokud by mi otec napsal v úterý, že si kluka bere ve středu, klidně bych mu někdy (ne vždycky ) napsala, že máte právě už dohodnutého (lékaře, návštěvu, cvičení, yamahu, plavání…) a že nebudete doma, a´t přijde třeba ve čtvrtek. Ono, dokud budeš reagovat na písknutí, tak s tebou bude jednat. Ono když mu párkrát kluka nedáš tak jak on chce, třeba bude chtít se s tebou dohodnout na tom, kdy přijde dopředu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.4.13 08:59
@Nelly 66 píše:
Ja zase resim to, ze deti uz si tak bere 3 roky, hlida je baba a on trajda po hospodach! Syn tam nechce, vraci mi je nemocne! Jak ma dite kasel, odmitam mu je davat. Prijelo by se zapalem! Co pak?

5eším úplně to samé, otec si u soudu přes všechny znalecké posudky atd. vybojoval to, že děti má každá sudý týden od úterý do neděle. Hokky mi vrací nemocný, špinavý, dlouhý nehty, špinavý uši…když mu napíšu, odepíše, at se starám o sebe. Děti k němu nechtějí, moje devítilettá u něj dokonce brečela a stejně ji nepustil ke mě. :pocitac: Taky rád trajdá po hospodách. Myslím, že mu šlo hlavně o alimenty, aby nemusel platit tolik. Taky nevím jak se můžu bránit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.4.13 09:03
@Anonymní píše:
@Arnet Tohle není problém Prahy 6. Vidím, že na OSPOD jsou všude stejné číčenky a mají stejné kecy. :think:

Jo jo a my jsme jen hysterické matky, co nechtějí pro děti to nejlepší - otce!!! :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
1.4.13 09:04

Mandysku, ja jsem přesvědčena, že znalá socka ani soud by neschvalil, aby otec měl tak malé dítko přes víkend, za situace, kdy jej dítě v podstatě nezná…
záleží na tobě, ty znáš tátu, co je lepší, jak psala ynax, je třeba, aby věděl, že se jej nebojíš a že styk má být po dohodě, ne, že on pískne :pocitac: tak se s ním už teď domluv na nějakém pravidelném termínu sama, když jej nebude dodržovat a nebude dodržovat podmínky, tak si podej návrh k soudu - vše si zapisuj - kdy jsi mu jej dala, jak to probíhalo
střídavku u takhle malého dítěte nikdo neodsouhlasí, to se neboj :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna